FB pixel TP pixel
Tvrdá facka Primě: Pondělní sledovanost je hrůzná, padli i neporazitelní Specialisté © TV Nova / Voyo

Tvrdá facka Primě: Pondělní sledovanost je hrůzná, padli i neporazitelní Specialisté

Tak dlouho se televize Prima v pondělí večer nepoučila ohledně nasazování novinek, až jí musela ukázat cestu Česká televize a překonat očekávání. Podařilo se jí totiž porazit dlouhodobou jedničku večera v podobě Specialistů na Nově. Stačilo přitom neexperimentovat s tituly pro mladší publikum a vsadit na ověřenou kartu.

České novinky

Takhle se to dělá! Televize Nova ovládala pondělní televizní večer tak dlouho, až se skoro zdálo, že Specialisté nejdou porazit. Vždyť epizoda po 20. hodině pravidelně dosahovala sledovanosti přes milion diváků a ta následující pořád dokázala zaujmout statisíce diváků. Každý je ale k poražení, jak nyní dokázala Česká televize, jež konečně nasadila nové epizody konkurenční kriminálky Stíny v mlze režiséra Radima Špačka. A úvodní epizoda přilákala téměř 1,1 milionů diváků, čímž Specialisty s Martinem Dejdarem a odcházejícím Markem Lamborou odsunula na druhé a třetí místo. Specialistům Stíny v mlze sebraly okolo 200 tisíc diváků, přesto se novácký seriál udržel po 20. hodině nad milionem a po 21. hodině dosáhl 751 000 sledujících. To jsou stále velmi solidní čísla.

Krutě nástup Stínů v mlze dopadl naopak na Primu a její kvalitativně vskutku bídnou novinku Lež na pláži. Ta minulý týden zahájila slabě se 443 tisíci diváky, z kuloárů se přitom ozývalo, že pro Primu zase o tak hrůzostrašná čísla nejde, protože šlo o seriál nesmírně levný a v poměru cena-výkon nejde vyloženě o průšvih. Otázkou zůstává, jak to bude nyní, když Stíny v mlze ukradly 200 000 diváků i prchajícím start-uperům a Lež na pláži padla na mizerných 215 000 diváků.

Tohle už JE alarmující výsledek, protože seriál má za sebou pouze dvě úvodní epizody a tudíž je jasné, že může ještě průběžně ztrácet a jít pod 200 000 sledujících. A pokud konkurence dělá milionová čísla, nikdo si nemůže myslet, že je televize Prima se svou nabídkou v pondělí večer spokojená. Obzvlášť když ji poráží i publicistické pořady jako Reportéři ČT (555 000 diváků) a novácký Víkend (278 000 diváků). Kdepak, Lenka Hornová si připisuje další propadák do své stáje a je na zamyšlenou, pro koho Prima Lež na pláži vlastně zamýšlela. Rádoby kriminální zápletka seriálu je nevěrohodná pro staré i mladé diváky. Staré zase zákonitě odrazuje cílení na hlavně mladé protagonisty, mladí diváci pak televizi obecně moc nesledují. Po selhání Zalez do spacáku jde tak o další velký propadák, který je při pohledu na čísla Stínů v mlze velkou fackou programovému oddělení Primy a poučením, že konkurenci lze porazit, když nabídnete konkurenceschopný projekt, který je v něčem svěží. Nikoli podivným žánrovým manévrem, který není ve finále pro nikoho.

Zdroj: Mediaguru / Česká televize / TV Nova / FTV Prima

Nedělní sešrotování Primy: Nova má nejsilnější kalibr, ČT kvantitu
Nedělní sešrotování Primy: Nova má nejsilnější kalibr, ČT kvantitu
08.04.2024 16:30:00 | České novinky

Kde jsou časy úspěchu seriálu Sedm schodů k moci. Televize Prima pokračuje v nedělním hlavním vysílacím čase v propadu sledovanosti. Není přitom pochyb, že se o něj stará hlavně konkurenční Nova, která vytáhla extrémně silný kalibr v podobě zpracování životních osudů Ivety Bartošové. Oproti minulému týdnu si navíc polepšila i Česká televize.

Pohlreich padl na dno. Návrat na Primu je propadákem, smějí se mu chataři i Fantomas
Pohlreich padl na dno. Návrat na Primu je propadákem, smějí se mu chataři i Fantomas
07.04.2024 14:30:00 | České novinky

A je to bohužel jasné. Návrat Zdeňka Pohlreicha na Primu se vůbec nepovedl a po pouhých třech týdnech je jeho nový gastronomický pořad ostudným propadákem, který si nezaslouží být vysílán po 20. hodině. Z velkých kanálů Pohlreicha a amatérské kuchaře z Česka na grilu příjíždí konkurence i pořad, který běží po něm.

Voyo překvapuje dalším seriálem o Bartošové. Je lepší než megahit Iveta
Voyo překvapuje dalším seriálem o Bartošové. Je lepší než megahit Iveta
07.04.2024 12:40:00 | České novinky

Streamovací služba Voyo pokračuje v oslavách 30. výročí televize Nova ve velkém stylu. Zatímco v lineárním vysílání aktuálně slaví úspěch melodramatické zpracování osudů zpěvačky Ivety Bartošové, Voyo zařazuje další seriál, který tentokrát spadá do žánru dokumentu. A výsledek je ještě lepší.

Matáskův Polda nekompromisně drtí konkurenci, Survivor padl na dno sledovanosti
Matáskův Polda nekompromisně drtí konkurenci, Survivor padl na dno sledovanosti
04.04.2024 12:30:00 | České novinky

Televizi Prima se sice vůbec nedaří s jarními seriálovými novinkami, naštěstí ale v průběhu týdne uvádí i stálice, které diváky stále baví. Dvakrát týdně se televize může spolehnout na nekonečný seriál ZOO, ve středu večer pak kraluje Polda s Davidem Matáskem.