FB pixel TP pixel
Seriálová Duna je tady ve skvělém traileru! Ukazuje dávnou minulost © Warner Bros.

Seriálová Duna je tady ve skvělém traileru! Ukazuje dávnou minulost

Filmová Duna: Část druhá vstoupí na platformu (HBO) Max již 21. května. Ještě letos se ale dočkáme dalšího vesmírného příběhu inspirovaného dílem Franka Herberta. Na podzim totiž bude mít premiéru politickými pletichami prolezlá Duna: Proroctví. A první trailer vypadá parádně.

Filmové novinky

Snad jste si nemysleli, že se série Duna po úspěchu v kinech nerozroste v celé universum sdíleného obsahu. Už 21. května si budete moct na HBO Max (respektive nové službě Max) zopakovat snímek Duna: Část druhá a na podzim budeme v prozkoumávání vesmíru Franka Herberta pokračovat. Dorazí totiž seriálová novinka Duna: Proroctví, která nás zavede 10 000 let před narození Paula Atreida.

Bene Gesserit přichází

Středobodem všeho bude sesterstvo, které vesmír jednoho dne bude znát jako Bene Gesserit. Sledovat budeme mocné intrikánky při snaze dostat se do jednotlivých rodů a nakonec si uzurpovat maximální možnou moc při tvorbě Kwisatz Haderacha, mesiášské figury, která bude vládnout celé galaxii. Seriál je zasazen do období po obří válce, která způsobila technologickou zkázu a de facto byla určitým restartem napříč vesmírem. Tahouny seriálu budou členové rodiny Harkonnenů Griffin a Valya, kteří se snaží obnovit rodinné dědictví.

Seriál vychází z knihy Sesterstvo Duny od Briana Herberta a Kevina J. Andersona, přičemž vznik seriálu nebyl vůbec jednoduchý. Seriál bude mít šest epizod a poslouží jako minisérie rozšiřující svět Duny založený na vizuálním ztvárnění režiséra Denise Villeneuva. První trailer je vizuálně filmům velmi věrný, byť je patrné, že rozpočet seriálu rozhodně není na úrovni celovečerní verze. Villeneuve měl původně točit první dvě epizody, kvůli své práci na filmové Duně však nebyl schopný svému závazku dostát. Otěže tak převzal tvůrce Černobylu Johan Renck. Ten však projekt také opustil a nakonec několik epizod natočila Anna Foerster. V hlavních rolích uvidíme Emily Watson jako Valyu, Marka Stronga jako Císaře Javicca Corrina a chybět nebude ani Travis Fimmel, Jade Anouka, Chris Mason nebo Olivia Williams.

Zdroj: HBO Max

První video z návratu Sheldona odhaleno: Hvězda Teorie velkého třesku zůstala ulhaným sobcem
První video z návratu Sheldona odhaleno: Hvězda Teorie velkého třesku zůstala ulhaným sobcem
15.05.2024 15:15:00 | Filmové novinky

Na začátku května se fanoušci seriálu Malý Sheldon dočkali odhalení, že se na závěr spin-offu Teorie velkého třesku vrátí i představitel dospělého Sheldona Coopera Jim Parsons. Nyní bylo oficiálně vypuštěno první video a Sheldon se rozhodně nezměnil.

Odchod Cavilla ze Zaklínače ostatní herce demotivoval. Pokračovat bylo těžké
Odchod Cavilla ze Zaklínače ostatní herce demotivoval. Pokračovat bylo těžké
15.05.2024 14:30:00 | Filmové novinky

S tím, jak se blíží Zaklínač ke svému konci, začínají vyplouvat na povrch zajímavé domněnky a pocity hlavních představitelů a klíčových tvůrců. Problém vrátit se k seriálu měla po odchodu Henryho Cavilla i představitelka Ciri Freya Allan.

Temnější, velkolepější a lepší. Nové video z Pána prstenů slibuje změny a upaluje skřety
Temnější, velkolepější a lepší. Nové video z Pána prstenů slibuje změny a upaluje skřety
15.05.2024 13:50:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Amazon Prime Video včera odhalila první upoutávku na očekávanou druhou řadu seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. Kromě ní ale přidala ještě pohled do zákulisí natáčení, který blíže odhaluje proměny hlavních postav seriálu a slibuje více temnoty a nové lokace.

Velkolepý sci-fi návrat tvůrce Kmotra! Na trailer originální utopie se čekalo 40 let
Velkolepý sci-fi návrat tvůrce Kmotra! Na trailer originální utopie se čekalo 40 let
14.05.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Režisér Francis Ford Coppola, kterého proslavily filmy jako Kmotr nebo Apokalypsa, se po téměř deseti letech bez nového filmu vrací a tentokrát nemá jít o žádný malý experiment. Coppola totiž po 40 letech konečně natočil svou vysněnou utopistickou sci-fi Megalopolis.