FB pixel TP pixel
Survivor padl na dno sledovanosti, je zralý na zrušení. Nova se střelila do nohy sama © TV Nova / Voyo

Survivor padl na dno sledovanosti, je zralý na zrušení. Nova se střelila do nohy sama

Zdá se, že éra popularity reality show Survivor je definitivně u konce. Česko-slovenská verze podle tureckého vzoru totiž nezadržitelně padá ve sledovanosti a tentokrát již dosáhl úterní díl pomyslného dna. Sledovanost přitom klesá s každou řadou.

České novinky

Televize Nova musela doufat, že reality show Survivor Česko & Slovensko bude moci dojit mnohem déle než jen tři sezóny. Jenže tuzemská verze, která vychází z tureckého vzoru a je na hony vzdálená populární americké verzi s Jeffem Probstem, diváky přestává kontinuálně bavit a s každou další řadou klesá sledovanost. Nova se přitom střílí do pomyslné nohy skutečně sama. Casting kombinující obyčejné lidi a celebrity řadu diváků odrazuje, protože celebritám fandit prostě nechtějí. Jednotlivé epizody jsou nekonečně dlouhé, soutěže o imunitu a odměny postrádají dynamiku a trvají rovněž neúnosně dlouho. Vrcholem jsou pak kmenové rady, kde zas a znovu účastníci prohlašují, že už v soutěži nechtějí být, jsou unavení a chtějí se vrátit do běžného života. Člověk by ještě pochopil jediného zoufalce, který neodhadl své možnosti, český Survivor je ale podobných srábků plný. A kritika oprávněně míří na televizi.

Survivor padl na dno sledovanosti, je zralý na zrušení. Nova se střelila do nohy sama © TV Nova / Voyo

Nelze se tak příliš divit, že je Survivor minimálně při pohledu na televizní sledovanost zralý na zrušení a minimálně několikaleté hození k ledu. 5. března odstartoval první díl s už tak rekordně slabými [CENZUROVÁNO] diváky, od té doby však publikum nadále ztrácí. O týden později přepočítával už jen [CENZUROVÁNO] diváků a nyní čísla klesla na [CENZUROVÁNO] diváků. To je přesně o [CENZUROVÁNO] diváků více než má z hlediska úterního hlavního vysílacího času dokumentární série My, občané Protektorátu na ČT2. A s tou se nákladný Survivor točený v tropické destinaci rozhodně měřit nechce.

V rámci pořadů, které běží ve stejném čase (tedy okolo 22. hodiny), dostává Survivor bídu ze všech stran od konkurenčních talk show. Samozřejmě je otázkou, jak by se pořadu dařilo na startu večera po 20. hodině, nikdo se však nemůže divit, že Nova dává přednost hitu Jedna rodina, který alespoň trochu konkuruje primácké ZOO, jež pravidelně sbírá sledovanost okolo [CENZUROVÁNO] diváků. Samozřejmě nevíme, jaká je sledovanost Survivora na platformě Voyo, kde epizody běží s týdenním předstihem. Rozhodně je ale patrné, že v lineárním vysílání soutěžní pořad s moderátorem Ondřejem Novotným už v podstatě nemá místo. Možná by mu výhradní online seděl víc. I když při tristním přístupu k výběru soutěžících je i taková představa značně optimistická.

Zdroj: Mediaguru / TV Nova / Voyo

 127 568 zobrazení   328 se líbí
Naprostý propadák České televize: Soudruzi padají ke dnu, přejely je Schody k moci i repríza
Naprostý propadák České televize: Soudruzi padají ke dnu, přejely je Schody k moci i repríza
18.03.2024 13:15:00 | České novinky

Zázrak se nekoná a Česká televize si po třech epizodách seriálu To se vysvětlí, soudruzi! připisuje bolestivý propadák nedělního večera. Nový seriál režisérů Matěje Chlupáčka a Michala Samira diváky nadále odrazuje a aktuálně je jeho sledovanost horší než kriminální reprízy na Nově.

Totální sobotní výbuch Novy: Přejeli ji pekaři, Hanzlík a málem i Fantomas
Totální sobotní výbuch Novy: Přejeli ji pekaři, Hanzlík a málem i Fantomas
17.03.2024 16:00:00 | České novinky

Další velký fenomén České televize má za sebou úspěšný konec. Soutěžní pořad Peče celá země opět ovládl sobotní večer a zatímco Prima se s konkurencí dokázala vyrovnat ve svém obvyklém stylu, Nova obdržela další těžký direkt.

Výtečný Superlov je zpátky. Nové epizody přinesou i osvěžující novinky
Výtečný Superlov je zpátky. Nové epizody přinesou i osvěžující novinky
16.03.2024 9:00:00 | České novinky

Milovníci zábavných a chytrých soutěží si mohou oddechnout. Na televizní obrazovky streamovací služby Voyo a televize Nova se vrací milovaný Superlov, který si pro novou sezónu nachystal i několik novinek. Stále ale platí, že pořadem provází Ondřej Sokol a vrací se i oblíbení lovci. Na Voyo nové díly startují již 16. března, tedy o týden dříve než na Nově.

Vražedné řádění Stodolových v dosud neodhalených záběrech. Nový seriál je exkluzivně na Voyo
Vražedné řádění Stodolových v dosud neodhalených záběrech. Nový seriál je exkluzivně na Voyo
15.03.2024 15:00:00 | České novinky

Manželé Stodolovi byli za své vražedné skutky zatčeni před 21 lety, dodnes však jejich brutální činy vůči seniorům fascinují českou společnost. Jak se pátrání po jedněch z nejvýraznějších sériových vrahů v historii Česka odehrálo? To odhaluje nový dokumentární speciál, který je exkluzivně dostupný na Voyo a který obsahuje dosud neviděné materiály.