FB pixel TP pixel
Odporný kříženec z nového Vetřelce měl vypadat úplně jinak. Prohlédněte si okřídlené monstrum © 20th Century Studios

Odporný kříženec z nového Vetřelce měl vypadat úplně jinak. Prohlédněte si okřídlené monstrum

Fede Álvarez ve filmu Vetřelec: Romulus představil novou verzi hybridního monstra známého jako Potomek, kterého ovšem mnozí fanoušci nepřijali. Koncepční umělec Dane Hallett nyní ukázal působivý původní design zrůdy, který zahrnoval i okřídlenou verzi.

Filmové novinky 17. 9. 2024 16:50 | Filmové novinky

Snímek Vetřelec: Romulus režiséra Fedeho Álvareze, který před měsícem vstoupil do kin, dokázal zatím globálně nastřádat velmi slušných 330 milionů dolarů. Alvarezovo pokračování je většinově chváleno jak kritiky, tak diváky za to, že ctí atmosféru prvního filmu z roku 1979, myslí na fanoušky celé série, ale zároveň přidává nové prvky do vetřelčího univerza. Alien: Romulus obsahuje mnoho narážek a poct k původnímu mistrovskému dílu Ridleyho Scotta i pokračování od Jamese Camerona, na druhou stranu však také vrátil do hry kontroverzního hybridního tvora, který může upomínat na čtvrtý díl série Vetřelec: Vzkříšení.

Pozor spoilery. Ke konci Romula si totiž těhotná a umírající Kay (Isabela Merced) píchne injekci s formulí Prometheus 5, aby se udržela při životě. Tato akce ale vede k tomu, že porodí nestvůrného křížence člověka a vetřelce. Toto poměrně děsivé stvoření, v titulcích pojmenované jako Potomek (Offspring), sice vypadá mnohem lépe než albínská obluda ze Zmrtvýchvstání, ale uvedení dalšího hybrida vyvolalo jistý odpor a mnoha fanouškům toto rozhodnutí zkazilo závěrečný akt filmu.

Právě zveřejněné koncepty od umělce Dane Halletta na jeho instagramovém profilu však odhalily, že původní návrh Potomka mohl vypadat ještě hrozivěji – s mnoha končetinami a v jedné verzi dokonce i s křídly. Tento design zkříženého monstra se dostal až do fáze previzualizace, než byl nakonec nahrazen verzí, kterou diváci viděli ve finálním sestřihu. Je otázkou, která z verzí Potomka by nakonec fanoušky oslovila více – děsivý hybrid s křídly nebo finální podoba, jak ji známe z filmu.

Zdroj: ComicBookMovie

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  3 439 zobrazení   84 se líbí
Devadesátky jsou zpátky! Melrose Place se vrátí s původním obsazením, vše začne smrtí
Devadesátky jsou zpátky! Melrose Place se vrátí s původním obsazením, vše začne smrtí
17.09.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Že jsou devadesátky v kurzu neví je módní značky, ale producenti a filmová studia. Po úspěchu pokračování hitů jako Sex ve městě bychom se tak měli dočkat i další retro perly, sequelu Melrose Place.

Kultovní Constantine se vrací. Keanu Reevese čeká scénář, který děsí i producenta
Kultovní Constantine se vrací. Keanu Reevese čeká scénář, který děsí i producenta
17.09.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Producent Lorenzo di Bonaventura se po hrůze jménem Madam Web hodlá v očích komiksových fanoušků očistit. A symbolicky tak učiní s hrdinou, který má ve svém arzenálu i svěcenou vodu. Aktuálně totiž promluvil o tom, jak to vypadá s dlouho očekávaným Constantinovým pokračováním.

Nejděsivější role v kariéře Hugh Granta. Jako sériový vrah nadchl kritiky i diváky
Nejděsivější role v kariéře Hugh Granta. Jako sériový vrah nadchl kritiky i diváky
15.09.2024 16:40:00 | Filmové novinky

Horory patří tradičně ke chloubě produkční společnosti A24. Od Děsivého dědictví po X, filmy z jejich produkce dokáží divákům pěkně nahnat strach. A mistři nezávislého hororu mají nyní nové eso v rukávu, v němž děsí bývalý milovník Hugh Grant.

Velkolepá mimozemská invaze je konečně online. Víme, kde si Tiché místo přehrát v nejlepší kvalitě
Velkolepá mimozemská invaze je konečně online. Víme, kde si Tiché místo přehrát v nejlepší kvalitě
15.09.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Hororová série Tiché místo se letos v létě vrátila v doslova apokalyptickém prequelu Den první, který ukazuje, jak probíhala invaze na zvuk citlivých příšer na naši planetu. A chválený snímek s hvězdou Stranger Things Josephem Quinnem nyní dorazil online.