FB pixel TP pixel
Kinaři nebudou mít co hrát. Kvůli stávce herců už se odkládají blockbustery © Sony Pictures / Columbia Pictures

Kinaři nebudou mít co hrát. Kvůli stávce herců už se odkládají blockbustery

Hollywoodská studia začínají kvůli stávce herců panikařit a odsouvají velké premiéry, jež jsou závislé na propagaci ze strany jejich největších hvězd.

Filmové novinky

Už minulý týden bylo oznámeno, že tenisový snímek se Zendayou Rivalové nebude mít 15. září slavnostní premiéru na filmovém festivalu v Benátkách a uvidíme ho až 26. dubna. Studio Warner Bros. navíc podle insiderů přemýšlí nad přesuny velkých blockbusterů jako Duna 2 či Aquaman and the Lost Kingdom, aby je aktuálně stávkující herci mohli v budoucnu propagovat. Nyní už stávku herců a scenáristů nevydrželo studio Sony, které ohlásilo radikální změny v plánu premiér svých největších letošních filmů.

Marvelovku Lovec Kraven nakonec neuvidíme letos v říjnu, ale až 30. srpna roku 2024. Došlo tedy k odkladu o celý rok. Na neurčito byl posunut třetí film ze série Spider-Man: Paralelní světy, který měl dorazit do kin už v březnu 2024. V tomto případě se však o odkladu mluvilo delší dobu, protože podle informací od animátorů sami tvůrci nestíhali na filmu pracovat a již druhý díl zažil brutální crunchování, aby byl druhý film Spider-Man: Napříč paralelními světy připraven na letošní premiéru. Letos se pak nedočkáme ani pokračování filmu Krotitelé duchů: Odkaz. To mělo dorazit na Vánoce, nyní je však premiéra stanovena na 29. března 2024.

Sony kvůli probíhajícím stávkám v Hollywoodu oznámilo i další nové plány premiér. Nový restart Karate Kida uvidíme nikoli v červnu 2024, ale až v 13. prosince 2024. Nově má stanovené datum uvedení třetí Venom, který by měl dorazit 12. července 2024. Čtvrtých Mizerů se dočkáme 14. června 2024. Sony kupodivu nevycouvalo z premiéry závodní adaptace Gran Turismo, která dorazí do českých kin 10. srpna 2023. V USA pak film vstoupí do kin ve stejném čase, bude mít ale dva týdny limitované uvedení, široké nasazení dostane až 25. srpna. Sony doufá, že se díky této strategii rozšíří pozitivní reakce na film, který tak získá propagaci i bez hereckých představitelů jako David Harbour a Orlando Bloom.

Zdroj: Variety

 856 zobrazení   84 se líbí
Saw se vrací ke kořenům série. Trailer slibuje ponaučení skrze krutá muka
Saw se vrací ke kořenům série. Trailer slibuje ponaučení skrze krutá muka
30.07.2023 12:50:00 | Filmové novinky

Po nevydařeném pokusu o restart se Saw vrací do své původní podoby a znovu uvádí na scénu Johna Kramera, který si hraje s lidmi, kteří podle něho udělali mnoho životních přešlapů. Tentokrát má dosud nejosobnější pohnutky k hrůzným činům.

Nová česká krimi podle skutečného případu už je online. Znamenala pád Matematika zločinu
Nová česká krimi podle skutečného případu už je online. Znamenala pád Matematika zločinu
28.07.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Voyo úspěšně pokračuje ve své sérii kriminálních projektů a po úspěchu Případu Roubal a Jitřní záře představuje novinku, která vznikla na motivy oceňovaného podcastu.

Nová černá komedie ze Slovenska baví Netflix. Obratem se stala hitem
Nová černá komedie ze Slovenska baví Netflix. Obratem se stala hitem
28.07.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Ačkoli se českým a slovenským komediím v kinech obvykle docela daří, ne vždy je výsledkem obří megahit, na který se stojí fronty. Naštěstí některé nepříliš oslnivé výsledky dokáže napravit uvedení na Netflixu. Dokonalou ukázkou je nový snímek Invalida, který publikum streamovací služby obratem zaujal svým nekorektním humorem.

Oppenheimerův vnuk chválí Nolanův trhák. Vadí mu jen jedna historicky nepodložená scéna
Oppenheimerův vnuk chválí Nolanův trhák. Vadí mu jen jedna historicky nepodložená scéna
28.07.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Vnuk Roberta J. Oppenheimera poskytl tento týden rozhovor, ve kterém hodnotil film Christophera Nolana i to jak se mu povedlo ztvárnit jeho dědečka. Prozradil také, která scéna se mu nelíbila a nejraději by ji z filmu odstranil.