FB pixel TP pixel
Disney+ láká na rekordně nízkou zaváděcí cenu. Vábí před velkým zdražením © Marvel Studios

Disney+ láká na rekordně nízkou zaváděcí cenu. Vábí před velkým zdražením

Jak jsme psali před pár týdny, služba Disney+ se v zahraničí rozhodla pro své páté výročí od spuštění dát opět nové ceny. A tentokrát se to týká i Česka. Ještě před novými cenami, které pro někoho zlevní a pro někoho zdraží (vážně) ale dochází k rekordní slevové akci.

Streaming novinky 13. 9. 2024 17:30 | Streaming novinky

Od 17. října všichni noví a nejpozději od 21. listopadu stávající předplatitelé budou mít dvě možnosti: Pokud si chtějí zachovat stávající maximální kvalitu obrazu (4K má pár stovek titulů) či zvuku (Dolby Atmos také u největších filmů) či přehrávat až na 4 zařízeních najednou, musí počítat se zvýšením ze současných 239 Kč na 299 Kč na měsíc (tarif Premium). Kdo chce naopak ušetřit, bude moci přejít na nový levnější tarif. Ten bude nabízet maximálně HD kvalitu obrazu a 5.1 zvuk a počet přehrání bude omezen na 2 zařízení. Tam bude cena 199 Kč za měsíc (tarif Standard).

Odpovídajícím způsobem se také změní cena ročního předplatného (na 1990 Kč, resp 2990 Kč ročně), pokud ovšem máte či si ještě stihnete pořídit stávající roční předplatné do října za 1990 Kč, budete mít následujících 12 měsíců přístup k tomu nejlepšímu tarifu. Disney+ zatím v našem regionu neplánuje zavést nejlevnější tarif s reklamou (vycházel by cca na 150 Kč). Dá se ale očekávat, že s novými tarify začne více hlídat sdílení účtů.

Slevová akce za 69 korun

Ještě než ke změně tarifů a novým cením dojde, láká Disney+ na zaváděcí akci pro ty, kteří na platformě aktuálně nejsou a chtěli by si ji vyzkoušet. Pro ty je tarif Premium připraven za 69 korun za měsíc a nováčci ho dostanou na první tři měsíce. Poté jim tarif přeskočí na cenu 299 Kč. Samozřejmě v případě, že se na konci tříměsíčního okna nerozhodne ze služby opět odejít a předplatné nezruší. Nabídka je aktuálně platná do 27. září.

Předplatit Disney+ jen za 69 Kč/měsíčně

Disney+ je sice u nás jen něco přes dva roky, ale už potřetí mění ceny. Začalo se v červnu 2022 na 199 Kč za měsíc (159 Kč za rok), od loňského listopadu se cena zvýšila na 239 Kč. Nyní opět stoupá a navazuje tak na vlnu zdražení, která proběhla nejen českým trhem v posledním roce. Od září 2024 si také připlatíte v Česku za Netflix, který zvyšuje ceny všech svých tarifů - Basic ze 199 Kč na 239 Kč, Standard z 259 Kč na 309 Kč a Premium z 319 Kč na 379 Kč. Vlnu zdražování a změny tarifů však už letos na jaře odšpuntovala služby SkyShowtime, která od dubna zvýšila cenu standardního tarifu z 179 Kč na 219 Kč a jako první zavedla levnější tarif s reklamou za 159 Kč. V květnu potom následoval Max, který v rámci svého restartu v Česku zvedl standardní tarif z 199 Kč na 219 Kč a zavedl prémiový tarif za 299 Kč.

Zdroj: Disney Plus

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 2 294 zobrazení   2 se líbí
Seriálový Pán prstenů prý není propadák. Amazon však manipuluje čísla a neříká celou pravdu
Seriálový Pán prstenů prý není propadák. Amazon však manipuluje čísla a neříká celou pravdu
11.09.2024 16:00:00 | Streaming novinky

Je tomu jen pár dní, co veskrze bídné, v nejlepším případě průměrné recenze 2. řady Pána Prstenů: Prstenů moci potvrdily podobně špatná první data o sledovanosti seriálu. Amazon však nyní přispěchal s vlastními čísly, aby řeči o historickém propadáku zmírnil. Zapomněl je ale dát do potřebného kontextu, takže celá věc působí spíš jako snaha uhasit obří požár.

Netflix zdražuje předplatné všem Čechům. Někteří zaplatí téměř o 100 korun více
Netflix zdražuje předplatné všem Čechům. Někteří zaplatí téměř o 100 korun více
09.09.2024 12:00:00 | Streaming novinky

Už před měsícem bylo víceméně jasné, že Netflix poprvé po příchodu do Česka zdraží. Nyní už je ale vše potvrzeno a navýšení cen se netýká jen nových předplatitelů, ale rovnou všech uživatelů streamovací služby. V nejvyšší kombinaci cena naroste téměř o sto korun.

Disney+ u nás opět mění ceny. Zdražuje i zlevňuje
Disney+ u nás opět mění ceny. Zdražuje i zlevňuje
23.08.2024 10:00:00 | Streaming novinky

Co se dalo předpokládat na základě zpráv ze zahraničí, to letos na podzim nastane také u nás. Disney+ opět mění ceny, a to hned dvojím způsobem. Zavádí levnější tarif, který bude s horší kvalitou obrazu a zvuku. Standardní tarif naopak zdraží, nechá mu plnou kvalitu a další funkce.

Netflix v Česku skokově zdražuje. Změnu zavedl potichu a nenápadně
Netflix v Česku skokově zdražuje. Změnu zavedl potichu a nenápadně
16.08.2024 14:20:00 | Streaming novinky

Streamovací jednička Netflix se odhodlala k prvnímu zdražení v rámci České republiky. Ke změně ceníku přitom dochází potichu a nenápadně. Nové ceny klienti naleznou na oficiálním webu, stávající předplatitelé novou cenu zatím nemají implementovanou v platbě. Obecně platí, že zdražení je o to větší, čím vyšší je tarif.