FB pixel TP pixel
Pohlreich na Primě prorazil dno. Diváky nezajímá, zazářil Gott © FTV Prima

Pohlreich na Primě prorazil dno. Diváky nezajímá, zazářil Gott

Nemožné se stává skutečností a nová kulinářská show se Zdeňkem Pohlreichem je s každým dalším týdnem ještě větším propadákem. Česko na grilu začalo s tragickou sledovaností, nyní je však množství diváků natolik bídné, že lze bez ostychu mluvit o ostudě.

České novinky

Nová kulinářská reality show Česko na grilu startovala před čtyřmi týdny a už při premiéře nešlo o žádné terno. Štábu se bohužel nepodařilo najít zajímavé osobnosti z řad amatérů, dovednosti jednotlivých soutěžících jsou mnohdy vyloženě slabé, moderátorská dvojice Pagáčová a Zástěra se jeví jako zbytečná a mistrující Zdeněk Pohlreich (doplněný nemastným Martinem Svatkem) jede už poněkolikáté ty samé řeči, které jsou mnohdy na hraně sexismu. Diváci jsou otrávení a s každým týdnem sledovanosti klesá.

Sledovanost na hraně nulového zájmu

Pořad začínal na 333 tisících divácích, v dalším týdnu padl pod 200 tisíc a nyní přepočítává již naprosto alarmujících 151 tisíc sledujících. Proč je to naprostá tragédie pro Primu? Protože konkurence dělá minimálně pětinásobná čísla a je jasné, že komerční televize mířila na špičku sledovanosti, ale těžce se přepočítala. Nejenže se nechytá na Superlov s více než 800 000 diváky, zaostává i za Zázraky přírody na ČT1 (více než 700 000 diváků) a smutně kouká i po dokumentu Karel, který ČT nasadila po Zázracích přírody a zaujala s ním půl milionu diváků.

A tím potupa během sobotního večera rozhodně neskončila. Větší sledovanost měl i akční snímek Rampage: Ničitelé na Nově (200 000 diváků), opakovaně zaujaly více i primácké České chaty snů (179 000), které běží až po Pohlreichovi. A nelze se ironicky nepousmát při pohledu na 174 000 diváků Silvestrovského koktejlu (!), který běžel na ČT1 před půlnocí a přesto o 23 tisíc trumfnul Česko na grilu startující lehce po 20. hodině. Vždyť Pohlreich a spol. dělají čísla skoro jako Kurýr 2 na Prima COOL (134 000 diváků), to už může Prima raději sáhnout do akvizic a v sobotu večer opět dávat romantické komedie a bude to menší průšvih. Otázkou tak nadále zůstává, jestli diváky skutečně jen nebaví vařící formát s grilováním, anebo již vznikla alergie na Pohlreicha jako takového. Ostatně na Nově moc neuspěl ani Pohlreichův souboj restaurací a velký otazník nyní visí nad návratem Ano, šéfe!, k němuž se Zdeněk Pohlreich vrací poté, co několikrát pořad ukončil s tím, že už není o čem točit, a pozdější řady byl již výrazně slabší než ty první.

Zdroj: Mediaguru / Česká televize / FTV Prima / TV Nova / Voyo

Drtivý konec Matáskova Poldy. Konkurenci zničil, Prima nemá náhradu
Drtivý konec Matáskova Poldy. Konkurenci zničil, Prima nemá náhradu
11.04.2024 13:40:00 | České novinky

Drtivá jízda primáckého seriálu Polda ve středu 10. dubna definitivně skončila s odvysíláním závěrečného dílu šesté řady. Divácky nesmírně oblíbená kriminálka s drsňákem Davidem Matáskem zaujala i tentokrát přes milion diváků. Čím chce Prima bavit dál?

Tvrdá facka Primě: Pondělní sledovanost je hrůzná, padli i neporazitelní Specialisté
Tvrdá facka Primě: Pondělní sledovanost je hrůzná, padli i neporazitelní Specialisté
09.04.2024 12:00:00 | České novinky

Tak dlouho se televize Prima v pondělí večer nepoučila ohledně nasazování novinek, až jí musela ukázat cestu Česká televize a překonat očekávání. Podařilo se jí totiž porazit dlouhodobou jedničku večera v podobě Specialistů na Nově. Stačilo přitom neexperimentovat s tituly pro mladší publikum a vsadit na ověřenou kartu.

Nedělní sešrotování Primy: Nova má nejsilnější kalibr, ČT kvantitu
Nedělní sešrotování Primy: Nova má nejsilnější kalibr, ČT kvantitu
08.04.2024 16:30:00 | České novinky

Kde jsou časy úspěchu seriálu Sedm schodů k moci. Televize Prima pokračuje v nedělním hlavním vysílacím čase v propadu sledovanosti. Není přitom pochyb, že se o něj stará hlavně konkurenční Nova, která vytáhla extrémně silný kalibr v podobě zpracování životních osudů Ivety Bartošové. Oproti minulému týdnu si navíc polepšila i Česká televize.

Pohlreich padl na dno. Návrat na Primu je propadákem, smějí se mu chataři i Fantomas
Pohlreich padl na dno. Návrat na Primu je propadákem, smějí se mu chataři i Fantomas
07.04.2024 14:30:00 | České novinky

A je to bohužel jasné. Návrat Zdeňka Pohlreicha na Primu se vůbec nepovedl a po pouhých třech týdnech je jeho nový gastronomický pořad ostudným propadákem, který si nezaslouží být vysílán po 20. hodině. Z velkých kanálů Pohlreicha a amatérské kuchaře z Česka na grilu příjíždí konkurence i pořad, který běží po něm.