FB pixel TP pixel
Mrazivé svědectví z koncentračního tábora. Trailer Tatéra z Osvětimi vás dojme k slzám © SkyShowtime / Peacock

Mrazivé svědectví z koncentračního tábora. Trailer Tatéra z Osvětimi vás dojme k slzám

Pakliže vám ve snímku Zóna zájmu chyběl pohled do útrob koncentračního tábora v Osvětimi, již v květnu vám to vynahradí nový seriál, který přinese dojemné a zároveň mrazivé svědectví o nacistickém zlu a hledání naděje.

Filmové novinky

V kinech aktuálně můžete vidět snímek Zóna zájmu, který přináší unikátní pohled do běžného života šéfa koncentračního tábora v Osvětimi Rudolfa Hösse a jeho rodiny. Ten vás do samotného vyhlazovacího tábora nikdy nezavede a veškeré zlo za zdmi Hössovy vily nechává na vaší fantazii, kterou podněcují jen drobné detaiy. Pakliže se ale chcete na příběh přímo z útrob tábora podívat, již v květnu budete mít možnost, streamovací služba SkyShowtime totiž od 2. května uvede novinku Tatér z Osvětimi.

Seriál vychází ze stejnojmenné knihy Heather Morrisové, která vznikla podle skutečného příběhu slovenského žida Laleho Sokolova, který se stal v Osvětimi tatérem nechvalně proslulých čísel na předloktí, jež byla zanesena do kůže nesmazatelným inkoustem. Lale díky své práci získal o něco větší volnost než ostatní vězni a dokázal tak svému okolí uprostřed nacistického zla pomáhat například extra příděly jídla výměnou za šperky zavražděných židovských mužů a žen. Laleho však v táboře potkala také láska, přičemž dojemný příběh nebyl odhalen dlouhých 70 let a byl historicky ověřen. Seriál natočila izraelská režisérka Tali Shalom-Ezer a mezi herci se objeví Anna Próchniak, Melanie Lynskey nebo Harvey Keitel, který ztvární starého Laleho.

Zdroj: Peacock / SkyShowtime

Tvůrci Pána prstenů vyhazov nedostanou. Chystají i třetí řadu, uznávají předchozí chyby
Tvůrci Pána prstenů vyhazov nedostanou. Chystají i třetí řadu, uznávají předchozí chyby
01.03.2024 15:10:00 | Filmové novinky

Diváci, kterým se nelíbí nový seriálový Pán prstenů, se zásadních kreativních změn zřejmě nedočkají. Tvůrci seriálového hitu Prsteny moci totiž prodloužili smlouvy s Amazonem a již před premiérou druhé řady chystají i řadu třetí. Uznávají však, že udělali chyby.

Christopher Nolan považuje obsazení Downeyho do Iron Mana za zásadní krok kinematografie
Christopher Nolan považuje obsazení Downeyho do Iron Mana za zásadní krok kinematografie
01.03.2024 14:45:00 | Filmové novinky

Legendární režisér Christopher Nolan se v pořadu The Late Show rozpovídal o svém posledním filmu Oppenheimer. Konkrétně si pochvaloval výkon Roberta Downeyho Jr., který byl za svou roli nominován na Cenu Akademie za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Epická sága o Nibelunzích ožívá na prvních fotkách. Příběh inspiroval i Pána prstenů
Epická sága o Nibelunzích ožívá na prvních fotkách. Příběh inspiroval i Pána prstenů
29.02.2024 15:55:00 | Filmové novinky

Společnost Fremantle se ujala celosvětových práv nového německého seriálu Hagen, který je reimaginací milované středověké ságy o Nibelunzích. Společně s oznámením byly vypuštěny první fotografie, které slibují drsnou variaci na Hru o trůny či Vikingy.

Matáskův Polda je buldozerem sledovanosti. Nova s ČT musí zabrat s novinkami
Matáskův Polda je buldozerem sledovanosti. Nova s ČT musí zabrat s novinkami
29.02.2024 15:05:00 | Filmové novinky

Středeční večery budou očividně i v následujících týdnech patřit televizi Prima. Té se povedlo úspěšně nahradit kriminálku Na vlnách Jadranu šestou řadou seriálu Polda, v němž jako drsný vyšetřovatel řádí David Matásek. A diváky očividně baví.