FB pixel TP pixel
Pán prstenů dostane nový film! Dorazí za dva roky, vrací se původní tvůrci © Warner Bros.

Pán prstenů dostane nový film! Dorazí za dva roky, vrací se původní tvůrci

Studio Warner Bros. potřebuje těžit velké série a zatímco Harry Potter zamíří jako nový seriál na službu Max, Pán prstenů se vrátí do kin s úplně novým filmem. Ten odvypráví příběh, který diváci zatím neviděli. Vrátí se i hlavní trojice tvůrců v čele s Peterem Jacksonem.

Filmové novinky

Studio Warner Bros. nutně potřebuje těžit oblíbené série. Proto je v aktivním vývoji seriálová adaptace Harryho Pottera, která napříč sedmi sériemi znovu odvypráví celý příběh mladého čaroděje. Warnerům je ale Potter málo a přivedou na svět i další filmy ze světa Pána prstenů. Šéf Warner Bros. Discovery, David Zaslav, to oznámil při prezentaci pro investory.

Nový film již v roce 2026

Nový film ze světa J.R.R. Tolkiena přitom dorazí velmi záhy. Zaslav oznámil premiéru na rok 2026, přičemž aktuálně se má pracovat na scénáři. Dle Zaslavových slov je zatím text ve velmi raném stádiu vývoje, nicméně studio počítá s tím, že je vše na dobré cestě a projekt vznikne. Zaslav rovněž potvrdil, že se příběh zaměří na oblast, kterou Pán prstenů dosud neprozkoumával, nepůjde tedy o novou adaptaci hlavní trilogie. Studio posléze upřesnilo, že se film bude jmenovat THE HUNT FOR GOLLUM, režírovat ho bude Andy Serkis, který samozřejmě ztvární i Gluma.

„Pán prstenů je jednou z nejúspěšnějších sérií v historii a představuje signifikantní příležitost pro byznys kin,“ prohlásil Zaslav ve svém typicky obchodnickém duchu, který jako by dopředu říkal „smysl nás teď nezajímá, chceme peníze“. Studio si ale zdá se nechce naštvat fanoušky, a tak rovněž přišlo s oznámením, že se v rolích producentů vrátí režisér Peter Jackson a scenáristky Fran Walsh a Philippa Boyens. Zaslav doslova řekl, že „budou zahrnuti v každém kroku“ připravovaného filmu.

Dohoda uzavřena v roce 2023

Warneři v únoru 2023 oznámili, že se jim podařilo uzavřít dohodu o vzniku několika filmů na základě Tolkienova díla. The Hunt of Gollum je tak první oficiálně potvrzenou vlaštovkou.

Zdroj: Variety

Nejmrazivější film roku je konečně online. Zrůda z Osvětimi vám nedá spát
Nejmrazivější film roku je konečně online. Zrůda z Osvětimi vám nedá spát
09.05.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Režisér Jonathan Glazer natočil minimalistické drama, které vás zavede do rodiny osvětimského šéfa Rudolfa Hösse, jež si přímo za pekelným koncentračním táborem vybudoval dokonalý rodinný ráj. Jeden ze suverénně nejděsivějších filmů poslední doby je konečně dostupný online.

Nový Šílený Max je velkolepý a jiný než Zběsilá cesta. Kritici jsou nadšení, ale varují
Nový Šílený Max je velkolepý a jiný než Zběsilá cesta. Kritici jsou nadšení, ale varují
09.05.2024 12:50:00 | Filmové novinky

První reakce na nejnovější počin George Millera z postapokalyptické pustiny jsou tady. Furiosa: Sága Šíleného Maxe podle kritiků slibuje vizuálně ohromující jízdu s dechberoucí akcí. Diváci mají ale očekávat jiný filmový zážitek než nabídla předchozí velkolepá Zběsilá cesta.

Apokalypsa, která bere dech. Video nové Planety opic odhaluje prvních pět minut filmu
Apokalypsa, která bere dech. Video nové Planety opic odhaluje prvních pět minut filmu
08.05.2024 14:50:00 | Filmové novinky

Ve čtvrtek 9. května dorazí do kin trikový velkofilm Království Planety opic, který bude vyprávět příběh odehrávající se 300 let po událostech předchozí trilogie. Zemi již naplno ovládly opice a lidstvo živoří. Příroda také pohltila lidské stavby, což nabízí úchvatné nové scenérie. Naplno je odhaluje prvních pět minut z filmu.

Sci-fi Dark od Netflixu má nástupce. Chválená novinka s alternativními realitami vám pocuchá mozek
Sci-fi Dark od Netflixu má nástupce. Chválená novinka s alternativními realitami vám pocuchá mozek
08.05.2024 12:50:00 | Filmové novinky

Že se žánru sci-fi mnohem více daří na streamovacích platformách (a především v seriálové formě), to není žádná novinka. Nyní má čerstvé želízko v ohni služba Apple TV+, která se v posledních letech stala domovem nejednoho vydařeného žánrového projektu. A zdá se, že Temná hmota kvalitně rozšíří dosavadní portfolio.