FB pixel TP pixel
Oscarová sci-fi Chudáčci bude nečekaně brzy online. Trvalo to jen 2 měsíce © Searchlight Pictures

Oscarová sci-fi Chudáčci bude nečekaně brzy online. Trvalo to jen 2 měsíce

Snímek Chudáčci, jeden z nejlepších filmů loňského roku, který na posledních Oscarech získal hned čtyři zlaté sošky, se již 27. března objeví na streamingu. Poměrně nečekaně se tak tato variace na Frankensteina objeví online po pouhých 2 měsících v českých kinech.

Filmové novinky

Film Chudáčci režiséra Yorgose Lanthimose byl před několika týdny oceněn čtyřmi Oscary (Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli, Nejlepší návrh kostýmů, Nejlepší výprava, Nejlepší masky a vlasový styling) a pěti cenami BAFTA (Nejlepší herečka v hlavní roli, Nejlepší kostýmy, Nejlepší masky, Nejlepší výprava a Nejlepší vizuální efekty), a pokud jste dosud zvažovali návštěvu kina, tak už nemusíte. Tahle jedinečná sci-fi variace na Frankeinsteina bude totiž v Česku k vidění exkluzivně na Disney+ od 27. března. Snímek přitom vstupoval do tuzemských kin teprve na konci ledna a dosud nebyl nikde online uveden. Na Disney+ se objeví po pouhopouhých dvou měsících v kinosálech.

Snímek vypráví neuvěřitelný příběh fantastického vývoje Belly Baxter (skvělá Emma Stone), mladé ženy, kterou k životu vrátil geniální a nekonvenční vědec Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Pod Baxterovou ochranou Bella touží po poznání. Hladovějící po zkušenostech, které jí chybí, uteče s Duncanem Wedderburnem (Mark Ruffalo), mazaným a zhýralým právníkem, do víru dobrodružství napříč kontinenty. Nepodléhajíc předsudkům své doby se Bella zasazuje za rovnoprávnost a svobodu. Tenhle sexem nasáklý spektákl, který okouzlí mimo jiné estetikou připomínající díla Karla Zemana, napsal podle knihy Alasdaira Graye scenárista Tony McNamara, pro něhož jde o druhou spolupráci s Lanthimosem po snímku Favoritka. Ten najdete na Disney+ také, stejně jako Lanthimosův krátký film Nimic.

Zdroj: Disney Plus

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nejúspěšnější sci-fi všech dob se vrací. Pán času v traileru ozkouší motýlí efekt mezi dinosaury
Nejúspěšnější sci-fi všech dob se vrací. Pán času v traileru ozkouší motýlí efekt mezi dinosaury
25.03.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Disney Plus odhalila velkolepou upoutávku na novou řadu historicky nejdelšího a nejúspěšnějšího sci-fi seriálu televizní historie Pána času. Ten se vrací s již 14. řadou a v pořadí patnáctým Doktorem v podání Ncutiho Gatwy.

Nejlepší kriminálka všech dob dostane pokračování. Nelítostný souboj má obří ambice
Nejlepší kriminálka všech dob dostane pokračování. Nelítostný souboj má obří ambice
25.03.2024 15:15:00 | Filmové novinky

Režisér Michael Mann právě potvrdil, že jeho příštím projektem bude druhý díl legendárního krimi thrilleru Nelítostný souboj. Ve snímku, který bude zároveň prequelem i pokračováním, tak opět uvidíme oblíbené postavy originálu. O jejich obsazení tvůrci jednají s hollywoodskými superhvězdami.

Jeden z nejkultovnějších akčňáků 90. let rozjede další krvavá jatka. Vrátí se i původní herci
Jeden z nejkultovnějších akčňáků 90. let rozjede další krvavá jatka. Vrátí se i původní herci
24.03.2024 15:20:00 | Filmové novinky

Krvavý thriller Pokrevní bratři z roku 1999, který si během let vybudoval mezi fanoušky kultovní status, se dočká nového převyprávění. Slíben je návrat původních hereckých hvězd, režisér však bude nový.

Pattinsonův Batman pokračuje na HBO. První trailer Tučňáka slibuje skvostnou gangsterku
Pattinsonův Batman pokračuje na HBO. První trailer Tučňáka slibuje skvostnou gangsterku
22.03.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Streamovací služba HBO Max odhalila první regulérní trailer na chystanou kriminálku ze světa Batmana s Robertem Pattinsonem. Ta přímo naváže na události filmu The Batman a ukáže nám, jak se Oswald Cobblepot dostal v mafiánském světě na špičku potravního řetězce.