FB pixel TP pixel
Největší post-apokalyptické sci-fi roku už je online. V kinech film těžce propadl © 20th Century Studios

Největší post-apokalyptické sci-fi roku už je online. V kinech film těžce propadl

Velkolepých sci-fi není nikdy dost a málokterá sci-fi posledních let vypadala po trailerech tak dobře jako novinka Stvořitel, která nás zavedla do post-apokalyptického světa, kde USA válčí s roboty a umělou inteligencí. V kinech se ale filmu vůbec nedařilo. Teď může znovu ožít online.

Filmové novinky

Režisér Gareth Edwards je neskutečný sympaťák a ačkoliv jeho filmy postrádají soudržné vyprávění a mnohdy se tříští na esteticky hezké, ale nepříliš související epizody, člověk ho po řemeslné stránce nemůže neobdivovat. Za málo peněz totiž dokáže udělat neskutečně moc „muziky“ a i sci-fi Stvořitel je toho důkazem. Za na dnešní dobu mrzkých 80 milionů natočil vpravdě epickou post-apokalyptickou žánrovku, v níž lidstvo válčí s umělou inteligencí a ač můžete zpochybňovat velmi často nelogický scénář a malou hloubku psychologie stěžejních postav, rozhodně musíte uznale pokývat nad designem, efekty a velkolepostí celého projektu.

Od režiséra Rogue One a Godzilly

Velkolepost v ukázkách však Stvořiteli rozhodně nepomohla v kinech, kde snímek režiséra Rogue One: Star Wars Story nebo Godzilly víceméně propadl a ani s relativně malým rozpočtem se nezaplatil, když utržil jen 103 milionů celosvětově. Potřeboval by přitom alespoň cca 200 milionů. Peníze tak nyní musí kritiky a diváky lehce nadprůměrně hodnocený snímek dohánět online, kde si ho můžete zakoupit i vy. Film je aktuálně dostupný na iTunes (tedy Apple TV), Rakutenu a Google Play, přičemž nejlepší cenovou nabídku má aktuálně druhý jmenovaný. Na Rakutenu film najdete ve 4K s šestikanálovým Dolby Surround za 279 korun. Pokud si ještě 20 korun připlatíte, můžete se vydat na iTunes, kde je film ve vymazlené 4K verzi s certifikací Dolby Vision a zvukovou stopou Dolby Atmos. Nejdražší variantou je poněkud klasicky nevýhodná služba Google Play, kde je film dostupný za 310 korun. Pokud si počkáte do 12. prosince, snímek bude možné i zapůjčit, což samozřejmě bude znamenat i nižší cenu, protože film nebude přidán do vaší knihovny titulů.

Zatím se ale každopádně zdá, že ani na SVODech o kdovíjaký hit nepůjde. Největším úspěchem Edwardsova filmu je v posledních dnech 1. pozice mezi nejprodávanějšími tituly na iTunes ve dvaceti zemích. První příčku ale velmi rychle vyklízí a dnes je jedničkou jen v sedmi zemích, kde je na platformě distribuován. V Česku je film aktuálně až na páté pozici v prodejích na iTunes, kde ho přeskakují například Barbie, Vocasy na tripu nebo Mission: Impossible Odplata - První část. Otázkou zůstává, kdy bude film uvede na Disney Plus. Pakliže by Disney dodržoval strategii okolo 90 dní od uvedení v kinech, dočkat bychom se měli těsně před koncem letošního roku.

Zdroj: FlixPatrol / iTunes / Googley Play / Rakuten / BOM

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Fenomén Vyšehrad míří konečně na Netflix. Komediální hit doplní dvě skvělé sci-fi
Fenomén Vyšehrad míří konečně na Netflix. Komediální hit doplní dvě skvělé sci-fi
21.11.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Po uvedení v kinech sice filmovou verzi Vyšehradu urvalo v rámci SVODů exkluzivně Voyo, licence už je však u konce, a tak se postrach fotbalových trávníků a postelí sličných děvčat, Julius Lavický, vydává na Netflix.

Ještě větší průšvih, než se čekalo. Novinka Marvelu zlomila smutný historický rekord
Ještě větší průšvih, než se čekalo. Novinka Marvelu zlomila smutný historický rekord
21.11.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Komiksová týmovka Marvels dál pokračuje ve sbírání nelichotivých prvenství. Po nejslabším víkendovém otvíráku celé franšízy novinka zlomila další negativní rekord.

Policajta v Beverly Hills 4 natáčí Netflix. Eddie Murphy na první fotce vůbec nezestárl
Policajta v Beverly Hills 4 natáčí Netflix. Eddie Murphy na první fotce vůbec nezestárl
20.11.2023 18:50:00 | Filmové novinky

Po letech čekání se v příštím roce konečně dočkáme vysněného návratu Eddieho Murphyho do role Axela Foleyho. Netflix aktuálně natáčí čtvrtý film ze série Policajt v Beverly Hills a afroamerický komik ukázal, jak odolal zubu času.

Jeremy Renner vypadá 10 měsíců po zranění skvěle. Ukázal, jak chodí a skáče
Jeremy Renner vypadá 10 měsíců po zranění skvěle. Ukázal, jak chodí a skáče
20.11.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Herec Jeremy Renner oslavil 10 měsíců rekonvalescence po zranění tím nejlepším způsobem. Ukázal video, ve kterém vyskakuje a popobíhá. Herci se vrací síla a vypadá skvěle.