FB pixel TP pixel
Pohlreich padl na dno. Návrat na Primu je propadákem, smějí se mu chataři i Fantomas © FTV Prima

Pohlreich padl na dno. Návrat na Primu je propadákem, smějí se mu chataři i Fantomas

A je to bohužel jasné. Návrat Zdeňka Pohlreicha na Primu se vůbec nepovedl a po pouhých třech týdnech je jeho nový gastronomický pořad ostudným propadákem, který si nezaslouží být vysílán po 20. hodině. Z velkých kanálů Pohlreicha a amatérské kuchaře z Česka na grilu příjíždí konkurence i pořad, který běží po něm.

České novinky

Pořad Česko na grilu měl být velkým jarním hitem televize Prima, jenže jak už tomu v této televizi poslední dobou bývá, programové oddělení se přepočítalo a místo alespoň úctyhodné prohry přichází regulérní propadák, u něhož je otázkou, jestli ho chce Prima vůbec ještě držet v hlavním vysílacím čase. Vždyť už se v sobotu večer lépe daří i pořadu České chaty snů, který na Primě běží právě po Česku na grilu. Co víc je potřeba k tomu, aby tuhle dramaturgicky nepovedenou reality show s lidmi, jimž vaření zrovna moc nejde, televize stáhla a přesunula na jiný vysílací čas?

Slabý start a pád

Připomeňme, že Česko na grilu začínalo slabě už při své premiéře, kdy ho sledovalo jen 333 tisíc diváků. O týden později sledovanost klesla na 196 tisíc diváků a nyní čísla dosáhla hodnoty 185 tisíc diváků. Mezitýdenní sešup tak nebyl vyloženě hrozný, bohužel už se ale Pohlreich a spol. dostali obecně na tak nízké hodnoty, že nesnesou srovnání se špičkou žebříčku a jen horko těžko bojují i s akvizičními tituly.

Večer 6. dubna ovládl novácký Superlov s 833 tisíci diváky, po němž následovaly Zázraky přírody na ČT (téměř 700 000 sledujících). Nova mimochodem překvapila akčňákem Bitevní loď, který zaujal skoro 250 000 diváků a skončil čtvrtý za Všechnopárty. Pro Česko na grilu jsou ostudné výsledky především v porovnání s již zmíněnými Českými chatami snů a také závěrečnou částí komediální krimi Fantomas kontra Scotland Yard, které lákaly k obrazovkám o tisíce diváků více než Pohlreich i v mnohem pozdějších hodinách. Chybělo navíc jen 25 tisíc diváků a přes Česko na grilu se přehoupl i historický spektákl Master & Commander: Odvrácená strana světa na ČT2. Skutečná zkouška však pro Zdeňka Pohlreicha přijde až s novou řadou Ano, šéfe!, kterou Prima aktuálně chystá.

Zdroj: Mediaguru / FTV Prima / Voyo / TV Nova / Česká televize

Voyo překvapuje dalším seriálem o Bartošové. Je lepší než megahit Iveta
Voyo překvapuje dalším seriálem o Bartošové. Je lepší než megahit Iveta
07.04.2024 12:40:00 | České novinky

Streamovací služba Voyo pokračuje v oslavách 30. výročí televize Nova ve velkém stylu. Zatímco v lineárním vysílání aktuálně slaví úspěch melodramatické zpracování osudů zpěvačky Ivety Bartošové, Voyo zařazuje další seriál, který tentokrát spadá do žánru dokumentu. A výsledek je ještě lepší.

Matáskův Polda nekompromisně drtí konkurenci, Survivor padl na dno sledovanosti
Matáskův Polda nekompromisně drtí konkurenci, Survivor padl na dno sledovanosti
04.04.2024 12:30:00 | České novinky

Televizi Prima se sice vůbec nedaří s jarními seriálovými novinkami, naštěstí ale v průběhu týdne uvádí i stálice, které diváky stále baví. Dvakrát týdně se televize může spolehnout na nekonečný seriál ZOO, ve středu večer pak kraluje Polda s Davidem Matáskem.

StarDance se vrátí už na podzim. Porota projde drobnou změnou
StarDance se vrátí už na podzim. Porota projde drobnou změnou
04.04.2024 11:50:00 | České novinky

Česká televize oficiálně potvrdila návrat soutěže StarDance na obrazovky. Diváci se dočkají ještě v letošním roce, do vysílání má být populární pořad moderovaný Markem Ebenem a Terezou Kostkovou zařazen už na podzim.

Totální výbuch Primy: Sledovanost šla ke dnu. Důsledek nekvality a trumfů Novy
Totální výbuch Primy: Sledovanost šla ke dnu. Důsledek nekvality a trumfů Novy
01.04.2024 14:30:00 | České novinky

Televize Prima na startu jarní sezóny vsadila na dvě výrazné novinky, jejichž cílem bylo přitáhnout větší sledovanost během víkendu. Jenže komerční televizi se dlouhodobě o víkendech nedaří a ani nové tituly situaci nenapravily. Sledovanosti už sice nevládne Česká televize, drtivý nástup však zaznamenala Nova, která Primu ostře sestřeluje.