FB pixel TP pixel
Přídavek do Google Chrome vám dovolí sledovat Netflix s přáteli a chatovat © TMDB

Přídavek do Google Chrome vám dovolí sledovat Netflix s přáteli a chatovat

Snášíte během koronavirové karantény těžce odtržení od svých kamarádů, se kterými jste chodili do kina? Nový přídavek do prohlížeče Google Chrome vám umožní sdílet zážitek s přáteli pomocí přidaného chatu přímo do Netflixu. Otestovali jsme ho za vás.

Streaming novinky

Sledujte Netflix a chatujte

Sedět celé dny doma jen s Netflixem se sice může z počátku jevit jako skvělý nápad, po pár dnech izolace vás však odtržení od bližních může začít pomalu iritovat. Pokud vám podobně jako nám chybí kino strávené v doprovodu kamarádů, možná by vám přišlo vhod nové rozšíření do prohlížeče Google Chrome nazvané jednoduše Netflix Party. Tohle drobné rozšíření vám umožní uspořádat na dálku večírek, při kterém se vaši kamarádi připojí k vámi sledovanému filmu a všichni budete moci chatovat přímo uvnitř Netflixu. Aplikace totiž chat ke streamovací službě přidává.

Protože neradi doporučujeme pomyslného zajíce v pytli, v uplynulých hodinách jsme rozšíření podrobili zatěžkávací zkoušce v rámci naší redakce. Jak obstálo? Řekněme, že ano, byť jsme našli spoustu nedokonalostí, které vývojáři ještě budou muset vychytat. Což by ovšem neměl být problém, neboť jsou aktuálně velmi aktivní a každých pár hodin přichází s novým updatem. Každopádně začněme od začátku. Jak toto rozšíření funguje?

1) Přihlašte se a vytvořte party

Přídavek do Google Chrome vám dovolí sledovat Netflix s přáteli a chatovat © TMDB

Samozřejmě je nutné si rozšíření do prohlížeče Google Chrome (ano, bez něj se neobejdete) nainstalovat. Poté stačí zapnout Netflix a vybrat pořad, který chcete sledovat (rozšíření se nepřipojí ihned po otevření Netflixu, až po spuštění pořadu!). Po zapnutí pořadu (filmu, nebo vybrané epizody) se vám v prohlížeči rozsvítí rozšíření Netflix Party (logo NP), které vám po kliknutí nabídne vytvoření "party" pro vámi zvolený pořad. Zde si můžete jednoduše vybrat, zda budete jako zakladatel ovládat přehrávání (start, pauza, posunutí, titulky apod.), anebo ovládání necháte i na ostatních. Zároveň získáte odkaz ke sdílení pro své přátele, který jim můžete zaslat třeba přes Facebook či jiný messenger dle vašeho výběru. Rozhodně doporučujeme, aby přehrávání a nastavení ovládal pouze zakladatel party, ušetří vám to spoustu dohadování.

2) Sdílejte odkaz přátelům a rozlište se

Přídavek do Google Chrome vám dovolí sledovat Netflix s přáteli a chatovat © TMDB

Po získání odkazu pro přátele neváhejte a rozešlete ho známým. Jen mějte na paměti, že - jak jsme zjistili - odkaz nemá kdovíjak dlouhou platnost a je časově omezený. Nepočítali jsme přesně jak dlouho, ale řekněme, že do 10 minut byste měli být všichni přihlášeni, nebo budete muset celý proces započít znovu (tedy žádné pozdní příchody!). Po kliknutí na odkaz se dostanete do přehrávaného filmu a rovnou se vám zobrazí chatovací místnost. Zadáte tedy své jméno, vyberete ikonku a jste připravení. Ikony i jméno lze mimochodem během přehrávání neomezeně měnit.

3) Užívejte si oblíbený film s doprovodným chatem

Přídavek do Google Chrome vám dovolí sledovat Netflix s přáteli a chatovat © TMDB

Máte všechny přátele přihlášené? Můžete začít sledovat. Během sledování jsme nenarazili na zásadní poklesy kvality samotného Netflixu, nicméně musíme upozornit, že někteří z nás měli občas problémy s vypadáváním ze samotného chatu. Což není v počátku přehrávání zase tak zásadní problém. Pokud však vyprší zvací odkaz, může se jednat o neřešitelnou situaci, která by některé přátele mohla otrávit. Pakliže se obáváte, že by vás permanentní chat rušil, nebojte, lze ho skrze nastavení rozšíření skrývat a znovu aktivovat dle vašich představ. Můžete tudíž na přátele reagovat opravdu jen v momentech, kdy vás film či seriál opravdu nadchne.

