FB pixel TP pixel
Nedělní sešrotování Primy: Nova má nejsilnější kalibr, ČT kvantitu © FTV Prima

Nedělní sešrotování Primy: Nova má nejsilnější kalibr, ČT kvantitu

Kde jsou časy úspěchu seriálu Sedm schodů k moci. Televize Prima pokračuje v nedělním hlavním vysílacím čase v propadu sledovanosti. Není přitom pochyb, že se o něj stará hlavně konkurenční Nova, která vytáhla extrémně silný kalibr v podobě zpracování životních osudů Ivety Bartošové. Oproti minulému týdnu si navíc polepšila i Česká televize.

České novinky

Televize Prima pokračuje ve špatných víkendových výsledcích. Zatímco v sobotu selhává Pohlreichovo Česko na grilu, v neděli se vůbec nedaří ze služby Prima+ přetažené novince Vytoč mého agenta. Seriál s Marthou a Klárou Issovými a Kryštofem Hádkem před dvěma týdny startoval na téměř 673 000 divácích a ohlasy byly na primácké poměry poslední doby vcelku solidní. O to větší vystřízlivění nastalo už o týden později, kdy Nova nasadila svůj Voyo originál Iveta do lineárního vysílání a diváky jako by nic jiného nezajímalo. Příběh Ivety Bartošové v režii Michala Samira doslova vysál kyslík komerční konkurenci a o tisíc diváků nedosáhl na milionovou sledovanost. Sledovanost Vytoč mého agenta se tehdy propadla na 285 tisíc diváků, Prima tak ztratila téměř 400 tisíc diváků během jedinéh týdne.

Boduje Iveta, polepšili si Soudruzi

O týden později není situace o moc lepší. Iveta na Nově sice drobně oslabila, když tentokrát jen o 15 tisíc diváků překonala hranici 900 000 sledujících, to je však pád, který nikomu vadit nebude a úbytek části diváků se po prvním dílu dal rozhodně čekat. Je tomu tak u každé premiéry. Vytoč mého agenta však ztrácí opakovaně a není moc optimistické, že i po obřím propadu z minulého týdne opět obrazovky zapnulo o 40 000 diváků méně. Z hlediska hlavního televizního tria ČT1, Nova a Prima tak poslední jmenovaná televize dopadla během večera nejhůře. Navíc se mezi nejsledovanější pořady dostal právě jen titul Vytoč mého agenta.

Na Nově se kromě Ivety daří i seriálu Kriminálka Anděl, který sice od minulého týdne ztratil 40 000 diváků, ale stále se drží s reprízami nad půl milionem sledujících. Na 247 tisíc, tedy stejné počty jako Vytoč mého agenta, se pak dostaly novácké publicistické Střepiny. Spokojena může být tento týden i Česká televize, jejíž projekt To se vysvětlí, soudruzi! sice má daleko k milionové sledovanosti Smyslu pro tumor, od minulého týdne se ale počet diváků zvedl a vyskočil na 439 000 diváků (před týdnem 368 000). Na ČT1 přitom fungoval i třetí pořad večera, televizní drama Tchyně a uzený (216 000 diváků), na ČT2 pak po 20. hodině bodoval stařičký western Pět smrtících karet (235 000 diváků). ČT tedy sice neboduje s jedním velkým pořadem, zato ale umí sbírat čísla kvantitou.

Zdroj: Mediaguru / Česká televize / TV Nova / FTV Prima / Voyo

Pohlreich padl na dno. Návrat na Primu je propadákem, smějí se mu chataři i Fantomas
Pohlreich padl na dno. Návrat na Primu je propadákem, smějí se mu chataři i Fantomas
07.04.2024 14:30:00 | České novinky

A je to bohužel jasné. Návrat Zdeňka Pohlreicha na Primu se vůbec nepovedl a po pouhých třech týdnech je jeho nový gastronomický pořad ostudným propadákem, který si nezaslouží být vysílán po 20. hodině. Z velkých kanálů Pohlreicha a amatérské kuchaře z Česka na grilu příjíždí konkurence i pořad, který běží po něm.

Voyo překvapuje dalším seriálem o Bartošové. Je lepší než megahit Iveta
Voyo překvapuje dalším seriálem o Bartošové. Je lepší než megahit Iveta
07.04.2024 12:40:00 | České novinky

Streamovací služba Voyo pokračuje v oslavách 30. výročí televize Nova ve velkém stylu. Zatímco v lineárním vysílání aktuálně slaví úspěch melodramatické zpracování osudů zpěvačky Ivety Bartošové, Voyo zařazuje další seriál, který tentokrát spadá do žánru dokumentu. A výsledek je ještě lepší.

Matáskův Polda nekompromisně drtí konkurenci, Survivor padl na dno sledovanosti
Matáskův Polda nekompromisně drtí konkurenci, Survivor padl na dno sledovanosti
04.04.2024 12:30:00 | České novinky

Televizi Prima se sice vůbec nedaří s jarními seriálovými novinkami, naštěstí ale v průběhu týdne uvádí i stálice, které diváky stále baví. Dvakrát týdně se televize může spolehnout na nekonečný seriál ZOO, ve středu večer pak kraluje Polda s Davidem Matáskem.

StarDance se vrátí už na podzim. Porota projde drobnou změnou
StarDance se vrátí už na podzim. Porota projde drobnou změnou
04.04.2024 11:50:00 | České novinky

Česká televize oficiálně potvrdila návrat soutěže StarDance na obrazovky. Diváci se dočkají ještě v letošním roce, do vysílání má být populární pořad moderovaný Markem Ebenem a Terezou Kostkovou zařazen už na podzim.