FB pixel TP pixel
Marvel se brání rekordnímu propadáku. Trailer nové sci-fi láká na nečekaná camea Avengers © Marvel Studios

Marvel se brání rekordnímu propadáku. Trailer nové sci-fi láká na nečekaná camea Avengers

S Marvelem to v poslední době nevypadá dobře. A zatímco v seriálech nově vznikl Marvel Spotlight jako platforma pro temnější příběhy hrdinů mimo napojení na MCU, ve filmech má komiksový obr před sebou dost možná historický propadák. Ten se pokouší odvrátit trailer, který vzpomíná na Iron Mana a slibuje nečekaná camera a zásadní změny.

Filmové novinky

Už před týdnem se objevovaly informace, že analytické odhady tržeb nového komiksového sci-fi Marvels nevypadají vůbec dobře. Optimistické odhady mluvily o úvodním víkendu v amerických kinech na úrovni 55 až 75 milionů dolarů. Ty pesimistické mluvily o propadáku za úvodních 45 milionů, což by bylo pro původně zamýšlenou franšízu s hrdinkou Captain Marvel naprostou pohromou. Novější odhady jsou někde mezi, jsou však přirovnávány k tržbám filmů od konkurenčního DC Comics Black Adam a Flash, které utržily při startu v kinech 67 a 55 milionů dolarů. Což je daleko za očekáváními, když byl Marvel zvyklý startovat dalece přes 100 milionů a nový film navíc stál přes 200 milionů dolarů.

Není divu, že necelý týden před premiérou Marvel tasí ještě finální trailer na Marvels, v němž doslova tahá z rukávu veškeré trumfy, které mu pro jeho spojení hrdinek Photon, Captain Marvel a Ms. Marvel zůstaly. Na úvod se hodně vzpomíná na éru Avengers v čele s Iron Manem a Kapitánem Amerikou a střet s Thanosem. Poté se začnou trhat reality a dělat se díry do vesmíru. A aby toho nebylo málo, vše doprovází hudební motiv Avengers, všude létají vesmírné lodě, Nick Fury žádá poslední boj a každý z hrdinů musí mít adekvátně osudový výraz, jenž je proložen grafickými předěly o tom, že se tentokrát už opravdu všechno změní. Vše pak korunuje závěrečná třetina traileru, v níž má cameo oblíbená Valkýra v podání Tessy Thompson a tajnosnubný závěr upoutávky slibuje „příchod dalších“. Nutno uznat, že v rámci kampaně je trailer vynikající, jen je tuze vidět, že Marvel není s dosavadními predikcemi tržeb spokojen a snaží se mocně cílit na nostalgii po předchozí éře MCU.

Zdroj: CBM / Marvel

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nové Stranger Things odhalují život Vecny. Video láká na pokračování, které Netflix neuvede
Nové Stranger Things odhalují život Vecny. Video láká na pokračování, které Netflix neuvede
06.11.2023 17:15:00 | Filmové novinky

6. listopad je považován za den Stranger Things a tvůrci se rozhodli potěšit fanoušky a ukázat první střípky z chystaného (před)pokračování, které nám odhalí detailní život Henryho Creela, který se stal obávaným Vecnou a přetvořil Upside Down k obrazu svému.

Rocky byl původně úplně jiný film. Stallone odhalil zásadní změny
Rocky byl původně úplně jiný film. Stallone odhalil zásadní změny
06.11.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Legendární filmy rozhodně nevznikají podle první verze scénáře. Scenárista mnohdy opakovaně věci mění, přemisťuje, vyhazuje a vrací zpátky. A nejinak tomu bylo v případě Rockyho, který měl být mnohem temnějším filmem a Sylvester Stallone musel oscarovou klasiku velmi měnit, aby získala svůj status totální klasiky a diváckého fenoménu.

Nové Hunger Games viděli první kritici. Zásadním problémem je konec
Nové Hunger Games viděli první kritici. Zásadním problémem je konec
06.11.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Již příští týden se do kin vřítí nejnovější díl ze série Hunger Games s podtitulem Balada o ptácích a hadech. Kritici, kteří novinku viděli, ji chválí za uhrančivé herecké výkony, uvítali by ale kratší stopáž.

Marvel přichází s velkou změnou. Představil odnož brutálních seriálů bez napojení na Avengers
Marvel přichází s velkou změnou. Představil odnož brutálních seriálů bez napojení na Avengers
05.11.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Komiksový gigant Marvel v pátek odhalil první trailer na chystaný seriál Echo, který mnoho diváků překvapil krvavým přístupem ve stylu marvelovek od Netflixu. Nyní Marvel potvrdil, že vyráží novým směrem.