FB pixel TP pixel
Nejslavnější klaun je zpátky! Joker 2 v prvním traileru prchá z blázince © Warner Bros.

Nejslavnější klaun je zpátky! Joker 2 v prvním traileru prchá z blázince

Režisér Todd Phillip a studio Warner Bros. představili první trailer očekávaného snímku Joker: Folie a Deux, který naváže na osudy Arthura Flecka z filmového megahitu Joker. Pokračování bude částečně muzikálem a zaměří se na vztah Jokera s jeho mentálně nestabilní láskou Harley Quinn.

Filmové novinky

Snímek Joker: Folie a Deux zamíří do českých kin již 4. října letošního roku a studio Warner Bros. konečně odhalilo první trailer, v němž se dozvíme, co se dělo s Arthurem Fleckem poté, co byl umístěn do psychiatrické léčebny v Arkhamu. Hned v prvních záběrech se zahledí do své budoucí lásky Harley Quinn v podání Lady Gaga a později v traileru se oba milenci rozhodnou společně uprchnout. Film tak nepůjde cestou komiksu, kde byla Harley Jokerovou psycholožkou, která podlehla jeho ujeté mysli.

Trailer rovněž potvrzuje, že půjde do velké míry o muzikál, který vytěží hudební talent Lady Gaga do maxima. Detaily příběhu zůstávají doposud umně utajeny, trailer však docela jasně naznačuje základní kostru děje a zběsilost, kterou úprk Jokera a Harley v Gothamu rozpoutá. Film se samozřejmě bude dotýkat i vážných témat mentálních poruch a sebevraždy, na což ostatně upozorňuje například i samotná upoutávka na YouTube. Ostatně poněkud ambivalentní přístup k psychologii byl mnohdy vyčítán právě prvnímu filmu, jemuž řada kritiků vyčítala glorifikaci postavy Jokera, přestože to režisér Todd Phillips popíral.

V hlavní roli se samozřejmě vrátí Joaquin Phoenix, z prvního filmu se vrací i herečka Zazie Beetz, která ztvárnila Jokerovu sousedku. V dalších rolích uvidíme Brendana Gleesona, Catherine Keener, Harryho Lawteyho nebo Jacoba Loflanda. Režisér Todd Phillips znovu stojí i za scénářem, který napsal společně se Scottem Silverem. S tím pracoval již na prvním Jokerovi.

Zdroj: Collider / Warner Bros.

 132 se líbí
Cavillův náhradník je připraven. Nový Zaklínač ukázal obří svaly
Cavillův náhradník je připraven. Nový Zaklínač ukázal obří svaly
09.04.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Ve čtvrté řadě fantasy seriálu Zaklínač se diváci již nesetkají s hercem Henrym Cavillem, který produkci Netflixu opustil na konci třetí řady. Role se nově ujme Liam Hemsworth, který nyní ukázal své obří svaly. Ty dokazují, že minimálně fyzicky je připraven.

Velkolepý filmový návrat Kevina Costnera dokonán. Uznání se dočkal po 20 letech
Velkolepý filmový návrat Kevina Costnera dokonán. Uznání se dočkal po 20 letech
09.04.2024 16:37:00 | Filmové novinky

Dvoudílná epická sága Horizon Kevina Costnera rozhodně patří mezi jeden z nejočekávanějších projektů letošního léta. Po dvaceti letech se zarputilý filmař dočkal triumfálního návratu, který nyní cementuje uvedení na jednom z nejslavnějších filmových pláten světa.

Netflix opravdu končí s příšernými filmy. Nový šéf zahájil plán, který dává smysl
Netflix opravdu končí s příšernými filmy. Nový šéf zahájil plán, který dává smysl
09.04.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix nebyl v poslední době spokojen se směřováním své filmové divize. Dan Lin, její nově jmenovaný šéf, nyní provádí reorganizaci ve vedení filmové sekce, chce ji rozdělit podle žánrů a plánuje drobná propouštění.

Nástupce Spartaka je tady! První trailer odhaluje střípky gladiátorských zápasů
Nástupce Spartaka je tady! První trailer odhaluje střípky gladiátorských zápasů
08.04.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér Ridley Scott sice na listopad letošního roku chystá snímek Gladiátor 2, už v létě ho ale s velkolepými zápasy v arénách smrti trumfne Roland Emmerich. Ten totiž natočil seriál Those About to Die, v němž císaře Vespasiána ztvární Anthony Hopkins.