FB pixel TP pixel
Vesmírný parazit zaútočí na lidské mozky. Trailer Netflixu odhaluje mrazivou sci-fi novinku © Netflix

Vesmírný parazit zaútočí na lidské mozky. Trailer Netflixu odhaluje mrazivou sci-fi novinku

Streamovací služba Netflix odhalila jednu z nejočekávanějších sci-fi novinek letošního roku. V novém seriálu se dočkáme zvrácené variace na legendární Invazi lupičů těl, když vesmírný parazit napadne lidstvo a rozhodne se obsadit mozky lidí. V případě jedné dívky se však jeho snaha úplně nepovede.

Filmové novinky

Režisér a scenárista Yeon Sang-ho udělal díru do světa v roce 2016 s kultovním zombie flákem Vlak do Pusanu a v posledních letech se poctivě utábořil u Netflixu, pro nějž tvoří filmy i seriály. V roce 2021 jsme viděli hororové Peklo, loni uvedl akční sci-fi ČUNG_E, v lednu letošního roku se v nabídce objevil mysteriózní krimi seriál Pozůstalá a už 5. dubna nás čeká invaze mimozemského parazita.

Režisér totiž na Netflixu v tento den uvede novinku Parasyte: The Grey, jež vypráví příběh invaze mimozemských parazitů, kteří pro své přežití potřebují lidské hostitele. Nasáčkují se tedy do našich mozků skrze nosní či ušní otvory a postupně ovládnou naše mozkovny, což jim umožní i vskutku nechutné transformace. V případě jedné dívky Su-in se ale podmanění tělesné schránky úplně nepovede, čímž začne být pro invazi nebezpečná. Proti invazivnímu šmejdu navíc bojuje i speciální skupina zvaná Team Grey, která nechce dopustit, aby se Země změnila v semeniště podivných stvoření.

Invaze lupíčů těl? Tak trochu

Parasyte: The Grey od pohledu připomíná slavnou sci-fi Invaze lupičů těl, která se dočkala adaptací v 50. letech díky Donu Siegelovi či v 70. letech díky Philipu Kaufmanovi. Poslední verzi jsme viděli v podání Hollywoodu ve snímku Invaze z roku 2007. Parasyte: The Grey však nevychází z knihy Jacka Finneyho, nýbrž z mangy Hitoshi Iwaaki Parasyte. Oproti ní však tvůrci změnili protagonistu. Manga totiž měla mužského hrdinu, který se stal obětí napadení vesmírného parazita ve svém finálním ročníku střední školy. Parazit se však nedokázal uchytit v mozku a místo toho se usídlil v chlapcově ruce, což výrazně změnilo vzájemný vztah mezi člověkem a vesmírným příživníkem. Manga zkoumala řadu psychologických a filozofických otázek, když se zabývala lidskými vztahy, smyslem lidskosti, lásky a morálkou. Seriálová verze nabídne celkem 6 epizod a všechny by měly být dostupné v den premiéry.

Zdroj: Netflix / IMDb

Nový fantasy megahit Netflixu potvrzen! Video s oznámením pokračování herce málem rozbrečelo
Nový fantasy megahit Netflixu potvrzen! Video s oznámením pokračování herce málem rozbrečelo
06.03.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Netflix si připisuje další obří vítězství na streamovacím trhu, když jeho fantasy novinky Avatar: Legenda o Aangovi prokázala velký zásah u diváků a v druhém týdnu po premiéře si zachovala vysoká čísla sledovanosti. Ta jsou na úrovni nejlepších čísel Zaklínače, takže Netflix neváhal a rychle oznámil hned dvě pokračování, které příběh završí.

Největší březnové novinky v televizi: Návrat Pohlreicha i sága Ivety Bartošové
Největší březnové novinky v televizi: Návrat Pohlreicha i sága Ivety Bartošové
06.03.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Březnová nabídka tuzemských televizních stanic přinese řadu lákavých novinek. Komerční stanice i Česká televize odvysílají pestrou dávku pořadů zahrnující gastronomické soutěže, komediální seriály, hitové reality show či nové dokumentární série.

Čtyřhodinová verze Napoleona ohrožena. Režisér zařadil zpátečku, scenárista má jasno
Čtyřhodinová verze Napoleona ohrožena. Režisér zařadil zpátečku, scenárista má jasno
05.03.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Historický epos Ridleyho Scotta je od začátku března dostupný na Apple TV+. Vedle kinoverze měl dorazit i režisérský čtyřhodinový sestřih, který ovšem na platformě k dispozici není. A podle tvůrců ani nebude.

Kong si osedlá Godzillu! Nová upoutávka láká na nejšílenější blockbuster jara
Kong si osedlá Godzillu! Nová upoutávka láká na nejšílenější blockbuster jara
05.03.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. chystá už na konec března uvedení své nové sci-fi, v níž spojí síly monstra King Kong a Godzilla. Bláznivá novinka režiséra Adama Wingarda se nehodlá v ničem držet zpátky a až s chlapeckou radostí nechává své obludy řádit. V nové krátké ukázce Kong dokonce Godzillu osedlá a sveze se na jejím hřbetu.