FB pixel TP pixel
Zaklínač: Podívá se seriál do Česka a zahraje si v prequelu Jason Momoa? © TMDB

Zaklínač: Podívá se seriál do Česka a zahraje si v prequelu Jason Momoa?

Natáčení druhé řady Zaklínače se pozvolna rozbíhá a k fanouškům se v posledních dnech dostávají rovnou dvě zásadní novinky.

Filmové novinky

Natáčení Zaklínače po letošních celosvětových peripetiích konečně začalo a rovnou z placu přichází novinka, která pravděpodobně příliš nepotěší jak místní fanoušky, tak především firmy spolupracující se zahraničními filmovými štáby. Proslýchá se totiž, že tvůrci seriálu, nacházející se právě v Anglii, našli nejen vhodnou kulisu pro stěžejní lokaci druhé řady - zaklínačskou pevnost Kaer Morhen - ale kvůli pandemickým opatřením značně zvyšujícím rozpočty na natáčení, možná štáb vůbec Ostrovy neopustí a původně plánované slovenské a české lokace nakonec nevyužije. Lokační štáb totiž během pandemické nucené přestávky usilovně prozkoumával vhodná místa napříč celou Velkou Británií a dostatek vhodných míst prý našel. Dodejme, že nyní se má za to, že jako Kaer Morhen, který slouží jako zaklínačské útočiště, ve které by měla Ciri pod vedením Geralta projít vědmáckým tréninkem, pravděpodobně poslouží nádherné ruiny kláštera Fountains.

Zaklínač: Podívá se seriál do Česka a zahraje si v prequelu Jason Momoa? © TMDB

Vedle této novinky se navíc objevila informace o chystaném zaklínačském prequelu nesoucím podtitul The Witcher: Blood Origin. Tato minisérie odehrávající se mnoho staletí před příběhem Geralta, Ciri a Yennefer, v níž bychom se měli dozvědět více o historii prvního zaklínače a měla by odvyprávět příběh elfské civilizace před jejím pádem, pravděpodobně dostane velké herecké jméno. Vypadá to totiž, že si ve spin-offu zahraje Jason Momoa (Hra o trůny, Aquaman). Netflix s ním prý o této úloze jedná a sám Momoa ať už ve vtipu či vážně potvrdil rozruch svou instagramovou fotkou, na níž sdílí fanouškovskou koláž, na které “zaklínačsky” pózuje s Henrym Cavilem. Produkce Blood Origin by měla začít po ukončení druhé řady původního seriálu a spolupracovat by na ní měl opět Andrzej Sapkowski.

 432 zobrazení   6 se líbí
Druhá řada Mandaloriana se blíží. Známe datum premiéry
Druhá řada Mandaloriana se blíží. Známe datum premiéry
03.09.2020 | Filmové novinky

Loni na podzim uvedený seriál Mandalorian ze světa Star Wars slavnostně otevřel novou streamovací službu studia Disney a nakonec svými kvalitami mile překvapil řadu fanoušků i kritiků. Nyní bylo ohlášeno uvedení druhé řady. Kdy se můžeme těšit na návrat vesmírného nájemného lovce?

Netflix láká na dvě očekávaná hororová pokračování. Mrkněte na ukázky
Netflix láká na dvě očekávaná hororová pokračování. Mrkněte na ukázky
02.09.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Dva úspěšné netflixovské hororové projekty dostaly pokračování, které tento podzim dorazí na naše obrazovky. Mike Flanagan bude strašit v seriálu Záhadné sídlo Bly, které žánrově navazuje na jeho Dům na kopci a McG rozstříká litry krve v pokračování Chůvy na zabití. První ukázky jsou nyní k dispozici.

6 podzimních hitů HBO, které musíme vidět
6 podzimních hitů HBO, které musíme vidět
31.08.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Letní prázdniny se nachýlily ke konci, pomalu přichází podzim a do programových schémat televizí se po vyprahlejším období začínají znovu dostávat ambicióznější tituly. Mrkněte, jaké pecky si pro nás připravilo HBO.

Fantasy Jeho temné esence je zpět. Nový trailer odhalil, kdy dorazí 2. řada
Fantasy Jeho temné esence je zpět. Nový trailer odhalil, kdy dorazí 2. řada
30.08.2020 | Filmové novinky

HBO nás během podzimu rozhodně nebude šetřit. Již během září nás čekají tři velké nové seriály. A nyní již víme, že ještě před Vánocemi uvidíme novou řadu Jeho temných esencí.