FB pixel TP pixel
Nová velkolepá fantasy Netflixu ve skvělém traileru. Avatarovo ohýbání elementů bere dech © Netflix

Nová velkolepá fantasy Netflixu ve skvělém traileru. Avatarovo ohýbání elementů bere dech

Animovaný fenomén Avatar: Legenda o Aangovi se dočkal tří velkolepých řad, v nichž se mladý Aang musel postupně naučit ovládat všechny elementy, aby zastavil zlotřilého vladaře Národa ohně Ozaie. Nyní Netflix ukázal plnohodnotnou upoutávku na hranou adaptaci. A o jedné z největších fantasy roku je očividně rozhodnuto.

Filmové novinky

Netflix už na 22. února letošního roku chystá premiéru nové hrané adaptace animovaného seriálu Avatar: Legenda o Aangovi, jenž před 14 vtrhl do kin jako Poslední vládce větru. Film od M. Night Shyamalana byl však naprostou pohromou po kvalitativní i komerční stránce, a tak museli fanoušci čekat dlouhé roky, než se animáku chopil Netflix, který s původními tvůrci začal pracovat na adaptaci, která nebude fanouškům plivat otevřeně do očí.

Netflix však v případě Avatara nemá lehkou pozici. Seriál z totiž důvodu kreativních neshod původní tvůrci animovaného seriálu nakonec stejně opustili, což značně otřáslo nadšením skalních fanoušků. Těm sice může imponovat věrnost vůči předloze, touto cestou však zřejmě tvůrci animáku jít nechtěli a měli v záměru některé věci upravit, aby nešlo o tem samý příběh v hraném balení. Jak by tato verze vypadala, se však zřejmě nikdy nedozvíme. I v novém traileru každopádně milovníci animáku snadno poznají řadu oblíbených lokací či ikonických momentů (Modrý přízrak, Agni Kai!) a Netflix projednou není v zobrazování fikčního světa extrémně vážný a nabízí uvolněnou a místy dětinskou náladu, která je pro svět Avatara tak esenciální. Samotný bending neboli ohýbání elementů vypadá naprosto skvěle a je hezké vidět i mladého prince Zuka v boji při hledání Avatara či věrnou podobu strýčka Iroha. Netflix možná vsadil na totální fanservis, včetně ústřední melodie z animáku, možná ale lepší to, než mít před sebou dalšího Zaklínače, který má s předlohou společného máloco. Držme si palce, abychom 22. února 2024 dostali skutečnou seriálovou pecku, kterou si Avatar zaslouží i v hrané verzi být. A pak rovnou poprosíme i tu Legendu Korry.

Zdroj: Netflix

Český film na Oscarech opět nebude. Nominace ovládl Oppenheimer a zvrácené sci-fi
Český film na Oscarech opět nebude. Nominace ovládl Oppenheimer a zvrácené sci-fi
23.01.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Brilantní drama Christophera Nolana Oppenheimer vládne letošním nominacím na Oscara. Snímek získal 13 nominací, následuje ho ženská variace na Frankeinsteina Chudáčci s 11 nominacemi.

Seriálový Vetřelec bude ignorovat nejhorší díly série. Xenomorphové nebudou zbraní
Seriálový Vetřelec bude ignorovat nejhorší díly série. Xenomorphové nebudou zbraní
23.01.2024 15:35:00 | Filmové novinky

Zanedlouho by se po přerušení stávkami mělo opět rozjet natáčení seriálového Vetřelce, za kterým stojí respektovaný showrunner Noah Hawley. Ten v nedávném rozhovoru prozradil směřování chystaného seriálu a vymezil se vůči posledním dvěma filmům série od Ridleyho Scotta.

Temný případ je větší hit, než se čekalo. HBO slaví nárůst diváků a odhaluje trailer další epizody
Temný případ je větší hit, než se čekalo. HBO slaví nárůst diváků a odhaluje trailer další epizody
23.01.2024 11:25:00 | Filmové novinky

Stejně jako v loňském roce s The Last of Us, i letos si HBO hned zkraje roku připisuje parádní hit, se kterým se bude ještě pár týdnů chlubit. Nová řada Temného případu totiž zatím servíruje nejen kvalitní kriminálku, ale také výtečnou sledovanost, jež navíc roste.

Vesmírná katastrofa stvoří noční můru na Zemi. Z nového sci-fi hororu mrazí v zádech
Vesmírná katastrofa stvoří noční můru na Zemi. Z nového sci-fi hororu mrazí v zádech
23.01.2024 10:50:00 | Filmové novinky

Bohatá zimní nabídka streamovacích služeb ne a ne skončit. Apple nyní představil další ze svých žánrových podívaných a nepřekvapivě opět vsadí na sci-fi. Tentokrát nám ukáže nepovedenou vesmírnou misi, která život astronautky obrátí doslova vzhůru nohama a uvrhne ji do živoucího pekla alternativní reality.