Pozor na různé profily Netflixu

Přídavek do Google Chrome vám dovolí sledovat Netflix s přáteli a chatovat © TMDB

Netflix Party vcelku bez problémů zvládala čtyři osoby v jednom chatu. Pokud si ale člověk pročítá recenze, zjistí, že řada uživatelů má různé problémy spojené pravděpodobně s různými verzemi Chrome prohlížeče. S tím holt musí člověk počítat. Někdy je také potřeba zapojit selský rozum. Pokud se například s přáteli dohodnete na sledování filmu, který nemá českou podporu a je tudíž dostupný pouze na anglickém profilu Netflixu, je nutné, aby všichni zájemci o party měli tento profil nastavený, jinak vám Netflix bude hlásit chybu. Kupříkladu snímek Superman se vrací je na Netflixu dostupný pouze na anglickém, nikoli českém profilu. Tudíž ti, kteří mají zapnutý český profil, se do Netflix Party nedostanou, dokud si profil nepřepnou.

Nápad rozšíření Netflix Party nás v redakci nadchnul natolik, že jsme ho původně chtěli použít na společnou komunitní "Party", kde bychom společně zhlédli vybraný film či seriál. Po testování si však nejsme úplně jistí, zda by případný zájem rozšíření kvalitativně ustálo. Proto vám rozšíření zatím doporučujeme jen v menším množství osob. Nicméně pokud byste pořádali filmovou karanténní party a chtěli nás pozvat, rozhodně se bránit nebudeme.

 585 zobrazení   7 se líbí
Kruh se uzavřel, i Ježek Sonic sprintuje k dřívějšímu uvedení online
Kruh se uzavřel, i Ježek Sonic sprintuje k dřívějšímu uvedení online
22.03.2020 | Streaming novinky

Vlna předčasných online premiér se tento týden přehnala Hollywoodem. S tím, jak narůstají kvůli koronaviru opatření, zavírají kina a lidé zůstávají doma v karanténě, se rozhodla všechna velká studia uvést svoje nedávné hity dříve než obvykle. Posledním z velkých studií, které na tuto vlnu naskočilo, je Paramount.

Také Disney naskakuje na vlnu, Frčíme už dnes večer přifrčí online
Také Disney naskakuje na vlnu, Frčíme už dnes večer přifrčí online
20.03.2020 15:00:00 | Streaming novinky

To, co jsme předpovídali v našich minulých zprávách o brzké digitální distribuci nedávných kinofilmů, se naplňuje. Svůj nejnovější film, pixarovku Frčíme, uvede Disney do online prodejů už dnes večer. A 3. dubna se objeví tento film na Disney+. Kdy ho uvidíme u nás? A jak to vypadá s dalšími ohlášenými novinkami online?

Premiéra 3. řady Westworldu neplní očekávání. Sledovanost klesla o  57 %
Premiéra 3. řady Westworldu neplní očekávání. Sledovanost klesla o 57 %
20.03.2020 | Streaming novinky

V neděli večer si na HBO odbyl premiéru první díl třetí řady dystopické sci-fi Westworld o zábavním parku, v němž se vzbouří androidi sloužící k uspokojování všemožných choutek zbohatlých návštěvníků. Sledovanost byla ovšem nejnižší v historii seriálu.

Netflix snížil na 30 dní rozlišení svého streamování kvůli přetížení sítí
Netflix snížil na 30 dní rozlišení svého streamování kvůli přetížení sítí
19.03.2020 14:00:00 | Streaming novinky

Když se koronavirus začal více šířit, spousta lidí si myslela, že bude z celého průšvihu Netflix hlavně profitovat. Teď se ale začíná ukazovat odvrácená strana pandemie, kdy Netflix brzy nebude mít originální pořady a ještě omezil kvalitu streamování.