FB pixel TP pixel
Apple razantně zdražuje svou streamovací službu. Tlačí výhodnou nabídku © Apple TV+

Apple razantně zdražuje svou streamovací službu. Tlačí výhodnou nabídku

Je to jen pár dní, co společnost Apple nepotěšila své zákazníky nepříliš podařeným line-upem svých nových tabletů a nyní přidává ránu i zákazníkům ze světa streamingu. Ačkoli se službě Apple TV+ zatím moc nedaří Netflixu a spol. konkurovat, s okamžitou platností dochází k obřímu skoku v její ceně.

Streaming novinky

Doba je zlá a rostoucí ceny naprosto všeho začínají dopadat i na velké technologické giganty, kteří si chtějí udržet své cashflow. Nejinak je tomu u Applu, který letos již při prezentaci nových telefonů sáhl po výrazném navýšení cenovek. Tuto strategii jen pár dní zpátky potvrdil při představení nových tabletů, kde cenovka skákala nejen u klasického (a nově redesignovaného) iPadu, ale i u nového iPadu Pro a dokonce i staršího iPadu Air. A aby to nestačilo, nyní Apple oznámil uživatelům, že ceny půjdou nahoru i u jeho multimediálních služeb Apple Music a hlavně Apple TV+.

Tlačení na Apple One

V případě Apple Music zůstává stejná cena jen studentskému tarifu, který strvává na 89 Kč měsíčně, vše ostatní ale letí lehce nahoru. Individuální tarif podraží ze 149 Kč na 165 Kč, rodinný tarif poskočí rovnou o 30 Kč na 259 Kč. V případě Apple TV+ je cenový rozdíl ještě výraznější. Ze stávajících 139 Kč za měsíc se totiž stává od další fakturace 199 Kč, což je při pohledu na sice kvalitní, ale stále poměrně malou knihovnu původních titulů streamera hodně smutné rozhodnutí. Apple sice své rozhodnutí obhajuje zvýšenými náklady na licencování digitálního obsahu, jistou roli však může hrát i snaha přihřát polívčičku jeho ultimátnímu balíčku multimediálních služeb Apple One. Ten totiž zahrnuje podle typu předplatného 4–6 služeb, primárně však Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade a iCloud, takže nová cena 339 Kč (původní byla 285 Kč) nezní ani v případě individuálního tarifu úplně bláznivě. Rodinný tarif nově pořídíte za 449 Kč.

Připomeňme, že odhady počtu předplatitelů byly v březnu letošního roku u Apple TV+ poměrně chabých 25 milionů uživatelů. Avšak obecně se moc dobře ví, že pro Apple není streamovací služba prioritou, ale spíše rozšířením softwarového portfolia, které se dá nabízet jako zajímavý doplňkový produkt pro jeho hardware. Ostatně i proto s novými produkty Applu získávají zákazníci zkrácenou dobu předplatného Apple TV+ na 3 měsíce. V poslední době Apple zaujal seriály jako Šantaram, Volavka, Mimo systém, For All Mankind nebo WeCrashed. Pravdou ale je, že ačkoli za seriály jako Ted Lasso nebo The Morning Show získal řadu ocenění, zatím nezaznamenal opravdu drtivý globální megahit, který by trendoval jako konkurenční Stranger Things, Pán prstenů: Prsteny moci nebo Rod draka.

Zdroj: 9to5Mac

 2 779 zobrazení   40 se líbí
Sdílení hesel na Netflixu končí. Streamer útočí na uživatele novou funkcí
Sdílení hesel na Netflixu končí. Streamer útočí na uživatele novou funkcí
24.10.2022 15:20:00 | Streaming novinky

Předplatitelé Netflixu dostali v posledních dnech od streamera zprávu, v níž představuje novou funkci převádění profilů. Ta je klíčovou součástí snahy Netflixu zpeněžit sdílení účtů.

Nový megahit Netflixu trhá rekordy sledovanosti. Odolal mu jediný seriál
Nový megahit Netflixu trhá rekordy sledovanosti. Odolal mu jediný seriál
21.10.2022 14:20:00 | Streaming novinky

Producent Ryan Murphy dělá Netflixu určitě radost. Prakticky každý jeho titul se může pyšnit vysokou sledovaností a značným mediálním zájmem. Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera navíc dokázala přepsat netflixovské tabulky sledovanosti.

Češi jdou Netflixu po krku. Pozice streamovací jedničky se začíná otřásat
Češi jdou Netflixu po krku. Pozice streamovací jedničky se začíná otřásat
20.10.2022 8:00:00 | Streaming novinky

Hned po kvartálních výsledcích Netflixu tu máme zajímavá čísla za aktuální období také od televize Nova. Ta reportuje více než 400 000 předplatitelů své služby Voyo za Česko a Slovensko dohromady. Upevňuje tak pozici jasné dvojky na trhu a stále se nezbavuje svého cíle být jednoho dne jedničkou.

Netflix překonal očekávaný nárůst předplatitelů. Chystá velké změny
Netflix překonal očekávaný nárůst předplatitelů. Chystá velké změny
19.10.2022 15:30:00 | Streaming novinky

Streamovací obr Netflix odhalil výsledky za třetí kvartál a spolu s nimi i velkou spokojenost. Po dvou nepříliš úspěšných čtvrtletích jdou počty předplatitelů konečně nahoru. Netflix přesto chystá další razantní změny nejen na své platformě, ale i ve vztahu k byznysu.