FB pixel TP pixel
Apokalyptické sci-fi Fallout v nové ukázce odhaluje zvrácený svět a postavy © Amazon Studios

Apokalyptické sci-fi Fallout v nové ukázce odhaluje zvrácený svět a postavy

Už 11. dubna se na obrazovkách streamovací služby Amazon Prime Video objeví všechny díly první řady očekávaného sci-fi seriálu Fallout. Ten nás zavede do alternativní apokalyptické budoucnosti po jaderném holokaustu.

Filmové novinky

Za seriálem Fallout, který je adaptací populární série RPG videoher, stojí jako stěžejní kreativec Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera. Ten psal scénář k Falloutu ve stejné době, kdy Christopher připravoval snímek Oppenheimer, a to dokonce v tomtéž domě. Oba sourozenci si tak mohli vyměňovat poznámky o hrozbě jaderného holokaustu.

Staršímu z obou Nolanů strach z atomové bomby přinesl příval oscarových sošek, mladší bratr Jonathan již 11. dubna představí svou vizi, kterou naznačuje i v nové ukázce, jež se zabývá prezentací světa Falloutu. Jonathan Nolan popisuje projekt jako splněný sen, neboť mohl rozšířit svět, na němž se podílela řada talentovaných tvůrců. Showrunnerka Geneva Robertson-Dworet zase dodává, že cílem seriálu bylo přinést jedinečný pohled různých frakcí na svět Falloutu. Seriál se tudíž nezabývá jen obyvatelkou Vaultu 33 jménem Lucy, ale také postavami Ghoula či člena Bratrstva oceli Maxima. Cílem je ukázat komplexní svět, v němž neexistuje jediný správný světonázor. Každá z postav je přesvědčená, že je v právu, tyto ideje se ale střetávají.

Impozantní ukázka samozřejmě odhaluje i zcela nové záběry, které odkrývají velkolepou vizi nového sci-fi seriálu a sází nejen na trojici protagonistů, ale samozřejmě i na monstra zničeného světa a zvrácenost v podstatě každého obyvatele Země, který přežívá ve světě 200 let po jaderné apokalypse. Na Amazon Prime Video budou všechny epizody dostupné už 11. dubna 2024.

Zdroj: Amazon Prime Video

Reklama
Brutální akční jatka berou dech v necenzurovaném traileru. Pomstu zažijí i česká kina
Brutální akční jatka berou dech v necenzurovaném traileru. Pomstu zažijí i česká kina
05.04.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Již za necelé tři týdny vstoupí do kin stylová akční podívaná Boy Kills World s Billem Skarsgardem v hlavní roli. Nová upoutávka naplno odhaluje, že se můžeme těšit na nestřídmou akční jízdu s pestrým vizuálem, potoky krve a úchvatnou choreografií.

Nejbohatšími celebritami světa jsou hollywoodští režiséři. Spielberga trumfl nejlepší kamarád
Nejbohatšími celebritami světa jsou hollywoodští režiséři. Spielberga trumfl nejlepší kamarád
05.04.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Seznam světových miliardářů sestavený magazínem Forbes pro rok 2024 přivítal nová jména z řad bavičů a umělců, jako jsou zpěvačka Taylor Swift či televizní magnát Dick Wolf. Žebříčku celebrit ale stále neochvějně vládnou hollywoodské režisérské legendy.

Matrix 5 potvrzen, nepůjde o restart. Wachowské nahradí čerstvá krev
Matrix 5 potvrzen, nepůjde o restart. Wachowské nahradí čerstvá krev
03.04.2024 19:45:00 | Filmové novinky

Čtvrtý film ze série Matrix sice v kinech viděl málokdo, studio Warner Bros. se však nevzdává a chystá pátý díl, který naváže na původní dílo sourozenců Wachowských. Nemá jít o restart série, ale o rozšíření stávajícího vesmíru revoluční sci-fi.

Koloušek Bambi jako krvelačný vrah. Trailer nového hororu mění disneyovku v noční můru
Koloušek Bambi jako krvelačný vrah. Trailer nového hororu mění disneyovku v noční můru
03.04.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Svět krvavých variací na slavné dětské pohádky se rozrůstá. Po Medvídkovi Pú je na řadě roztomilý koloušek Bambi, který si své dětské trauma ze smrti maminky přetaví do honby za pomstou. Kdo zajede do jeho lesa, toho čeká krutý konec.