FB pixel TP pixel
Hollywoodská stávka už odkládá filmy. Konec roku bude zřejmě bez největších hitů © Warner Bros.

Hollywoodská stávka už odkládá filmy. Konec roku bude zřejmě bez největších hitů

Protože to vypadá, že herecká a scenáristická stávka v dohledné době neskončí, hollywoodská studia velmi vážně zvažují či rovnou odkládají premiéry svých filmových novinek. Očekávané drama se Zendayou bohužel letos v kinech neuvidíme.

Filmové novinky

V posledních letech můžeme brát ohlášená data filmových premiér spíše jako přibližnou a orientační informaci než jako něco pevně daného. Ať už šlo dříve o pandemií způsobené přesuny či za to nyní může probíhající scenáristická a herecká stávka, z odkládání premiér se stala běžná záležitost. To potvrzuje i nová vlna chystaných přesunů. Například Warneři podle zákulisních informací zvažují odsunout jedno z nejočekávanějších letošních sci-fi - dvojku Duny - z 2. listopadu 2023 na příští rok. Jeden ze zdrojů říká, že Warner Bros. prý jedná se studiem Legendary, které Dunu koprodukuje, o novém datu uvedení filmu. Protože se v probíhající stávce herci nesmí účastnit propagačních akcí filmů, Duna by se svým hvězdným obsazením (Zendaya, Timothée Chalamet, Florence Pugh, Javier Bardem, Josh Brolin) mohla výrazně finančně tratit.

Podobně prý Warneři rozmýšlejí i o pokračování Aquamana, který má zatím naplánovanou premiéru na 21. prosinec, ale pravděpodobnější je varianta, že komiksák s Jasonem Momoou bude přesunut až na příští filmovou sezonu. Kromě toho společnost Warner Bros. promýšlí potenciální nové termíny pro svůj očekávaný filmový muzikál The Color Purple, jehož producentkou je Oprah Winfrey a který má dle původního plánu v USA debutovat 25. prosince. Zatímco u Duny se přesun zvažuje, jiný projekt, v němž hraje Zendaya, má již oficiálně ohlášeno nové datum premiéry. Romantické drama Rivalové italského režiséra Luca Guadagnina bohužel letos v kinech neuvidíme. Očekávaný erkový snímek měl mít slavnostní premiéru 15. září na filmovém festivalu v Benátkách, nově byl ale přesunut až na 26. dubna. Pokud bude herecká i scenáristická stávka i nadále pokračovat, s velkou pravděpodobností se dočkáme dalších přesunů filmových premiér.

Zdroj: Variety / THR

Aquaman 2 v problémech. Potřetí se přetáčí, testovací projekce byly otřesné
Aquaman 2 v problémech. Potřetí se přetáčí, testovací projekce byly otřesné
23.07.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Ještě než vejde v platnost kompletní reboot DC univerza, měli bychom se dočkat poslední pořádné rozlučky s hrdiny starého komiksového vesmíru díky sequelu Aquamana. Možná to ale nebude tak brzy a v takové podobě, jakou jsme očekávali.

Čeká nás další Banger? Provokativní český thriller má skvělý trailer
Čeká nás další Banger? Provokativní český thriller má skvělý trailer
23.07.2023 12:50:00 | Filmové novinky

Není snad většího úspěchu pro českou seriálovou tvorbu než tři roky staré ocenění evropské Emmy pro internetový projekt #martyisdead. Není tedy divu, že se populární seriál dočkal pokračování, tentokrát však ve filmové podobě.

10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
21.07.2023 20:15:00 | Filmové novinky

Do kin nastupuje Barbie a Oppenheimer alias dvojblok přezdívaný Barbenheimer, což by mohlo streamovací služby svádět k vyklizení pozic a ponechání diváků, ať si také jednou užijí návštěvu kina bez narušení domácí zábavou. Jenže Netflix a spol. se nikdy nevzdávají.

Válečný doják roku je konečně online. Nadšené recenze tentokrát nelžou
Válečný doják roku je konečně online. Nadšené recenze tentokrát nelžou
21.07.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Režisér Guy Ritchie je ve skvělé formě a po gangsterce Gentlemani, akčňáku Rozhněvaný muž a stylové špionážní komedii Operace Fortune servíruje luxusní válečnou podívanou, která dojme i kdejakého chlapáka. Novinka The Covenant je nyní konečně dostupná online.