FB pixel TP pixel
Vyhazovy, zdražování (HBO) Max a nový Pán prstenů. Hollywoodský gigant řeší miliardovou ztrátu © Warner Bros.

Vyhazovy, zdražování (HBO) Max a nový Pán prstenů. Hollywoodský gigant řeší miliardovou ztrátu

Poslední z velkých studií reportuje kvartální čísla a podobně jako u dalších hráčů je čím se chlubit jen částečně. Čísla předplatitelů (HBO) Max sice rostou, ale nedaří se snižovat ztrátu a celý konglomerát Warner Bros Discovery dál bojuje s propadem výnosů z kin či televize.

Streaming novinky

Nejprve ty dobré zprávy. Součet předplatitelů všech streamovacích služeb skupiny Warner Bros Discovery, tedy (HBO) Max a Discovery+, narostl mezi kvartály na 99,6 milionů, což je o necelé dva milióny více než na konci minulého roku. Rostlo se jak v USA (o 700 tisíc), tak ve zbytku světa (téměř 1,3 milionu) a navenek to tedy vypadá, že se daří zastavit pokles, který zasáhl streaming u Warnerů začátkem minulého roku. Bohužel společnost už nezveřejňuje, kolik z toho připadá na čistý (HBO) Max, podle odhadů z minulosti by to mohlo aktuálně vycházet na cca 86,5 milionů, zbytek potom připadá na Discovery+. Právě Discovery+ by podle všeho mělo průběžně o předplatitele přicházet, zatímco Max stoupat, a to díky tomu, jak obsah z Discovery+ putuje právě tam. Ostatně sami se o tom budeme moci přesvědčit, už za necelé dva týdny, 21. května, kdy bude Max spuštěn také u nás. Značka HBO Max tak po USA a Latinské Americe zmizí i z Evropy a pouze v jihovýchodní Asii najdeme ještě zbytky původní HBO GO.

I Warneři překrývají problémy

Zbytek kvartálního reportu už taková zábava není. Streamovací sekce sice hlásí maličký nárůst příjmů a druhý kvartál po sobě je v zisku, ale stejně jako u konkurenčního Disney je to trik, jak zahladit větší a úplně stejné problémy. Televizní segment klesá výnosově už několik let v řadě, a klesala i kino a herní sekce. Zatímco u Disney to nebylo překvapení, protože ten víceméně neměl na začátku roku v kinech vůbec nic, u Warnerů to překvapení je, protože z minulého roku přetekly slušné hitovky typu Wonka nebo Aquaman a ztracené království a od února vládla kinům druhá Duna. Jenže sekce reportuje dohromady i příjmy z her a tam letos chyběl trhák typu Hogwarts Legacy. Celkově Warneři v příjmech klesli o 7 % a stále mají kvartálně zhruba miliardovou ztrátu.

Vyhazovy, zdražování (HBO) Max a nový Pán prstenů. Hollywoodský gigant řeší miliardovou ztrátu © FlixPatrol

Není překvapením, že šéf konglomerátu, David Zaslav, musel akcionáře během kvartální prezentace hodně uklidňovat, proto ohlásil jednak další kolo propouštění, poté další kolo zdražování Max (zatím jen v USA) a nebo také streamovací balíček Disney+, Hulu a Max (opět jen v USA), aby kondici vylepšil. A protože obsahové novinky (start druhé řady Rodu draka, práva na OH 2024 v Evropě) dalších měsíců se zdály příliš málo, završil Zaslav konferenci tou největší peckou, čímž bylo ohlášení nového filmu ze světa Pána prstenů. O něm si můžete přečíst v samostatné novince a jak je vidět, zcela to dnes přebylo jakékoliv další zprávy o kondici firmy. Takhle se to dělá.

Zdroj: Variety

Peklo mrzne. Konkurence Netflixu spojuje síly, chystá výhodnější ceny
Peklo mrzne. Konkurence Netflixu spojuje síly, chystá výhodnější ceny
09.05.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Zatímco Netflixu se povedl husarský kousek s tím, když donutil dosud neplatící uživatele k přechodu na vlastní předplatné, ostatní streamovací platformy bojují s tím, že mají menší množství obsahu, zároveň ale zdražují. Nyní tak Disney Plus a (HBO) Max spojují síly v rámci bundlů pro USA.

Disneyho navoněná bída. Růstem předplatitelů maskuje masivní problémy a akcie padají
Disneyho navoněná bída. Růstem předplatitelů maskuje masivní problémy a akcie padají
08.05.2024 11:20:00 | Streaming novinky

Další z velkých hollywoodských hráčů vypustil výsledky za uplynulý kvartál a vzhledem k tomu, že se jednalo o konglomerát Disney, bylo to hodně sledované. Největší haló se točilo kolem streamovací služby Disney+, která s velkou pompou konečně oznamuje kvartální zisk (konkrétně 47 milionů dolarů), a to poprvé od svého spuštění v roce 2019.

Na Netflixu ubývá megahitů. Statistika odhalila, že počet velkých úspěchů klesl na polovinu
Na Netflixu ubývá megahitů. Statistika odhalila, že počet velkých úspěchů klesl na polovinu
29.04.2024 14:40:00 | Streaming novinky

Netflixu sice stále stoupají předplatitelé, již dávno ale není originální obsah jeho největším lákadlem. Podle nejnovějšího průzkumu agentury Digital i obecná míra hitovosti původních titulů streamovacího giganta značně klesá.

Nové sci-fi Netflixu selhávají a jsou zklamáním. Vynahrazuje je nový seriálový hit
Nové sci-fi Netflixu selhávají a jsou zklamáním. Vynahrazuje je nový seriálový hit
24.04.2024 17:47:00 | Streaming novinky

O filmech Zacka Snydera jsme ve spojitosti s jeho neúspěchy psali již několikrát. Nyní se k nim přidává i sága Rebel Moon. Oba díly nové sci-fi to od kritiků pěkně schytaly a ani divácké hodnocení není o moc lepší. První díl se navíc netěšil ani vysokým číslům sledovanosti a pokračování nedopadlo o moc lépe.