FB pixel TP pixel
Naprostý propadák České televize: Soudruzi padají ke dnu, přejely je Schody k moci i repríza © Česká televize

Naprostý propadák České televize: Soudruzi padají ke dnu, přejely je Schody k moci i repríza

Zázrak se nekoná a Česká televize si po třech epizodách seriálu To se vysvětlí, soudruzi! připisuje bolestivý propadák nedělního večera. Nový seriál režisérů Matěje Chlupáčka a Michala Samira diváky nadále odrazuje a aktuálně je jeho sledovanost horší než kriminální reprízy na Nově.

České novinky

Po seriálu Smysl pro tumor přichází pro Českou televizi bolestivé nedělní vystřízlivění. Veřejnoprávní televize totiž na konci víkendu masivně ztrácí diváky a může si jen nechat zdát o milionové sledovanosti. K té se naopak přiblížil seriál Sedm schodů k moci televize Prima, jenž v závěrečném dílu dosáhl 963 000 diváků v kategorii 15+. Polepšila si i Policie Hvar, která přeskočila o tisíc diváků 700 000 sledujících. Překvapením je pak úspěšné navázání na vyšetřování z Chorvatska seriálem Kriminálka Anděl. Reprízovaná krimi na Nově si i před 22. hodinou připsala přes půl milionu diváků a stala se nedělní trojkou.

Soudruzi nadále padají

Naprostým loserem večera tak je novinka České televize To se vysvětlí, soudruzi!, která nadále padá ke dnu sledovanosti a tentokrát již ani nepřelezla půlmilionovou hranici. Soudruzi s Jiřím Macháčkem a Janem Cinou dosáhli pouze na 487 000 diváků a v podstatě už ztratili polovinu diváků oproti premiéře před dvěma týdny. To se vysvětlí, soudruzi! je nejslabším pořadem po 20. hodině a je otázkou, jak moc bude ještě padat. Obdobné divácké propadáky obvykle klesají až pod 400 000 diváků, což by mohlo ve finále vyústit i ve slabší čísla, než má během večera kupříkladu pořad 168 hodin, jenž na Soudruhy aktuálně navazuje.

Pakliže by čísla dále klesala, může Česká televize dokonce sáhnout ke změně v programovém schématu. Ostatně pokud by seriál běžel na komerční televizi, pravděpodobně by v tomto týdnu již k razantnímu přesunu došlo. Česká televize má navíc ten problém, že ani v následujících týdnech konkurence nepoleví. Nova chystá televizní uvedení svého streamovacího hitu Iveta a Prima uvede povedenou komedii Vytoč mého agenta. Paradox je v tom, že za Ivetou stojí stejní tvůrci jako za To se vysvětlí, soudruzi!, sami sobě tak po nasazení Ivety jednoznačně uškodí. Tento distribuční problém však nebyl v rukou tvůrců a jde čistě o rozhodnutí Novy.

Zdroj: Mediaguru / Česká televize / TV Nova / Voyo / FTV Prima

Totální sobotní výbuch Novy: Přejeli ji pekaři, Hanzlík a málem i Fantomas
Totální sobotní výbuch Novy: Přejeli ji pekaři, Hanzlík a málem i Fantomas
17.03.2024 16:00:00 | České novinky

Další velký fenomén České televize má za sebou úspěšný konec. Soutěžní pořad Peče celá země opět ovládl sobotní večer a zatímco Prima se s konkurencí dokázala vyrovnat ve svém obvyklém stylu, Nova obdržela další těžký direkt.

Výtečný Superlov je zpátky. Nové epizody přinesou i osvěžující novinky
Výtečný Superlov je zpátky. Nové epizody přinesou i osvěžující novinky
16.03.2024 9:00:00 | České novinky

Milovníci zábavných a chytrých soutěží si mohou oddechnout. Na televizní obrazovky streamovací služby Voyo a televize Nova se vrací milovaný Superlov, který si pro novou sezónu nachystal i několik novinek. Stále ale platí, že pořadem provází Ondřej Sokol a vrací se i oblíbení lovci. Na Voyo nové díly startují již 16. března, tedy o týden dříve než na Nově.

Vražedné řádění Stodolových v dosud neodhalených záběrech. Nový seriál je exkluzivně na Voyo
Vražedné řádění Stodolových v dosud neodhalených záběrech. Nový seriál je exkluzivně na Voyo
15.03.2024 15:00:00 | České novinky

Manželé Stodolovi byli za své vražedné skutky zatčeni před 21 lety, dodnes však jejich brutální činy vůči seniorům fascinují českou společnost. Jak se pátrání po jedněch z nejvýraznějších sériových vrahů v historii Česka odehrálo? To odhaluje nový dokumentární speciál, který je exkluzivně dostupný na Voyo a který obsahuje dosud neviděné materiály.

Zoufalé pondělí na Primě. Klus drhne dno sledovanosti a doufá v konec
Zoufalé pondělí na Primě. Klus drhne dno sledovanosti a doufá v konec
12.03.2024 14:10:00 | České novinky

Televize Prima má za sebou skvělou neděli, kdy se jí konečně podařilo ovládnout první příčku sledovanosti na úkor České televize a jejího propadáku To se vysvětlí, soudruzi. V pondělí však komerční médium zažívá situaci v opačném gardu a nedočkavě vyhlíží konec seriálu s Tomášem Klusem.