FB pixel TP pixel
Skotsko kvůli brexitu padá, seriálový Pán prstenů míří zpět na Nový Zéland © TMDB

Skotsko kvůli brexitu padá, seriálový Pán prstenů míří zpět na Nový Zéland

Ještě letos v dubnu skotská media nadšeně referovala o tom, že dohoda s Amazonem je na spadnutí a v Edinburghu se brzy začne točit miliardový seriál ze světa Pána prstenů. Jenže nyní je všechno jinak. Filmařům se nezamlouvá nejistota okolo brexitu, a tak raději zvolili osvědčenou jistotu.

Filmové novinky

Novozélandský filmový průmysl může jásat, získal další masivní zakázku z franšízy Pána prstenů, která do země přinese v přepočtu více než 35 miliard korun). Amazon si jeho malebné scenérie totiž vybral jako místo, kde bude vznikat jeho seriál pojednávající o Druhém věku Tolkienovy Středozemě. A Skotsko? Tomu nepomohla ani skutečnost, že v zemi byli letos zpozorováni i skauti Amazonu, kteří prohlíželi a fotili potenciálně zajímavé lokace, jako například Dunskey Castle. Země si tak po těsné prohře může tento vypálený rybník zapsat jako první přímou ekonomickou škodu, kterou mu bez debat způsobil brexit.

Skotsko kvůli brexitu padá, seriálový Pán prstenů míří zpět na Nový Zéland © TMDB

Pro Nový Zéland jde naopak o další ujištění, že i nadále zůstane jediným „domovem“ Pána prstenů. Země, která byla dříve ekonomicky závislá pouze na vývozu mléčných produktů, totiž dokázala natáčení 6 filmů Peter Jackson využít, jak se říká, na plné pecky a dnes je světovou jedničkou ve „filmovém turismu“ i přes to, že je geograficky poměrně daleko od amerického či evropského trhu. Showrunneři JD Payne a Patrick McKay k výběru řekli: "Věděli jsme, že potřebujeme najít majestátní místo s nedotčeným pobřežím, lesy a horami, které je ale zároveň domovem pro špičkové kulisy, filmová studia a vysoce profesionální a zkušené řemeslníky a další lidi."

Reklama  216 zobrazení   16 se líbí
Netflix má další problém s češtinou. Dabing u The Crown je posunutý
Netflix má další problém s češtinou. Dabing u The Crown je posunutý
18.09.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli je to zarážející, gigant jako Netflix nemá kdovíjak velkou kontrolu na jazykovými verzemi svých vlastních či zakoupených seriálů. Po místy nelichotivém překladu Teorie velkého třesku se Netflixu povedlo nahrát k seriálu o britské královně Alžbětě II. posunutou zvukovou stopu.

Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+?
Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+?
18.09.2019 | Filmové novinky

Marvel ve fázi 4 kromě celovečerních filmů vypustí i několik seriálů, které bude nutné sledovat pro další orientaci v celém MCU. Proto jsme se rozhodli, že se v průběhu příštích týdnů zaměříme na všechny oznámené projekty. Nejprve se podívejme na očekávanou sérii v hlavní roli s bohem Lokim.

Podzimní horory od Netflixu slibují velkou dávku strachu a bezesné noci
Podzimní horory od Netflixu slibují velkou dávku strachu a bezesné noci
17.09.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Stejně jako loni Netflix vydal trailer s názvem Netflix & Chills, ve kterém láká na svou podzimní halloweenskou hororovou nabídku. Letos se můžeme těšit na pět filmů, ve kterých se objeví Sam Worthington, Patrick Wilson nebo Boyd Holbrook.

Kingovský Castle Rock má první trailer i datum premiéry druhé řady
Kingovský Castle Rock má první trailer i datum premiéry druhé řady
16.09.2019 | Filmové novinky

Loňský hororový seriálový objev Castle Rock, který sice nevznikl na motivy žádné knihy Stephena Kinga, ale je prošpikován odkazy k jeho dílům, a oproti mnoha jiným adaptacím má onu "kingovskou" atmosféru, se zanedlouho představí s druhou řadou.