FB pixel TP pixel
Výsměch do tváře obětí: Násilnická hvězda Marvelu byla odsouzena se směšným trestem © Marvel Studios

Výsměch do tváře obětí: Násilnická hvězda Marvelu byla odsouzena se směšným trestem

Mysleli jste si, že tresty za domácí násilí či sexuální obtěžování jsou v České republice výsměchem do tváře obětí? Bohužel na tom nejsme špatně sami, jak ukazuje nový trest pro padlou hvězdu Marvel Universa Jonathana Majorse.

Filmové novinky

Je tomu necelý rok, co se na Jonathana Majorse provalila závažná obvinění. Jeho bývalá přítelkyně Grace Jabbari jej loni na jaře obvinila z napadení a koncem roku byl následně shledán vinným z bezohledného napadení třetího stupně a také z obtěžování. Dosud ale nebyl znám trest, který za něj vycházející filmová hvězda obdrží. Ten vyšel na světlo až nyní a bohužel všem obětem násilím, nejen Majorsově expřítelkyni, ukazuje zdvižený prostředníček.

Rok za mřížemi? Jen terapeut

Majors mohl strávit až rok za mřížemi a jednu dobu se v kuloárech šeptalo, že by mu mohl být udělen nejvyšší, exemplární trest, výsledek ale nemůže být odlišnější. Za ublížení na zdraví si místo roku ve vězení posedí pětatřicetiletý herec pouze rok u terapeuta. „Jonathan toho nelituje, nepřijal zodpovědnost za své činy. Udělá to znovu. Ublíží dalším ženám. Je to typ člověka, který si myslí, že stojí výš než zákon,“ komentovala rozhořčeně konečný rozsudek oběť.

Můžeme tedy alespoň doufat, že se Majorsovi nepodaří obnovit kariéru, jež měl slušně rozjetou. Všechna studia i producenti (včetně Marvelu) se k odsouzenému násilníkovi otočili zády a komiksové multiversum momentálně hledá alternativní podoby dobyvatele Kanga, jež měl být Thanosovým nástupcem pro „fáze čtyři až šest.“

Zdroj: ComicBooMovie.com / The Guardian

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nejslavnější klaun je zpátky! Joker 2 v prvním traileru prchá z blázince
Nejslavnější klaun je zpátky! Joker 2 v prvním traileru prchá z blázince
10.04.2024 9:30:00 | Filmové novinky

Režisér Todd Phillip a studio Warner Bros. představili první trailer očekávaného snímku Joker: Folie a Deux, který naváže na osudy Arthura Flecka z filmového megahitu Joker. Pokračování bude částečně muzikálem a zaměří se na vztah Jokera s jeho mentálně nestabilní láskou Harley Quinn.

Cavillův náhradník je připraven. Nový Zaklínač ukázal obří svaly
Cavillův náhradník je připraven. Nový Zaklínač ukázal obří svaly
09.04.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Ve čtvrté řadě fantasy seriálu Zaklínač se diváci již nesetkají s hercem Henrym Cavillem, který produkci Netflixu opustil na konci třetí řady. Role se nově ujme Liam Hemsworth, který nyní ukázal své obří svaly. Ty dokazují, že minimálně fyzicky je připraven.

Velkolepý filmový návrat Kevina Costnera dokonán. Uznání se dočkal po 20 letech
Velkolepý filmový návrat Kevina Costnera dokonán. Uznání se dočkal po 20 letech
09.04.2024 16:37:00 | Filmové novinky

Dvoudílná epická sága Horizon Kevina Costnera rozhodně patří mezi jeden z nejočekávanějších projektů letošního léta. Po dvaceti letech se zarputilý filmař dočkal triumfálního návratu, který nyní cementuje uvedení na jednom z nejslavnějších filmových pláten světa.

Netflix opravdu končí s příšernými filmy. Nový šéf zahájil plán, který dává smysl
Netflix opravdu končí s příšernými filmy. Nový šéf zahájil plán, který dává smysl
09.04.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix nebyl v poslední době spokojen se směřováním své filmové divize. Dan Lin, její nově jmenovaný šéf, nyní provádí reorganizaci ve vedení filmové sekce, chce ji rozdělit podle žánrů a plánuje drobná propouštění.