FB pixel TP pixel
První reakce: Thriller Ďábel jen další zklamávající nudou z Netflixu? © TMDB

První reakce: Thriller Ďábel jen další zklamávající nudou z Netflixu?

Nastává podzim a nachýlila se doba, kdy do distribuce nastupuje větší počet ambicióznějších titulů hlásících se o nejrůznější ceny. Netflix tak představuje další snímek, kterým má v plánu oslovit náročnějšího diváka. A první recenze naznačují, že se hutné drama s výhradami povedlo.

Filmové novinky

Snímek Ďábel (The Devil All The Time), který představí dvě velké současné hollywoodské hvězdy - Toma Hollanda a Roberta Pattinsona - vypráví příběh umístěný v americkém Středozápadě a odehrává se v období mezi koncem druhé světové války a válkou ve Vietnamu. Snímkem pak vedle hlavního hrdiny Arvina Rusella (Holland), který se snaží ochránit sebe a svou rodinu, defilují nejrůznější zlověstné postavy jako místní pastor (Pattinson), zvrácený pár (Jason Clarke a Riley Keough) nebo křivácký šerif (Sebastian Stan). Jak si zatím snímek mezi recenzenty, kteří jej měli možnost vidět, vede? Hlavní agregátové servery sdružující filmové recenze naznačují, že Ďábel pravděpodobně výjimečným titulem letošního podzimu nebude, ale mnoho diváků si určitě přijde na své.

Rottentomatoes hlásí 70 % z 33 vydaných recenzí jako nadprůměrných, server Metacritic pak nasbíral 11 novinových recenzí a po jejich zprůměrování mu vychází skóre 55 bodů ze 100. Kladné ohlasy snímek producenta Jakea Gyllenhaala a režiséra Antonia Campose chválí především za herecké výkony prakticky všech představitelů vyzdvihující především Toma Hollanda a skvělou práci kameramana Lola Crawleyho, který dokázal navodit odpovídající temnou a depresivní atmosféru. K divákům pak film určitě není vstřícný, tlačí jej k tomu, abychom pohlíželi na zlo skrývající se v lidech, kteří se ostatním ukazují jako dobří. Tempo je pomalé, ale konec ty, kteří Ďábla zvládnou dokoukat, určitě uspokojí. Záporné reakce zase zdůrazňují jistou povrchnost a repetitivnost snímku a přes zobrazující vraždy a všudypřítomné násilí navozuje především nudu a ve výsledku vede k nezájmu o postavy. Filmu nelze upřít velké ambice, ale nakonec se mu prý nedaří vyrovnat se jeho literární předloze. Svůj názor si můžeme udělat již tuto středu 16. 9., kdy se film objeví v katalogu Netflixu.

 1 745 zobrazení   24 se líbí
Které seriály HBO jsou zrušeny a které dostaly další řadu? Máme seznam
Které seriály HBO jsou zrušeny a které dostaly další řadu? Máme seznam
11.09.2020 | Filmové novinky

Orientovat se v prakticky nekonečné zásobě seriálů, které se na naše obrazovky každý týden řítí, je více než obtížné. Rozhodli jsme se proto pro lepší přehled vydat aktualizovaný seznam seriálů, u kterých se kabelová a online televize HBO rozhodla pokračovat a které naopak z různých důvodů zařízla.

Oscaři zavádějí nová pravidla. Bez menšin film zlatou sošku nedostane
Oscaři zavádějí nová pravidla. Bez menšin film zlatou sošku nedostane
10.09.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Americká akademie filmového umění a věd se rozhodla pro poměrně zásadní krok a definovala nová pravidla, kterými se bude muset filmový průmysl řídit, aby mohl vyslat své snímky do boje v kategorii Nejlepší film.

Které seriály Netflix zrušil a které dostanou novou řadu? Máme seznam
Které seriály Netflix zrušil a které dostanou novou řadu? Máme seznam
08.09.2020 | Filmové novinky

V poslední době to žádný seriál nemá jisté, a na Netflixu zvláště. Mnoho z nich muselo v během krátké doby nečekaně ukončit svou pouť napříč obrazovkami. Abyste měli přehled, jak na tom váš seriál je, vytvořili jsme seznam, který jsme nyní zaktualizovali.

Zaklínač: Podívá se seriál do Česka a zahraje si v prequelu Jason Momoa?
Zaklínač: Podívá se seriál do Česka a zahraje si v prequelu Jason Momoa?
07.09.2020 14:00:00 | Filmové novinky

Natáčení druhé řady Zaklínače se pozvolna rozbíhá a k fanouškům se v posledních dnech dostávají rovnou dvě zásadní novinky.