FB pixel TP pixel
Zářez Pohlreicha odrazil Primu ode dna. Jde o Pyrrhovo vítězství, není se čím chlubit © FTV Prima

Zářez Pohlreicha odrazil Primu ode dna. Jde o Pyrrhovo vítězství, není se čím chlubit

Televize Prima musela začátkem týdne řešit špatnou sledovanost pořadu Česko na grilu. Nakonec se rozhodla titul se Zdeňkem Pohlreichem přesunout až na pondělní večer a sobotu věnovat reprízám seriálu Polda. Televize se díky tomu odrazila ode dna sledovanosti, sobotní večer je však tzv. Pyrrhovým vítězstvím.

České novinky

Počátkem týdne televizi Prima došla trpělivost se Zdeňkem Pohlreichem a gastronomickou reality show Česko na grilu. Ta měla být velkým jarním trumfem televize, avšak sázka na Pohlreicha a dramaturgicky velmi slabý pořad nevyšla a sledovanost týden co týden klesala. Novinka začínala se 333 tisíci diváky, minulou sobotu však zaujala už jen 151 tisíc sledujících, což je na vysílání po 20. hodině zkrátka málo. Programové oddělení tudíž zareagovalo a neúspěšný pořad ze soboty odstranilo. Nově ho diváci uvidí v pondělí ve 21:25, tedy po jiném primáckém propadáku Lež na pláži.

Místo Česka na grilu se do hlavního vysílacího času nasunuly reprízy seriálu Polda s Davidem Matáskem, přičemž Prima doufala, že se vyhne další ostudě a dokáže zaujmout více diváků než s neúspěšnými kuchtíky. Ostatně Polda k tomu měl předpoklady, repríza prvního dílu páté řady u diváků ve středu 17. dubna zabodovala a stala se se 706 000 diváky jedničkou večera. Jenže středa je jiný oříšek než sobota a konkurence je v polovině týdne výrazně menší než o víkendu. Dokazují to i výsledky sledovanosti zveřejněné serverem Mediaguru.

Pyrrhovo vítězství na Primě

Jedničkou soboty byl opět povedený soutěžní pořad Superlov na Nově, který urval přes 800 000 diváků. Dvojkou byly Zázraky přírody na ČT1 se 769 000 sledujícími a až na třetí příčku se dostal Polda se 429 000 diváky. Jde tedy o Pyrrhovo vítězství, když se Prima sice vyhnula dalšímu velkému propadáku a reprízou, která ji v podstatě nic nestojí, zaujala skoro půl milionu diváků. Je ale jasné, že tímto přístupem televize nové diváky nepřitáhne a spíš jen uhladila své předchozí špatné rozhodnutí s Pohlreichem.

Prima přes zásah do programu zaznamenává v sobotu večer bídnou sledovanost a ze tří největších stanic má v daných časových blocích vždy nejhorší výsledek. Polda je nejméně sledovaným pořadem po 20. hodině. Z bloku po 21. hodině jsou pak nejméně sledovaným pořadem primácké České chaty snů, které zaujaly jen 190 000 diváků. Trumfl je dokonce i Růžový panter na ČT1, který po 22. hodině bavil lehce přes 200 000 nespavců. Na Nově zase těsně před 22. hodinou bavili Arnie a Sly v thrilleru Plán útěku, jenž vidělo 300 000 diváků.

Zdroj: Mediaguru / FTV Prima / Česká televize / TV Nova

Prima zařízla Pohlreicha. Mění program, propadák nahradí kriminálka
Prima zařízla Pohlreicha. Mění program, propadák nahradí kriminálka
16.04.2024 15:10:00 | České novinky

Televize Prima konečně zasáhla a mění sobotní program, který dosud stavěl na reality show Česko na grilu se Zdeňkem Pohlreichem. Hrubě neuspokojivá sledovanost způsobila změny v programové nabídce, kdy místo Pohlreicha naskočí osvědčená kriminálka.

Katastrofální neděle na Primě: Se seriálovým propadákem zametli kovbojové a málem i hokejistky
Katastrofální neděle na Primě: Se seriálovým propadákem zametli kovbojové a málem i hokejistky
15.04.2024 16:51:00 | České novinky

Víkendová nabídka televize Prima je skutečně v kritickém stavu. Dokazují to aktuální čísla sledovanosti, v nichž se nabídka ze Strašnic propadá čím dál hlouběji na dno zájmu diváků. A zatím se zdá, že světlo na konci tunelu je v nedohlednu.

Pohlreich na Primě prorazil dno. Diváky nezajímá, zazářil Gott
Pohlreich na Primě prorazil dno. Diváky nezajímá, zazářil Gott
14.04.2024 13:00:00 | České novinky

Nemožné se stává skutečností a nová kulinářská show se Zdeňkem Pohlreichem je s každým dalším týdnem ještě větším propadákem. Česko na grilu začalo s tragickou sledovaností, nyní je však množství diváků natolik bídné, že lze bez ostychu mluvit o ostudě.

Drtivý konec Matáskova Poldy. Konkurenci zničil, Prima nemá náhradu
Drtivý konec Matáskova Poldy. Konkurenci zničil, Prima nemá náhradu
11.04.2024 13:40:00 | České novinky

Drtivá jízda primáckého seriálu Polda ve středu 10. dubna definitivně skončila s odvysíláním závěrečného dílu šesté řady. Divácky nesmírně oblíbená kriminálka s drsňákem Davidem Matáskem zaujala i tentokrát přes milion diváků. Čím chce Prima bavit dál?