FB pixel TP pixel
Nejsledovanější seriálová epizoda všech dob je konečně online. Legendární M.A.S.H. je kompletní © 20th Century Fox Television / CBS / Disney Plus

Nejsledovanější seriálová epizoda všech dob je konečně online. Legendární M.A.S.H. je kompletní

Více než 40 let po jeho ukončení se slavný válečný sitcom M.A.S.H. konečně podíval v kompletní podobě do legální online videotéky. Pokud tedy máte předplacenou službu Disney Plus, čeká vás mnoho hodin zábavy, které po většinu času nechybí ani český dabing z TV Nova.

Filmové novinky

Když se řekne legendární sitcom, někdo obratem vypálí Přátelé, někoho možná napadne Frasier nebo Show Jerryho Seinfelda. Když se ale řekne válečný sitcom, každému okamžitě vyvstane na mysli seriál M*A*S*H, který jako spin-off navázal v mnohem delší podobě na film z roku 1970. Příběh skupiny lékařů úřadující během války v Koreji se zapsal srdcí diváků po celém světě a celkem bylo odvysíláno 256 epizod. Většina z nich měla 25 minut, závěrečná epizoda s názvem M.A.S.H: Na shledanou, sbohem a amen trvala dvě hodiny a dodnes drží pravděpodobně nepřekonatelnou rekordní sledovanost 106 milionů diváků.

A právě kvůli závěrečné epizodě čtete tyto řádky. Zatímco původní seriál je dostupný na Disney Plus od loňského června, dodnes se muselo čekat právě na onu závěrečnou epizodu, která udělala za mnohdy černohumornými příběhy Hawkeye, Trappera, Radara, Franka Burnse či šťabajzny Houlihanové pověstnou tečku. Tohle čekání už je ale u konce, protože Disney velké finále seriálu nyní konečně přidal do své nabídky. Drobným zklamáním je pouze skutečnost, že dvouhodinové zakončení osudů 4077. polní nemocnice bohužel nemá český dabing, ale pouze titulky. Vynahradí vám to však většina epizod seriálu, která je vybavena původním dabingem z TV Nova ve 250 z 255 případů, přičemž dabing chybí u epizod v nelogickém sledu a jeho výpadky jsou napříč hned několika řadami. Fanoušky pak může těšit oznámení, že americká stanice Fox chystá na 1. ledna roku 2024 vzpomínkové setkání dosud žijících herců. Objeví se tedy mimo jiné Alan Alda či představitel Radara Gary Burghoff nebo Loretta Swit (Houlihanová), a součástí mají být i dosud neviděné záběry či fotografie. Dá se očekávat, že toto speciální shledání následně uvidíme na Disney Plus také. Oficiálně to však nebylo potvrzeno.

Zdroj: ScreenRant / Disney Plus

Pan a paní Smithovi se vrací drsnější a krvavější. První trailer dává zapomenout na Pitta s Jolie
Pan a paní Smithovi se vrací drsnější a krvavější. První trailer dává zapomenout na Pitta s Jolie
08.12.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Již v únoru dorazí na Prime Video od Amazonu nová seriálová verze příběhu o tajných agentech, kteří tvoří manželský pár Smithových. Nová upoutávka k seriálu, v němž se ústřední dvojice zhostili Donald Glover a Maya Erskine, láká na hromadu akce, romantiky a humoru.

HBO odhalilo v traileru největší hity příštího roku. Fanoušky The Last of Us nepotěší
HBO odhalilo v traileru největší hity příštího roku. Fanoušky The Last of Us nepotěší
08.12.2023 9:00:00 | Filmové novinky

HBO Max právě vydal sugestivní dvouminutový spot lákající na největší seriálové lahůdky, které si přichystal na příští rok. Kromě Rodu draka či další řady Temného případu odhalil i nové záběry očekávaného temného komiksáku The Penguin s Collinem Farrellem v hlavní roli.

Česká Akta X ve skvělém prvním traileru. Lidé levitují a ufoni se vydávají za ufony
Česká Akta X ve skvělém prvním traileru. Lidé levitují a ufoni se vydávají za ufony
07.12.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Chybí vám nákladné koprodukční projekty, jakými byly svého času seriály Návštěvníci nebo Arabela? Česká televize a německá ZDF již brzy uvedou nový sci-fi seriál o vyšetřovatelích paranormálních jevů, který nás vezme zpět do komunistických 80. let se špetkou atmosféry Akt X.

Náhrada za Top Gear končí taky. Clarkson odhalil jiné plány
Náhrada za Top Gear končí taky. Clarkson odhalil jiné plány
07.12.2023 14:10:00 | Filmové novinky

Zdá se, že předplatitelé služby Amazon Prime Video budou brzy postrádat jeden z nejpopulárnějších pořadů. Jeremy Clarkson totiž potvrdil, že The Grand Tour, míří do cílové rovinky. Moderátoři chystají jiné pořady.