FB pixel TP pixel
Sci-fi podzimu se blíží. Post-apokalyptický Stvořitel slibuje velkolepou válku lidí a strojů © 20th Century Studios

Sci-fi podzimu se blíží. Post-apokalyptický Stvořitel slibuje velkolepou válku lidí a strojů

Režisér Gareth Edwards ohromil unikátní Godzillou i snímkem Rogue One ze série Star Wars. Nyní se chystá pojmout po svém téma boje s umělou inteligencí, když nás zavede do post-apokalyptické společnosti, kde se lidstvo musí vypořádat s armádou robotů a jejich vedením.

Filmové novinky

Režisér Gareth Edwards si udělal jméno na komorní sci-fi Zakázaná zóna a poté zazářil s inovátorským pohledem na Godzillu, kde jsme obří monstrum sledovali z perspektivy běžných lidí, kteří netušili, jak se mají tváří v tvář atomovému obru z hlubin chovat. Podobný koncept pak zvolil i u spin-offu ze série Star Wars Rogue One, po jehož natáčení byl však z projektu odstrčen a snímek jako takový byl částečně přepsán a přetočen Tonym Gilroyem, který v loňském roce uvedl na Disney Plus seriál Andor, jenž událostem Rogue One předchází. Edwards však zůstává sci-fi žánru věrný, když již 29. září uvede do kin svou novinku Stvořitel, v níž umělá inteligence odpálí atomovou bombu a lidstvo bude muset bojovat se vzpourou strojů.

Zní to jako zápletka z Terminátora, Edwards však z papírové napodobeniny udělal vskutku parádně vypadajícího zástupce žánru, kterým nás provede bývalý agent speciálních jednotek Joshua (John David Washington), jenž truchlí kvůli zmizení své ženy a má za úkol vypátrat a zabít Stvořitele - nepolapitelného architekta pokročilé umělé inteligence. Nakonec však musí čelit dilematu, zda zabít, nebo chránit umělou inteligenci v podobě dítěte. Zdá se tedy, že výsledný film bude chtít být hlubší a nespokojí se s pouhým povrchním žánrovým uspokojením. Ostatně i Edwardsovy předchozí filmy se snažily být vyzrálejší a dospělejší podívanou, byť si zachovávaly stále velmi divácký přístup.

Kromě Washingtona, kterého jsme dříve viděli ve filmech jako BlackKkKlansman či Tenet, se ve filmu setkáme s herci jako Gemma Chan, Allison Janney nebo Ken Watanabe. Původně jsme se měli filmu dočkat až v říjnu, nakonec ale dorazí již o týden dříve a stihne poslední zářijový týden.

Zdroj: 20th Century Studios

Milionáři? Spíš chudáci. Herci odhalili tragickou výši odměn od Netflixu
Milionáři? Spíš chudáci. Herci odhalili tragickou výši odměn od Netflixu
17.07.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Po vypuknutí hollywoodské herecké stávky se na sociálních sítích vyrojilo mnoho polopravd a mýtů o bohatých a chamtivých hercích. Mnoho z nich se proto rozhodlo prozradit, jaké odměny za účinkování v populárních filmech a seriálech dostali. A je to poměrně šokující čtení.

Disney ruší exkluzivitu seriálů od Marvelu. Největší propadák pošle do televize
Disney ruší exkluzivitu seriálů od Marvelu. Největší propadák pošle do televize
16.07.2023 20:00:00 | Filmové novinky

Zdá se, že jen pár dní stará prohlášení šéfa Disney Boba Igera o změně strategie ohledně seriálů a filmů od Marvelu získávají reálné obrysy. Disney poprvé porušuje exkluzivní nasazení seriálů na službě Disney Plus.

Hollywoodští herci zuří. Studia je chtějí skenovat a nahrazovat umělou inteligencí
Hollywoodští herci zuří. Studia je chtějí skenovat a nahrazovat umělou inteligencí
16.07.2023 19:30:00 | Filmové novinky

Hollywoodští herci jsou od pátku 14. července ve stávkovém režimu a nyní odhalili, která část navržené dohody s hollywoodskými studii je nejvíce dopálila. Podle hereckých odborů se filmové společnosti snaží herce okrást o jejich identitu bez jakékoli kompenzace.

Netflix opouští filmové hity. Loučí se Rychle a zběsile, historický Patriot a další
Netflix opouští filmové hity. Loučí se Rychle a zběsile, historický Patriot a další
16.07.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Červenec se nám překlápí do druhé poloviny, což v případě Netflixu znamená hned dvě nepříjemnosti. Jednak už v polovině měsíce některé tituly zmizely z nabídky, další pak službu opustí právě s koncem července. Pojďme se podívat, které nejzajímavější tituly byste si měli dokoukat dřív, než katalog opustí.