FB pixel TP pixel
Vzniká nová Hra o trůny! Ukáže krvavé dobývání Západozemí od tvůrce Batmana © HBO Max

Vzniká nová Hra o trůny! Ukáže krvavé dobývání Západozemí od tvůrce Batmana

HBO moc dobře ví, že Hra o trůny je franšíza, jejíž popularita je natolik velká, že ji zkrátka musí dojit i v následujících letech. Proto se populární kabelovka a streamovací služba chystá zavítat ještě více do historie Západozemí a odhalit nám krvavé dobývání této krajiny.

Filmové novinky

HBO se letos chystá uvést druhou řadu seriálu Rod draka, popularita první řady však byla natolik ohromná, že se kabelovka a streamovací služba rychle odhodlala ke schválení dalšího projektu. Ten bude opět prequelem a zanese nás ještě před události zmíněného Rodu draka. Ten ukazuje pád rodu Targaryenů ve vzájemných dračích válkách, nový seriál se ale má zaměřit na Aegona I. alias Aegona Dobyvatele, Targaryena, jenž dobyl Západozemí pro svůj rod společně se svými sestrami Rhaenys a Visenyí. Aegon spojil tehdejších šest ze Sedmi království za pouhé dva roky, odolávalo jen Dorne.

Seriál vytvoří scenárista Batmana

HBO na projektu spojilo síly s Mattsonem Tomlinem, aktuálně populárním scenáristou, který bez kreditu pracoval na posledním Batmanovi Matta Reevese, s nímž společně píše i chystané pokračování v hlavní roli opět s Robertem Pattinsonem. The Hollywood Reporter uvádí, že jeden z jeho zdrojů popsal projekt jako „návrat ke kořenům“ fantasy světa George R.R. Martina, přičemž podle Variety diskuze nad tímto prequelem začaly již v loňském roce. Letos má být rovněž zahájena produkce dalšího projektu ze Hry o trůny s názvem A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, který vychází z fantasy novel Příběhy Dunka a Egga. Připomeňme také, že jsme se v tomto týdnu dočkali i zákulisních fotek ze zrušeného projektu Bloodmoon, jenž měl ukázat první příchod Bílých chodců do Západozemí a výstavbu ochranné Zdi. Tento projekt byl zrušen po natočení pilotní epizody.

Zdroj: THR

Velkolepé bitvy a intriky jako ze Hry o trůny. Nová historická řežba nadchla kritiky
Velkolepé bitvy a intriky jako ze Hry o trůny. Nová historická řežba nadchla kritiky
08.02.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Po strhujícím traileru k historickému eposu Šógun sklízí chystaná minisérie i pozitivní kritické reakce. První recenze přirovnávají seriál ke Hře o trůny z feudálního Japonska a chválí ohromující vizuál, drsné politické boje a nečekané zvraty.

Fenomén Taylor Swift: The Eras Tour míří online. Nabídne 5 exkluzivních písní
Fenomén Taylor Swift: The Eras Tour míří online. Nabídne 5 exkluzivních písní
08.02.2024 12:10:00 | Filmové novinky

Je vám líto, že jste si nestihli zatančit Bejewelled taneček v loňském koncertním hitu The Eras Tour od Taylor Swift? Už nemusíte smutnit, Tay Tay se totiž řítí na streaming.

Nejlepší seriál Netflixu odhalil první záběry poslední řady. Slibuje velké zakončení
Nejlepší seriál Netflixu odhalil první záběry poslední řady. Slibuje velké zakončení
07.02.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Těžko byste hledali na Netflixu větší seriálový fenomén, který se stal hitem doslova přes noc. Seriál Cobra Kai vznikl původně pro YouTube, nakonec se ale dostal pod křídla největšího streamera a stal se globálním fenoménem, který v letošním roce skončí se svou šestou řadou. Kamery se již roztočily a tvůrci odhalili pár prvních záběrů.

Takhle svět oněměl. Velkolepý trailer Tichého místa odhaluje mimozemskou invazi
Takhle svět oněměl. Velkolepý trailer Tichého místa odhaluje mimozemskou invazi
07.02.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Hororové sci-fi Tiché místo se stalo v roce 2018 žánrovou senzací a ukázalo, že herec John Krasinski nemá talent jen před kamerou. O dva roky později vznikl i druhý díl. V novém snímku se pak podíváme na události, které dosavadním dílům předcházely, a budeme svědky samotné mimozemské invaze.