FB pixel TP pixel
Indiana Jones na českém Disney Plus? Ano, ale v osekané podobě proti USA © Lucasfilm

Indiana Jones na českém Disney Plus? Ano, ale v osekané podobě proti USA

Studio Disney sice oznámilo, že na své platformě Disney Plus uvede kompletní sérii s Indiana Jonesem včetně dlouho nedostupného seriálu Mladý Indiana Jones, nové detaily od českého zastoupení však přináší špatnou zprávu.

18. 5. 2023 15:40 | Filmové novinky

Oznámení studia Disney, že od 31. května 2023 zařadí do své nabídky všechny čtyři filmy ze série o Indiana Jonesovi a navíc přinese i nedostupný seriál Mladý Indiana Jones, včera obletělo svět a detailně jsme o něm psali i my. Informaci jsme si navíc ověřovali u českého zastoupení, které Indyho příchod na streamovací platformu potvrdilo i v rámci České republiky. Ze zahraničních zpráv totiž tato informace nebyla jasná a zdálo se, že Indiana Jones bude online na Disney Plus dostupný pouze v rámci USA a Velké Británie.

Dnes jsme však bohužel obdrželi doplňující informace, které sice ještě jednou potvrzují, že čtyři celovečerní filmy s Indiana Jonesem na českém Disney Plus uvidíme. Bohužel však uvedení v rámci České republiky neplatí pro seriál s mladší verzí slavného dobrodruha. Pokud jste se tedy těšili na tvář Seana Patricka Flaneryho a dětskou verzi v podáního Coreyho Carriera, kteří putovali světem a poznávali různé historické osobnosti, pak máte smůlu. Práva na uvedení seriálu totiž Disney vlastní pouze pro Spojené státy a nikde jinde uveden nebude.

Což je samozřejmě ohromná škoda, protože jak jsme informovali už včera, pro tuzemské diváky neexistuje v tomto případě moc důvodů, proč si Disney Plus s filmovým Jonesem předplácet, když jsou všechny filmy zároveň dostupné na SkyShowtime. Ostatně v USA budou filmy také nadále uváděny na Paramount Plus. Právě uvedení seriálu, který se dříve dočkal vydání na VHS a DVD, bylo největším tahákem pro skalní fanoušky, kteří měli radost, že se k projektu George Lucase Disney neotočil zády. Zároveň není jasné, zda se někdy v budoucnu uvedení mimo USA vůbec dočkáme.

Zdroj: Disney Česká republika / IndieWire / Empire

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejlepší akční film roku? Trailer Mission: Impossible 7 nenechá nikoho na pochybách
Nejlepší akční film roku? Trailer Mission: Impossible 7 nenechá nikoho na pochybách
17.05.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Už 13. července se do kin přiřítí dlouho očekávaný a také odkládaný sedmý film ze série Mission: Impossible. Špiónské intriky nikdy nebyly komplikovanější a rozhodování o osudu týmu nemožné mise zase složitější. A ano, Tom Cruise provádí neskutečně šílené kousky.

Fanoušci slaví. Indiana Jones míří na Disney Plus. Poprvé dorazí i nesehnatelný seriál
Fanoušci slaví. Indiana Jones míří na Disney Plus. Poprvé dorazí i nesehnatelný seriál
17.05.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Fantastické překvapení si pro fanoušky archeologa s kloboukem a bičem přichystalo studio Disney. To totiž vyjednalo práva na kompletní sérii Indiana Jonese, přičemž poprvé do online prostoru zamíří i příběhy mladého Indyho. Ty byly dosud dostupné pouze na VHS a DVD.

Clarkson a spol. projeli Českem. Nový speciál The Grand Tour má datum premiéry
Clarkson a spol. projeli Českem. Nový speciál The Grand Tour má datum premiéry
17.05.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Pakliže fandíte rychlým a mnohdy vzácným vozům, humorným situacím a především slavné trojici moderátorů Clarkson, May a Hammond, měli byste zbystřit. Blíží se totiž premiéra chystaného speciálu The Grand Tour. A trio borců tentokrát zavítalo i do Česka.

Vyproštění 2 hýří akcí na jeden záběr. Trailer má nápadů na rozdávání
Vyproštění 2 hýří akcí na jeden záběr. Trailer má nápadů na rozdávání
16.05.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix představil plnohodnotný trailer na akční pokračování Vyproštění 2, v němž se Chris Hemsworth vrátí jako žoldák Tyler Rake. Ten minule sice zemřel, nyní se ale vrací silnější než kdy dřív.