FB pixel TP pixel
Fanoušci jásají. Akční sci-fi Halo plní sliby a druhou řadou si napravuje reputaci © Paramount Plus

Fanoušci jásají. Akční sci-fi Halo plní sliby a druhou řadou si napravuje reputaci

Nečekané se stává skutkem a další potenciální franšíza se podvoluje přáním fanouškům, aby se jí dostalo výrazně lepších diváckých i kritických hodnocení. Halo je zkrátka zpátky a podle všeho se vyplatí naskočit s Master Chiefem zpátky do první linie bojů proti Covenantům.

Filmové novinky

První řada sci-fi seriálu Halo sice neměla vůbec tragické recenze, silně ale narážela u skalních fanoušků herní předlohy, kterým se vůbec nelíbila některá kreativní rozhodnutí, jež příběh Master Chiefa Johna-117 posouvala alternativními cestami místo toho, aby se držela kánonu. Reakce ze strany fandomu byly definitivně rozpačité a sledovanost seriálu nebyla dost velká na to, aby si Paramount mohl pro svou streamovací službu Paramount+ a evropské SkyShowtime říct, že na hráčích nezáleží.

Zásadní změny

Před startem druhé řady došlo k řadě změn, přičemž tou nejpatrnější je nový showrunner David Wiener. Ten zavelel k překopání akce, většímu příklonu k hrám a kánonu nazdory tomu, že jde stále o paralelní vesmír, důrazu na politické pnutí, subjektivitu postav a ve výsledku i mysterióznější ladění seriálu. Zdá se však, že tento směr série potřebovala jako Master Chief svou ikonickou helmu. Recenze jsou totiž nadmíru spokojené, mnohem lepší než před dvěma lety a potvrzují to, co naznačovaly již velkolepé trailery. Jestli dát Halo ještě jednu šanci, pak je to právě teď.

Druhá řada sleduje Master Chiefa a jeho tým elitních Sparťanů proti mimozemské hrozbě Covenantů. Ve světle šokujících událostí na zničené planetě nemůže Master Chief setřást pocit, že se jeho válka brzy změní a snaží se přesvědčit ostatní o nemyslitelném – Covenanti zaútočí na největší pevnost lidstva. Skalní fanoušci už vědí, že se Halo ve druhé řadě pouští do adaptace jedné z nejznámějších dějových linek Fall of Reach, která pro lidstvo nemá (alespoň z počátku) zrovna pozitivní výsledek. Recenzenti se však po prvních čtyřech epizodách shodují, že se tahle cesta Halo vyplatila a ačkoli je stále na čem pracovat (rozkolísané CGI a některé dějové linky vedoucí do nikam), druhá řada je rozhodně dějově silnější v kramflecích, velkolepější, akčnější, lépe natočená i zahraná. A celkově se snaží potěšit jak diváky, kteří o sérii nic netuší, tak ty nejvěrnější.

9. února i v Česku

Dobrou zprávou pro české diváky je pak skutečnost, že služba SkyShowtime již potvrdila, že se druhá řada Halo objeví i v Česku bez většího zpoždění. Takže zatímco v USA seriál hlásí návrat 8. února, my se dočkáme již v pátek 9. února. Celkem nás čeká 8 nových epizod, tedy o jeden díl méně než v případě první řady.

Zdroj: Paramount Plus / SkyShowtime / Rotten Tomatoes

Smrt číhá na každém kilometru. Trailer odhalil novou verzi napínavé Mzdy strachu
Smrt číhá na každém kilometru. Trailer odhalil novou verzi napínavé Mzdy strachu
05.02.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Od posledního zpracování knihy Georgese Arnauda uplynulo již téměř 50 let, a tak se Netflix chopil příležitosti a v roce 2024 uvede novou verzi napínavého thrilleru Mzda strachu. Tentokrát se jí opět chopí přímo Francouzi, na které v roce 1977 navazoval William Friedkin.

Oppenheimer míří konečně online za předplatné. Technická kvalita diváky zklame
Oppenheimer míří konečně online za předplatné. Technická kvalita diváky zklame
05.02.2024 16:10:00 | Filmové novinky

Snímek Oppenheimer režiséra Christophera Nolana se stal v minulém roce fenoménem a úspěch slavil nejen v běžných kinech, ale hlavně v IMAXech, které donutil neustále přidávat nové projekce. Po neuvěřitelné jízdě kiny se Oppenheimer objevil online již na TVODu, teprve po 8 měsících bude dostupný i v rámci předplatného.

Zrušená Hra o trůny odhalena na uniklých fotkách. Slibovala první střet s Bílými chodci
Zrušená Hra o trůny odhalena na uniklých fotkách. Slibovala první střet s Bílými chodci
05.02.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Před Rodem draka měl rozšířit fantasy univerzum fenoménu Hry o trůny spin-off s názvem Bloodmoon. Práce na seriálu s Naomi Watts v hlavní roli však byly po natočeném pilotu nečekaně zastaveny. Na sociálních sítích se teď objevily fotky, které fanouškům odhalují, jak mohl seriál vypadat.

Nejlepší komedie roku rozdrtila veškerou konkurenci. Milují ji kritici i diváci
Nejlepší komedie roku rozdrtila veškerou konkurenci. Milují ji kritici i diváci
04.02.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Nejlépe hodnocená česká komedie posledních let, Přišla v noci, naprosto ovládla Ceny české filmové kritiky a proměnila nejvíce nominací. Největší zklamání večer přinesl tvůrcům dramatu Úsvit, jenž neproměnil žádnou z nominací.