FB pixel TP pixel
Streameři podléhají mamonu peněz. I Amazon chce více reklam © Amazon Studios

Streameři podléhají mamonu peněz. I Amazon chce více reklam

Podle informací deníku Wall Street Journal to vypadá, že se Amazon se svou streamovací službou Prime Video přidá k ostatním velkým streamerům a zavede nový reklamami podpořený tarif.

9. 6. 2023 15:30 | Streaming novinky

Jedním z posledních velkých streamingových hráčů, který dosud nemá tarif s reklamou, je Amazon s jeho službou Prime Video. To by se ovšem mělo brzy změnit. List Wall Street Journal (WSJ) totiž uvedl, že v Amazonu již několik týdnů probíhají jednání, která k zavedení tohoto tarifu směřují. Amazon by tak následoval nedávné kroky Netflixu a Disneyho, kteří své reklamní tarify ve vybraných zemích spustili na konci loňského roku. Jak poznamenal WSJ, Amazon v současné době zvažuje několik způsobů, jak by mohl reklamy do Prime Videa implementovat - například zobrazovat více reklam stávajícím předplatitelům Prime a poté nabídnout možnost zaplatit si více za alternativu bez reklam a další funkce.

Reklamní přestávky mají být údajně „krátké“, ale zatím není známo, co to přesně znamená, a jestli to bude méně než tři až čtyři minuty na hodinu, jak v průměru nabízí konkurence. Pro Prime Video by zavedení reklamy dávalo smysl, protože Amazon již hluboce pronikl do reklamního průmyslu, který podle poslední zprávy o příjmech vzrostl na 9,5 miliardy dolarů. Vzhledem k tomu, že se Amazon (a téměř všechny ostatní technologické společnosti) potýká s propouštěním a nejistými ekonomickými poměry, mohlo by mu nové předplatné podporované reklamou pomoci vydělat více peněz. Navíc sportovní přenosy na Prime Video jsou již nyní reklamou doprovázeny.

Zdroj: Reuters

Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Disney se zbavil filmů a seriálů za 1,5 miliardy a chystá další čistku obsahu
Disney se zbavil filmů a seriálů za 1,5 miliardy a chystá další čistku obsahu
05.06.2023 16:15:00 | Streaming novinky

Kvůli nedávné čistce v katalogu streamovací služby Disney+ si nyní předplatitelé nemohou pustit seriály jako Willow nebo Dollface. Zábavní gigant nyní potvrdil, že to nebyla poslední redukce jeho katalogu a v budoucnu zmizí další pořady.

Netflix, HBO i Disney bijí na poplach. Dluhy streamerů zaplatí předplatitelé
Netflix, HBO i Disney bijí na poplach. Dluhy streamerů zaplatí předplatitelé
31.05.2023 16:45:00 | Streaming novinky

Netflix a další streamovací služby si v uplynulých letech a především během pandemie covidu zvykly na nekonečný růst. Jenže největší boom streamingu je zdá se u konce a nyní přichází časy hledání cest k navýšení příjmů, které nejsou dlouhodobě dostatečné. Mrzutí však budou především platící diváci.

HBO trumfuje Netflix. Exkluzivně uvede nové Spider-Many, Gran Turismo a další hity z kin
HBO trumfuje Netflix. Exkluzivně uvede nové Spider-Many, Gran Turismo a další hity z kin
29.05.2023 15:30:00 | Streaming novinky

HBO hodlá i v budoucnu pokračovat v úspěšné dohodě se Sony Pictures, která mu zajišťuje exkluzivní práva na uvedení filmů ze světa Spider-Mana anebo očekávané adaptace závodní hry Gran Turismo. V rámci dohody získá přístup i ke staršímu katalogu titulů.

Netflix hrozí blokací neschváleným účtům. Zahájil boj s příživníky sdílejícími hesla
Netflix hrozí blokací neschváleným účtům. Zahájil boj s příživníky sdílejícími hesla
24.05.2023 11:30:00 | Streaming novinky

Netflix po měsících testování naplno expanduje se svou strategií boje proti takzvaným „příživníkům“, tedy uživatelům, kteří mají nasdílené heslo například od svého kamaráda, ale nebydlí s ním v jedné domácnosti. Netflix požaduje speciální platbu, která umožní těmto uživatelům dále fungovat, v opačném případě dojde na blokace zařízení.