FB pixel TP pixel
Velkolepá mimozemská invaze začíná. Trailer Tichého místa bere dech měřítkem i napětím © Paramount Pictures

Velkolepá mimozemská invaze začíná. Trailer Tichého místa bere dech měřítkem i napětím

Strhující hororová série Tiché místo se již za dva měsíce rozšíří o další přírůstek. Třetí díl s názvem Tiché místo: První den nám představí první den mimozemské invaze a ukáže nám New York v naprostém chaosu. Nová ukázka slibuje opulentní destrukci, napětí a děsivá monstra.

Filmové novinky

Parádní hororové kousky režiséra John Krasinskiho Tiché místo a Tiché místo: Část II určitě patří mezi nejvýraznější žánrové příspěvky poslední dekády. Filmy, které účelně využívají ticho k budování napětí a posilování strachu z neviditelného nebezpečí, také empaticky nahlíží na rodinné vztahy v extrémních podmínkách. Oba filmy si od kritiků i diváků vysloužily chválu. První díl drží na serveru Rotten Tomatoes 96 % kladných recenzí, druhý díl pak 91 %. Dohromady v kinech tyto snímky nastřádaly úctyhodných 640 milionů dolarů, přičemž celkový rozpočet obou dílů činil skromných 78 milionů dolarů.

V Paramountu by tak byli blázni, pokud by se nepokusili vyždímat z této značky další peníze. Proto přichází třetí díl s názvem Tiché místo: Den první, který se, jak název napovídá, podívá na začátek mimozemské invaze. Režii po Johnu Krasinskim převzal Michael Sarnoski (Pig), který nás zavede do New Yorku, ve kterém budeme sledovat Sam (držitelka Oscara Lupita Nyong'o) v první den invaze. Ta se seznámí s Erikem (Joseph Quinn), s nímž se v tichosti pokusí opustit město, aniž by je mimozemšťané s citlivým sluchem zaznamenali. Jak trailer napovídá, oproti prvním dvěma spíše komornějším filmům zde nahlédneme na invazi z velkoměstské perspektivy. To divákům nabídne opulentnější trikové záběry a samozřejmě více výbuchů. Účelné navazování strachu pomocí práce se zvukem by ovšem mělo být zachováno. Do kin dorazí prequel Tichého místa 27. června.

Zdroj: Paramount

Reklama
Pán prstenů dostane nový film! Dorazí za dva roky, vrací se původní tvůrci
Pán prstenů dostane nový film! Dorazí za dva roky, vrací se původní tvůrci
09.05.2024 14:45:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. potřebuje těžit velké série a zatímco Harry Potter zamíří jako nový seriál na službu Max, Pán prstenů se vrátí do kin s úplně novým filmem. Ten odvypráví příběh, který diváci zatím neviděli. Vrátí se i hlavní trojice tvůrců v čele s Peterem Jacksonem.

Nejmrazivější film roku je konečně online. Zrůda z Osvětimi vám nedá spát
Nejmrazivější film roku je konečně online. Zrůda z Osvětimi vám nedá spát
09.05.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Režisér Jonathan Glazer natočil minimalistické drama, které vás zavede do rodiny osvětimského šéfa Rudolfa Hösse, jež si přímo za pekelným koncentračním táborem vybudoval dokonalý rodinný ráj. Jeden ze suverénně nejděsivějších filmů poslední doby je konečně dostupný online.

Nový Šílený Max je velkolepý a jiný než Zběsilá cesta. Kritici jsou nadšení, ale varují
Nový Šílený Max je velkolepý a jiný než Zběsilá cesta. Kritici jsou nadšení, ale varují
09.05.2024 12:50:00 | Filmové novinky

První reakce na nejnovější počin George Millera z postapokalyptické pustiny jsou tady. Furiosa: Sága Šíleného Maxe podle kritiků slibuje vizuálně ohromující jízdu s dechberoucí akcí. Diváci mají ale očekávat jiný filmový zážitek než nabídla předchozí velkolepá Zběsilá cesta.

Apokalypsa, která bere dech. Video nové Planety opic odhaluje prvních pět minut filmu
Apokalypsa, která bere dech. Video nové Planety opic odhaluje prvních pět minut filmu
08.05.2024 14:50:00 | Filmové novinky

Ve čtvrtek 9. května dorazí do kin trikový velkofilm Království Planety opic, který bude vyprávět příběh odehrávající se 300 let po událostech předchozí trilogie. Zemi již naplno ovládly opice a lidstvo živoří. Příroda také pohltila lidské stavby, což nabízí úchvatné nové scenérie. Naplno je odhaluje prvních pět minut z filmu.