FB pixel TP pixel
Konec Top Gearu potvrzen. Televize dává drobnou naději na návrat © BBC

Konec Top Gearu potvrzen. Televize dává drobnou naději na návrat

Televizní stanice BBC přišla konečně s oficiálním vyjádřením ohledně stavu milovaného motoristického pořadu Top Gear. A ačkoli nemá dobré zprávy, pomyslný volant do žita zatím nehází.

Filmové novinky

Tak je to oficiální. Už v září se sice vědělo, že motoristická legenda Top Gear rozpustila tým, což jasně signalizovalo, že se pořad dalšího pokračování nedočká, až nyní ale přichází definitivní vyjádření stanice BBC. Ta jasně uvedla, že projekt Top Gear dává k ledu, dodává však, že se jedná o dohlednou budoucnost. Co to znamená? Že si BBC zřejmě nechává otevřená vrátka a značku zatím kompletně nehází do koše. Ostatně ukončení se dočká pouze britská verze televizního pořadu a BBC zároveň uvedla, že chystá další projekty s trojici Andrew Flintoff, Paddy McGuinness a Chris Harris.

Tragická nehoda

BBC „ví, že uspání pořadu bude pro fanoušky zklamáním, ale jde o správnou věc.“ Zároveň oficiální vyjádření uvádí, že ostatní aktivity Top Gearu zůstávají neovlivněny. Ať už se jedná o mezinárodní formáty, magazíny či licence. Pořad byl daný k pomyslnému ledu už v březnu letošního roku poté, co byl jeden z moderátorů, Freddie Flintoff, během natáčení součástí téměř smrtelné nehody, když se převrhl ve tříkolce kabrioletu Morgan Super 3. Z havárie si odnesl zlámaná žebra a také výrazné poranění tváře. Později z pořadu odešli i dva seniorní kreativci Clare Pizey a Chris Payne.

Flintoff se teprve nedávno objevil na veřejnosti a jeho tvář stále nesla viditelné známky zranění. BBC také musela moderátorovi vyplatit částku 9 milionů liber jako odškodné. Pro BBC jde o smutné ukončení/uspání pořadu i z toho důvodu, že se právě pod tímto triem ratingy pořadu zlepšovaly po letech neustálého úpadku. Až čas ale odpoví na to, jestli se Top Gear dočká obnovení. Nebo už má definitivně vyndaný motor.

Zdroj: Deadline

Reklama
Star Wars mají novou naději. Povede je Lucasův učeň a tvůrce nejlepších pokračování ságy
Star Wars mají novou naději. Povede je Lucasův učeň a tvůrce nejlepších pokračování ságy
22.11.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Kvůli stávce herců a scenáristů nemohl tvůrce seriálu Ahsoka, Dave Filoni, ani hlavní hvězdy mluvit o nejnovějším projektu Star Wars ságy. Velký rozhovor v magazínu Vanity Fair ale nyní přišel s radostným oznámením, které fanouškům dává naději na obrodu předaleké galaxie.

Fenomenální Oppenheimer už je online. IMAX verzi ale najdete jen na jednom místě
Fenomenální Oppenheimer už je online. IMAX verzi ale najdete jen na jednom místě
22.11.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Fantastické drama Oppenheimer zanechalo v kinech doslova atomovou stopu a po čtyřech měsících od premiéry si mistrovskou filmařinu Christophera Nolana můžete konečně užít v pohodlí domova.

Českým seriálům vládnou drogy. Očekávaná feťácká novinka má provokativní trailer
Českým seriálům vládnou drogy. Očekávaná feťácká novinka má provokativní trailer
22.11.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Český režisér Adam Sedlák, tvůrce ceněného snímku BANGER. nebo seriálové události Semestr, zanedlouho uvede v České televizi svou novinku Adikts. Právě vydaný trailer zaujme provokativní drogovou tematikou a vizuálně strhujícími obrazy.

Největší post-apokalyptické sci-fi roku už je online. V kinech film těžce propadl
Největší post-apokalyptické sci-fi roku už je online. V kinech film těžce propadl
21.11.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Velkolepých sci-fi není nikdy dost a málokterá sci-fi posledních let vypadala po trailerech tak dobře jako novinka Stvořitel, která nás zavedla do post-apokalyptického světa, kde USA válčí s roboty a umělou inteligencí. V kinech se ale filmu vůbec nedařilo. Teď může znovu ožít online.