FB pixel TP pixel
DiCapriův životní výkon. Trailer láká na nejlepší historický film roku © Apple TV+

DiCapriův životní výkon. Trailer láká na nejlepší historický film roku

Nejnovější snímek z dílny režisérské legendy Martina Scorseseho vstupuje již za měsíc do kin a streamovací služba Apple TV+ představila dosud nejnovější upoutávku, která láká na mrazivý příběh útlaku původního obyvatelstva Ameriky bílými tvářemi. Dle recenzí předvádí Leonardo DiCaprio svůj životní výkon.

Filmové novinky

Studio Paramount Pictures ve spolupráci s Apple TV+ uvede již 19. října i do českých kin novinku režiséra Martina Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce. A aby si u diváků obě společnosti přihřály pomyslnou polívčičku, ukázaly nejnovější upoutávku, která již detailně odkrývá karty příběhu. Zjišťujeme tedy, jaký je plán bílých lidí na získání půdy indiánského kmene Osedžů, který na svých pozemcích objevil bohatá ložiska ropy. Cílem je vmísit se geneticky do indiánských rodin a postupně tak získat práva na majetek původních obyvatel amerického kontinentu.

Životní výkon DiCapria

Hlavním protagonistou je Ernest Burkhart v podání Leonarda DiCapria. Ten je synovcem místního rančera (Robert De Niro) a má za ženu členku indiánského kmene, který začne být za záhadných okolností vyvražďován. Jesse Plemons ztvárnil vyšetřovatele FBI, který má případ vražd na starosti. Zajímavostí je, že DiCaprio měl původně hrát právě postavu Plemonsova federálního agenta, scénář byl však na jeho žádost pozměněn kvůli tomu, že DiCapriovi herecky více imponovala Ernestova ambivalence.

Změny ve scénáři však zdá se byly k užitku, protože DiCaprio je za svůj výkon recenzenty nesmírně chválen a od premiéry na festivalu v Cannes se nemluví o ničem jiném, než ambicích na Oscara a životním výkonu, který prý nemá obdoby. Chválen je však i režírující Scorsese, který podle recenzí doručil další ze svých velkolepých historických bijáků o prohnilých lidech, v němž se neztrácí důležitý společenský přesah. Server Rotten Tomatoes dosud nasbíral 68 recenzí, z nichž je 97 % kladných. Průměrné skóre je pak úctyhodných 8,60 bodů z 10. Kritici však ve svých textech mnohdy dodávají, že nemáme čekat nejzábavnější divácký film, protože snímek několikrát změní žánr a jeho kolosální délka 206 minut je poněkud vyčerpávající. Scorsese ale podle nich zároveň nenatočil lepší film od Vlka z Wall Street a jeho novinku pasují na projekt, jenž se stane americkou klasikou. Ačkoli bude film uveden již 19. října v kinech, Apple pomalu chystá i uvedení online. Přesné datum exkluzivního uvedení na Apple TV+ však zatím není známé.

Zdroj: Apple / Rotten Tomatoes

 44 509 zobrazení   474 se líbí
Nejdrsnější české vězení míří na Netflix. Česko bude rájem pervitinu
Nejdrsnější české vězení míří na Netflix. Česko bude rájem pervitinu
14.09.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Věznice na plzeňských Borech patří mezi nejtvrdší věznice v České republice. O tuto pověst se dělí ještě s Karvinou, Mírovem a Valdicemi. Není divu, že si ji pro svou sedmou řadu populární dokumentární série vyhlédl i Netflix.

Na Mission: Impossible 7 už do kina nechoďte. Akčňák roku bude brzy online
Na Mission: Impossible 7 už do kina nechoďte. Akčňák roku bude brzy online
14.09.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Pokud jste dosud nestihli v kinech zhlédnout poslední díl akční špiónské série Mission: Impossible s Tomem Cruisem v hlavní roli, už spěchat nemusíte. Sedmý film s podtitulem Odplata - První část bude brzy dostupný online.

Barbie je konečně online. Víme, kde si film přehrát v nejlepší kvalitě
Barbie je konečně online. Víme, kde si film přehrát v nejlepší kvalitě
13.09.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Blonďatá ikona, která v letošním roce totálně zválcovala světová kina, je konečně dostupná online. Diváci, kteří Barbie nestihli v setmělých kinosálech, si ji tak konečně mohou vychutnat i v domácích podmínkách.

Oppenheimer má oscarovou konkurenci. Nové sci-fi uhranulo diváky, mluví se o nejlepším filmu roku
Oppenheimer má oscarovou konkurenci. Nové sci-fi uhranulo diváky, mluví se o nejlepším filmu roku
13.09.2023 11:00:00 | Filmové novinky

Filmový festival v Benátkách je každoroční kolébkou oscarových filmů. Ani letošní rok není výjimkou a vypadá to, že dosavadní favorit Oppenheimer našel svého konkurenta.