FB pixel TP pixel
Sex ve městě míří na Netflix. HBO prodalo práva na jeden z největších klenotů © HBO

Sex ve městě míří na Netflix. HBO prodalo práva na jeden z největších klenotů

Další ikonický seriál HBO zamíří na Netflix. Po Bratrstvu neohrožených či Odpočívej v pokoji se brzy objeví v katalogu největšího streamera i fenomén Sex ve městě.

Filmové novinky

Jak jsme na našem webu včera informovali, Netflixu se neskutečně daří. Jen za poslední kvartál narostl počet jeho předplatitelů o 13 milionů na celkových 260 milionů. A zatímco se konkurence v podobě Disney nebo Warner Bros Discovery topí v dluzích, tržby Netflixu vykazují stabilní růst. Vznikla tak situace, kdy například HBO kvůli své finanční situaci prodává Netflixu své dříve nedotknutelné seriálové značky. V katalogu největšího streamera je tak nyní k vidění například drama Odpočívej v pokoji, valečné seriály Bratrstvo neohrožených a Pacifik, sportovní drama Hráči nebo upířina True blood - Pravá krev. K těmto titulům se nyní přidává další ikona HBO - seriál Sex ve městě.

Podle zveřejněných informací bude na Netflixu dostupných všech 6 původních řad seriálu vysílaných v letech 1998-2003, což dělá dohromady 94 epizod. Dohoda mezi oběma streamovacími giganty ovšem není celosvětová – podle zdrojů obeznámených se smlouvou bude seriál dostupný v USA a na několika dalších evropských trzích. Jestli tak bude seriál se Sarah Jessicou Parker v hlavní roli dostupný i na českém Netflixu, zatím není oficiálně potvrzeno. Nicméně vzhledem k tomu, že všechny předchozí dohody s HBO se Česka týkaly, je vysoce pravděpodobné, že tomu tak bude i tentokrát. Dohoda však určitě nezahrnuje dva celovečerní filmy (Sex ve městě z roku 2008 a Sex ve městě 2 z roku 2010) ani nedávný spin-off A jak to bylo dál..., který je nyní dostupný pouze na HBO Max. Populární komediálně vztahový seriál o emancipovaných single třicátnicích se na vybraných teritoriích Netflixu objeví na začátku dubna 2024. Nutno zároveň dodat, že stejně jako v případě předchozích seriálů, i tentokrát jde o spolulicencování, takže seriál z nabídky HBO nezmizí.

Zdroj: Variety

První švédský katastrofický velkofilm míří na Netflix. Trailer ukazuje pád města do propasti
První švédský katastrofický velkofilm míří na Netflix. Trailer ukazuje pád města do propasti
24.01.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Netflix představil nový trailer na jednu ze svých čerstvých akvizic. Švédský katastrofický thriller Nad propastí nás zavede do důlního města, které se začne propadat do hlubin. Dokáže bezpečnostní odbornice zastavit zkázu a ochránit svou rodinu?

Nová velkolepá fantasy Netflixu ve skvělém traileru. Avatarovo ohýbání elementů bere dech
Nová velkolepá fantasy Netflixu ve skvělém traileru. Avatarovo ohýbání elementů bere dech
23.01.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Animovaný fenomén Avatar: Legenda o Aangovi se dočkal tří velkolepých řad, v nichž se mladý Aang musel postupně naučit ovládat všechny elementy, aby zastavil zlotřilého vladaře Národa ohně Ozaie. Nyní Netflix ukázal plnohodnotnou upoutávku na hranou adaptaci. A o jedné z největších fantasy roku je očividně rozhodnuto.

Český film na Oscarech opět nebude. Nominace ovládl Oppenheimer a zvrácené sci-fi
Český film na Oscarech opět nebude. Nominace ovládl Oppenheimer a zvrácené sci-fi
23.01.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Brilantní drama Christophera Nolana Oppenheimer vládne letošním nominacím na Oscara. Snímek získal 13 nominací, následuje ho ženská variace na Frankeinsteina Chudáčci s 11 nominacemi.

Seriálový Vetřelec bude ignorovat nejhorší díly série. Xenomorphové nebudou zbraní
Seriálový Vetřelec bude ignorovat nejhorší díly série. Xenomorphové nebudou zbraní
23.01.2024 15:35:00 | Filmové novinky

Zanedlouho by se po přerušení stávkami mělo opět rozjet natáčení seriálového Vetřelce, za kterým stojí respektovaný showrunner Noah Hawley. Ten v nedávném rozhovoru prozradil směřování chystaného seriálu a vymezil se vůči posledním dvěma filmům série od Ridleyho Scotta.