FB pixel TP pixel
Také Disney naskakuje na vlnu, Frčíme už dnes večer přifrčí online © TMDB

Také Disney naskakuje na vlnu, Frčíme už dnes večer přifrčí online

To, co jsme předpovídali v našich minulých zprávách o brzké digitální distribuci nedávných kinofilmů, se naplňuje. Svůj nejnovější film, pixarovku Frčíme, uvede Disney do online prodejů už dnes večer. A 3. dubna se objeví tento film na Disney+. Kdy ho uvidíme u nás? A jak to vypadá s dalšími ohlášenými novinkami online?

Streaming novinky

Koronavirus, domácí karenténa, zavřená kina, prázdné obchody, to všechno mění filmovou distribuci k nepoznání. Zatímco filmoví producenti a majitelé kin mohou aktuálně sčítat mohutné ztráty ze zastavených produkcí či odložených premiér, diváci zavření doma mají aktuálně nejlepší nabídku v historii. Zatímco dříve se muselo čekat na online premiéry v průměru 3 až 4 měsíce od uvedení do kin, aktuálně se distribuční okna zkracují na malé týdny. A nyní na podobnou vlnu, o které jsme psali tento týden už třikrát, naskakuje ve velkém také studio Disney. To prozatím udělalo jen menší změny - devátá epizoda Star Wars šla v USA online o pár dní dříve na iTunes, Amazon a další služby. Poté se rozhodlo o dřívějším přidání Ledového království II na Disney+, místo očekávaného červnového termínu si ho mohou diváci dopřát v již spuštěných zemích od začátku tohoto týdne.

A nyní přichází na řadu Frčíme, nejnovější pixarovka, která měla premiéru v kinech 3. března. Za první víkend v USA ovšem přinesla jen 40 miliónů dolarů, což nebyly žádné zázračné výsledky, i když kina jela ještě na 100 procent. Další víkend ovšem propadla na 10 miliónů, to už ale byla karanténa na spadnutí. Celkem má po světě jen něco málo přes 100 miliónů (pro srovnání, Toy Story 4: Příběh hraček nasbíralo 1,07 miliardy) a kvůli zavřeným kinům už logicky sbírku moc nerozšíří. Proto se Disney, stejně jako jeho konkurence, odhodlal k zásadnímu kroku - když ještě dobíhá marketingová kampaň, pošle film co nejdříve online. A na rozdíl od Universalu, Sony či Warnerů to bere opravdu hopem - americkým divákům se nákup a půjčení otevře už dnes večer na iTunes, Amazon a dalších nákupních službách. Kdo nechce kupovat, stačí mu počkat jen 2 týdny a film se objeví také na Disney+, který si podle posledních průzkumů předplácí nějakých 25 miliónů Američanů (polovina domácností s dětmi do 10 let) a výrazně tak zatraktivní nabídku novinek, která po oslnivém startu aktuálně streamovací službě chybí.

Shrnujeme také všechny aktuální premiéry, které se z kina vypravují předčasně online včetně statusu z našeho regionu.

  • Neviditelný - kinopremiéra 5. března, online mělo být dnes - zatím jen v USA, Británii či Francii. V Německu, Španělsku, Itálii či u nás zatím ne
  • Lov - kinopremiéra 13. března (USA), 4. dubna (ČR), online mělo být dnes - zatím jen v USA, u nás zatím ne
  • Emma - kinopremiéra 14. února (USA), 26. března (ČR), online mělo být dnes - zatím jen v USA, u nás zatím ne
  • Gentlemani - kinopremiéra 30. ledna, online bude 23. března
  • Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) - kinopremiéra 9. února, online bude 23. března
  • Bloodshot - kinopremiéra 13. března, online bude 23. března
  •  2 022 zobrazení   25 se líbí
Premiéra 3. řady Westworldu neplní očekávání. Sledovanost klesla o  57 %
Premiéra 3. řady Westworldu neplní očekávání. Sledovanost klesla o 57 %
20.03.2020 | Streaming novinky

V neděli večer si na HBO odbyl premiéru první díl třetí řady dystopické sci-fi Westworld o zábavním parku, v němž se vzbouří androidi sloužící k uspokojování všemožných choutek zbohatlých návštěvníků. Sledovanost byla ovšem nejnižší v historii seriálu.

Netflix snížil na 30 dní rozlišení svého streamování kvůli přetížení sítí
Netflix snížil na 30 dní rozlišení svého streamování kvůli přetížení sítí
19.03.2020 14:00:00 | Streaming novinky

Když se koronavirus začal více šířit, spousta lidí si myslela, že bude z celého průšvihu Netflix hlavně profitovat. Teď se ale začíná ukazovat odvrácená strana pandemie, kdy Netflix brzy nebude mít originální pořady a ještě omezil kvalitu streamování.

Další velký film se chystá online, Bloodshot přijde už příští týden
Další velký film se chystá online, Bloodshot přijde už příští týden
19.03.2020 8:00:00 | Streaming novinky

Co den, to nové oznámení o brzké online premiéře filmu, který měl ještě nedávno v kinech premiéru. Dalším studiem, které reaguje na aktuální karanténu a zavřená kina, je Sony. A na 23. března naplánovalo uvedení na iTunes či Amazonu pro film, kterého aktuální propad postihl zřejmě nejvíce.

Revoluce pokračuje, brzy online budou Birds of Prey a Gentlemani
Revoluce pokračuje, brzy online budou Birds of Prey a Gentlemani
17.03.2020 9:00:00 | Streaming novinky

Neuplynulo ani pár hodin a na odvážné rozhodnutí studia Universal nasadit své aktuální kinohity mnohem dříve online reaguje nově také studio Warner Bros. Na iTunes, Google Play či Amazonu se brzy objeví jejich aktuální filmy, které měly premiéru jen před několika týdny.