FB pixel TP pixel
Drsňák Gyllenhaal láme ruce a mlátí gangstery. Trailer akčního kultu vás napumpuje adrenalinem © Amazon Studios

Drsňák Gyllenhaal láme ruce a mlátí gangstery. Trailer akčního kultu vás napumpuje adrenalinem

Očekávaný remake kultovní akční kriminálky Road House se konečně představuje v prvním traileru a nechává za sebou pot, krev a zlámané končetiny. Režisér Doug Liman a hvězda Jake Gyllenhaal zdá se natočili poctivou chlapskou zábavu, v níž dostane přes pusu i hvězda UFC Conor McGregor.

Filmové novinky

Akční kriminálka Hrozba smrti patří především v USA mezi kultovní snímky osmdesátých let, otázkou však doposud bylo, zda má co říct v dnešní době, která osvaleným drsňákům, kteří lámou kosti na potkání, zase tolik nepřeje. A na pochybách byl i Amazon, který se nakonec rozhodl, že novou verzi Road Housu nakonec nepošle vůbec do kin a vystačí si s uvedením online. Což se aktuálně vůbec nelíbí režiséru Dougu Limanovi, jenž oznámil, že bude bojkotovat premiérové uvedení na festivalu SXSW v texaském Austinu. Ačkoli je nepochybně škoda, že si adrenalinovou krimi, jejíž výraznou součástí bude MMA zápasení v ringu i mimo něj, neužijeme v kině, je bohužel pravdou, že snímek spadá přesně do kategorie drsných chlapských filmů se středním rozpočtem, a ty v posledních letech našly místo hlavně na streamovacích službách.

Nic to však nemění na skutečnosti, že nová verze žánrové chuťovky, jež přilévala olej do ohně popularity karate v 80. letech, vypadá podle traileru naprosto skvěle a svalově totálně vysoustružený Gyllenhaal je v nejlepší fyzické formě od chvíle, kdy řádil jako Princ z Persie. Za poslední roky ale také nabral pořádnou porci charismatu, takže mu nesmlouvavého řízka z UFC ringu bez problémů věříte a zatím se zdá, že problém nebude ani při konfrontaci s UFC šampionem Conorem McGregorem. Právě ten totiž ztvárnil hlavního padoucha, který chce zničit útulný bar kdesi v zapadákově, jenž musí Gyllenhaal stůj co stůj ochránit. A co se stane, když se střetnou dvě síly, jež se odmítají vzdát? Trailer dává jasnou odpověď, že ostrá slova nakonec vystřídají tvrdé údery, po jejichž dopadu poteče krev. Spousta krve. Na Amazon Prime Video už 21. března.

Reklama
Válečný trhák, retro Top Gun a nová klasika. Vládcové nebes sbírají nadšené ohlasy
Válečný trhák, retro Top Gun a nová klasika. Vládcové nebes sbírají nadšené ohlasy
25.01.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Již 26. ledna startují na streamovací službě Vládcové nebes, očekávaná válečná novinka z produkce Stevena Spielberga a Toma Hankse, která duchovně navazuje na klasiky Bratrstvo neohrožených a Pacifik. A prý se nemusíme bát, že by seriál nesplnil očekávání.

Sex ve městě míří na Netflix. HBO prodalo práva na jeden z největších klenotů
Sex ve městě míří na Netflix. HBO prodalo práva na jeden z největších klenotů
25.01.2024 13:45:00 | Filmové novinky

Další ikonický seriál HBO zamíří na Netflix. Po Bratrstvu neohrožených či Odpočívej v pokoji se brzy objeví v katalogu největšího streamera i fenomén Sex ve městě.

První švédský katastrofický velkofilm míří na Netflix. Trailer ukazuje pád města do propasti
První švédský katastrofický velkofilm míří na Netflix. Trailer ukazuje pád města do propasti
24.01.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Netflix představil nový trailer na jednu ze svých čerstvých akvizic. Švédský katastrofický thriller Nad propastí nás zavede do důlního města, které se začne propadat do hlubin. Dokáže bezpečnostní odbornice zastavit zkázu a ochránit svou rodinu?

Nová velkolepá fantasy Netflixu ve skvělém traileru. Avatarovo ohýbání elementů bere dech
Nová velkolepá fantasy Netflixu ve skvělém traileru. Avatarovo ohýbání elementů bere dech
23.01.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Animovaný fenomén Avatar: Legenda o Aangovi se dočkal tří velkolepých řad, v nichž se mladý Aang musel postupně naučit ovládat všechny elementy, aby zastavil zlotřilého vladaře Národa ohně Ozaie. Nyní Netflix ukázal plnohodnotnou upoutávku na hranou adaptaci. A o jedné z největších fantasy roku je očividně rozhodnuto.