FB pixel TP pixel
Největší post-apokalyptické sci-fi roku přichází. Velkolepý trailer láká na zničenou Zemi © 20th Century Studios

Největší post-apokalyptické sci-fi roku přichází. Velkolepý trailer láká na zničenou Zemi

Režisér Gareth Edwards uchvátil řadu diváků unikátní Godzillou i temnou vizí Star Wars ve filmu Rogue One. Nyní přichází s originální sci-fi Stvořitel, která ukáže boj lidstva proti umělé inteligenci. Ta na nás shodila atomovou bombu, a tak ji lidstvo nemá úplně v lásce.

Filmové novinky

Režisér Gareth Edwards se originálních sci-fi rozhodně nebojí. Vždyť publikum poprvé uchvátil komorní science fiction Zakázaná zóna, kterou vytvořil doslova na koleně. Poté nápaditě pojal novou verzi Godzilly, kdy udělal z lidí miniaturní červíčky koukající na gigantickou obludu stvořenou jadernou energií. A poté učinil ze Star Wars temné sci-fi, v němž relativizoval dobráckou Povstaleckou Alianci jako uskupení, které dělá z lidí psychické trosky. Nyní chystá do kin svou další novinku Stvořitel, která vstoupí do kin již 28. září. A finální trailer má za úkol nalákat poslední nepřesvědčené diváky, že tahle post-apokalyptická vizuální laskomina stojí za to vyrazit nejen do tradičních kin, ale i do IMAXu.

Stvořitel nás zavede na zpustošenou Zemi, na níž umělá inteligence vrhla atomovou bombu a zasadila lidstvu těžkou ránu. Hlavním hrdinou je bývalý agent speciálních jednotek Joshua (John David Washington), jenž truchlí kvůli zmizení své ženy a má za úkol vypátrat a zabít Stvořitele - nepolapitelného architekta oné pokročilé umělé inteligence. Nakonec však musí čelit dilematu, zda zabít, nebo chránit umělou inteligenci v podobě dítěte. Zdá se tedy, že výsledný film bude chtít být hlubší a nespokojí se s pouhým povrchním žánrovým uspokojením. Ostatně Edwardsovy filmy se vždy snažily být něčím víc než jen hezkým pozlátkem a nová upoutávka láká i na solidní emoce, které se snad podaří překlopit i do výsledného filmu. Na první recenze však zatím stále čekáme.

Zdroj: 20th Century Studios

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
DiCapriův životní výkon. Trailer láká na nejlepší historický film roku
DiCapriův životní výkon. Trailer láká na nejlepší historický film roku
14.09.2023 17:29:00 | Filmové novinky

Nejnovější snímek z dílny režisérské legendy Martina Scorseseho vstupuje již za měsíc do kin a streamovací služba Apple TV+ představila dosud nejnovější upoutávku, která láká na mrazivý příběh útlaku původního obyvatelstva Ameriky bílými tvářemi. Dle recenzí předvádí Leonardo DiCaprio svůj životní výkon.

Nejdrsnější české vězení míří na Netflix. Česko bude rájem pervitinu
Nejdrsnější české vězení míří na Netflix. Česko bude rájem pervitinu
14.09.2023 16:50:00 | Filmové novinky

Věznice na plzeňských Borech patří mezi nejtvrdší věznice v České republice. O tuto pověst se dělí ještě s Karvinou, Mírovem a Valdicemi. Není divu, že si ji pro svou sedmou řadu populární dokumentární série vyhlédl i Netflix.

Na Mission: Impossible 7 už do kina nechoďte. Akčňák roku bude brzy online
Na Mission: Impossible 7 už do kina nechoďte. Akčňák roku bude brzy online
14.09.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Pokud jste dosud nestihli v kinech zhlédnout poslední díl akční špiónské série Mission: Impossible s Tomem Cruisem v hlavní roli, už spěchat nemusíte. Sedmý film s podtitulem Odplata - První část bude brzy dostupný online.

Barbie je konečně online. Víme, kde si film přehrát v nejlepší kvalitě
Barbie je konečně online. Víme, kde si film přehrát v nejlepší kvalitě
13.09.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Blonďatá ikona, která v letošním roce totálně zválcovala světová kina, je konečně dostupná online. Diváci, kteří Barbie nestihli v setmělých kinosálech, si ji tak konečně mohou vychutnat i v domácích podmínkách.