FB pixel TP pixel
Česká Akta X ve skvělém prvním traileru. Lidé levitují a ufoni se vydávají za ufony © ZDF / Česká televize

Česká Akta X ve skvělém prvním traileru. Lidé levitují a ufoni se vydávají za ufony

Chybí vám nákladné koprodukční projekty, jakými byly svého času seriály Návštěvníci nebo Arabela? Česká televize a německá ZDF již brzy uvedou nový sci-fi seriál o vyšetřovatelích paranormálních jevů, který nás vezme zpět do komunistických 80. let se špetkou atmosféry Akt X.

Filmové novinky

Režisér a producent Matěj Chlupáček letos uvedl do kin ambiciózní kriminální drama Úsvit a zdá se, že nehodlá sundat nohu z plynu. Už v březnu roku 2024 totiž na České televizi uvede nový seriál To se vysvětlí, soudruzi, který představí skupinu paranormálních vyšetřovatelů, kteří budou v komunistickém Československu řešit podivné případy spojené s nadpřirozenem a možná i návštěvníky z dalekých galaxií. Chlupáček první skvělou upoutávku, která hýří atmosférou i odlehčujícím humorem, ukázal na svém Facebooku.

Vzhůru do 80. let

Pro Chlupáčka se jedná o návrat na obrazovky České televize po úspěšném a oceňovaném drogovém projektu Zrádci, na němž pracoval s Viktorem Taušem. Stejně jako v případě Úsvitu pak spojuje síly se scenáristou Mirem Šifrou, jehož doplnily Lucie Vaňková a Marie Stará. O režii se Chlupáček podělil s Michalem Samirem, s nímž spolupracoval již na filmech Bez doteku, Hany a Polednice (režie Jiří Sádek) a s nímž na Voyo uvedl již dvě řady seriálu Iveta.

„V Československu v 80. letech skutečně existoval ústav, který se zabýval paranormálními jevy, a my jsme se touto institucí pro náš seriál inspirovali. Bude plný záhad, které mají reálné vysvětlení, ale občas naši vyšetřovatelé zjistí, že ne všechno se dá vysvětlit rozumem,“ slibuje Chlupáček v jednom z dřívějších rozhovorů. Součástí vyšetřovacího týmu budou Jiří Macháček a Jan Cina. Dýchat na záda jim budou agenti Státní bezpečnosti Anna Fialová a Leoš Noha.

Zdroj: České noviny / Facebook Matěje Chlupáčka

Náhrada za Top Gear končí taky. Clarkson odhalil jiné plány
Náhrada za Top Gear končí taky. Clarkson odhalil jiné plány
07.12.2023 14:10:00 | Filmové novinky

Zdá se, že předplatitelé služby Amazon Prime Video budou brzy postrádat jeden z nejpopulárnějších pořadů. Jeremy Clarkson totiž potvrdil, že The Grand Tour, míří do cílové rovinky. Moderátoři chystají jiné pořady.

Chuck Norris se po 10 letech vrací v nové sci-fi. První fotky ho ukazují v plné akci
Chuck Norris se po 10 letech vrací v nové sci-fi. První fotky ho ukazují v plné akci
07.12.2023 13:35:00 | Filmové novinky

Agent Recon. Tak zní název nového sci-fi akčního filmu, ve kterém se objeví neporazitelný Chuck Norris. Po jeho boku se objeví také Marc Singer (Pán šelem, V) a Derek Ting (Agent Revelation), který si ve filmu nejen zahrál, ale také k němu napsal scénář a zrežíroval jej.

Multikino jako luxus pro bohaté. Cinema City zdražilo do nevídaného extrému
Multikino jako luxus pro bohaté. Cinema City zdražilo do nevídaného extrému
06.12.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Řetězec multikin Cinema City má za sebou první měsíc po novém navýšení cen vstupenek. Konkurenci v cenové politice nechává hluboko za sebou a testuje, co jsou diváci ještě schopní v multiplexech utratit. Stává se snad kino luxusní záležitostí pro movité? I ceny standardních vstupenek to naznačují.

Nová akční fantasy Netflixu má skvělý trailer plný monster. Fanoušci čekali skoro 25 let
Nová akční fantasy Netflixu má skvělý trailer plný monster. Fanoušci čekali skoro 25 let
06.12.2023 16:55:00 | Filmové novinky

Už 14. prosince se fanoušci fantasy dočkají skvělého dárku od Netflixu, který čekal na svou hranou verzi téměř 25 let. Strhující příběh plný kouzel, monster a nadpřirozena nyní ožívá v akcí nabitém traileru, který dává streamovací službě naději, že se bude jednat o velký prosincový hit.