FB pixel TP pixel
Nový sci-fi seriál o záhadách vesmíru končí předčasně. Za zrušením stojí špatná konstelace © Apple TV+

Nový sci-fi seriál o záhadách vesmíru končí předčasně. Za zrušením stojí špatná konstelace

Není to dávno, co jsme psali, jak se sci-fi seriálům výjimečně dobře daří na streamingu a jejich baštou je platforma Apple TV+. Ne každému z originálních projektů se ale daří prorazit, jak dokazuje zrušení projektu Konstelace, která teprve nedávno završil svou první řadu.

Filmové novinky

Mysteriózní sci-fi, v níž se hrdinka v podání Noomi Rapace vrací po vesmírné nehodě zpět na Zemi, aby ke svému zhrození zjistila, že vše je jinak, než si pamatovala, má na svědomí Peter Harness. Tvůrce jinak populárního Jonathana Strange a pana Norella nebo vybraných dílů Pána času. Show se setkala i s poměrně pozitivním přijetím, na serveru Rotten Tomatoes se momentálně pyšní slušným skóre 71 % pozitivních recenzí a 62% divácké spokojenosti. Přesto ale epická show zabývající se cestováním čase nenaplnila očekávání a Apple oznámil, že s druhou řadu nemá v plánu pokračovat.

Proč? Nezdá se, že by zpracování nebo volba tématu byly mimo, vinnu tedy musíme hledat v nasazení. Konstelace premiérovala na Apple TV+ v polovině února a statistiky serveru Flixpatrol ukazují, že nepříliš úspěšně. Osmidílná show se sice většinou držela v TOP 10 nejpopulárnějších seriálů platformy, na vrchol se jí ale probojovat prakticky nepodařilo, což u premiérových titulů Applu nebývá zvykem. Největší úspěch pak seriál zaznamenal v méně významných teritoriích jako Bulharsko, Itálie nebo Chile. O měsíc dříve totiž premiérovali váleční Vládcové nebes, kteří naprosto smetli konkurenci a zaznamenali velkou sledovanost v klíčových teritoriích jako jsou USA, Kanada či Velká Británie.

Nejnovějšímu sci-fi počinu Temná hmota se ale na platformě daří a další žánrové seriály, jako je Neuromancer na motivy předlohy Williama Gibsona, jsou ve výrobě. Kdyby hlavouni Applu premiéru Konstelace o trochu pozdrželi, nemusela se nyní novinka předčasně rušit.

Zdroj: Deadline

Potitulková scéna Deadpoola nám vytře zrak. Ve hře jsou X-Meni i Avengers
Potitulková scéna Deadpoola nám vytře zrak. Ve hře jsou X-Meni i Avengers
12.05.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Dlouho očekávaný třetí díl Deadpoola nás čeká již za necelé tři měsíce. S blížící se premiérou vyplouvá na povrch čím dál víc detailů, které zatím lákají na velkolepou podívanou. Jedna uniklá informace se týká také potitulkové scény, která má být podle všeho naprosto ohromující a překvapivá.

Nezničitelný Superlov přišel o statisíce diváků. Hokejová mánie srazila i Poldu
Nezničitelný Superlov přišel o statisíce diváků. Hokejová mánie srazila i Poldu
12.05.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Televizní obrazovky mají nového krále. Českou televizi totiž zaplavily přenosy z MS v hokeji a Česko postihlo doslova hokejové šílenství. Zápasy našich hokejistů sbírají fantastickou sledovanost a konkurence v podobě běžné nabídky nemá šanci. V sobotu to odnesl například Superlov na Nově.

Velkolepá mimozemská invaze začíná. Trailer Tichého místa bere dech měřítkem i napětím
Velkolepá mimozemská invaze začíná. Trailer Tichého místa bere dech měřítkem i napětím
10.05.2024 13:05:00 | Filmové novinky

Strhující hororová série Tiché místo se již za dva měsíce rozšíří o další přírůstek. Třetí díl s názvem Tiché místo: První den nám představí první den mimozemské invaze a ukáže nám New York v naprostém chaosu. Nová ukázka slibuje opulentní destrukci, napětí a děsivá monstra.

Pán prstenů dostane nový film! Dorazí za dva roky, vrací se původní tvůrci
Pán prstenů dostane nový film! Dorazí za dva roky, vrací se původní tvůrci
09.05.2024 14:45:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. potřebuje těžit velké série a zatímco Harry Potter zamíří jako nový seriál na službu Max, Pán prstenů se vrátí do kin s úplně novým filmem. Ten odvypráví příběh, který diváci zatím neviděli. Vrátí se i hlavní trojice tvůrců v čele s Peterem Jacksonem.