FB pixel TP pixel
Torontský deník #4: Netflix natočil melodrama, které byste neměli minout © Netflix

Torontský deník #4: Netflix natočil melodrama, které byste neměli minout

Po kratší odmlce se vám opět hlasíme se zpravodajstvím z Mezinárodního filmového festivalu v Torontu!

Recenze
© TMDB

Špaček

The Starling | USA | 2021 | Drama | Vztahy

Melissa McCarthy, Chris O'Dowd a jedno milé melodrama. To je novinka od autorů filmů Skrytá čísla či Miluj souseda svého. Ve Špačkovi se podíváme na zub jednomu manželskému páru, kterému do společného života hodila vidle tragická událost, s kterou se musí vypořádat. Někomu to jde lépe, někomu hůř, a oba si k sobě musí znovu najít cestu. Jak už jsem napověděla, Špaček je v podstatě ukázkové melodrama. Nechybí mu jak hluboké emoce (vyrovnávání se se ztrátou), tak vtip (i depresi je občas třeba se zasmát). Všechno navíc herecky táhne ústřední duo, kterému sekundují vedlejší postavičky, jako například veterinář-terapeut Kevin Kline či známé tváře z Netflixu Timothy Olyphant a Skyler Gisondo (oba můžete znát ze seriálu Santa Clarita Diet). Ano, Špaček je z produkce Netflixu, což k němu přesně sedí. Je to totiž přesně takový ten film, který si chcete pustit o víkendu a příjemně si u něj odpočinout.

Hodnocení: 70%

 64 %
Sledovat Online na Netflix  Netflix | české titulky | český dabing | od 25. 9. 2021

True Things

Torontský deník #4: Netflix natočil melodrama, které byste neměli minout © TIFF

Kate (Ruth Wilson) pracuje na úřadě, kam jednoho dne přijde uhrančivý Blonďák (Tom Burke) s pošramocenou minulostí. A než se nadějeme, jdou na rande. Na dvě. Na tři. Něco je tu ale tak trochu špatně… Filmů o toxických vztazích už bylo natočeno mnoho. Ať už jde o komedie (Pán a Paní Smithovi), černé komedie (Válka Roseových) nebo dramata (Zmizelá), u diváků stále bodují. A kupodivu mají i stále co říct. Výjimkou není ani drama True Things, které vychází z románu True Things About Me od Deborah Kay Davies. V režii Harry Wootliff provádí syrovou psychologickou sondu do mysli ženy, která v jednu chvíli spořádaně sedí u stolu v kanceláři a tu druhou si užívá sex s naprostým cizincem v nedalekých garážích. True Things teží z chemie ústřední dvojice (postavu Toma Burka si původně měl zahrát Jude Law, který nakonec film produkoval) a naprosto realistického a explicitního zobrazení vztahu, který má daleko od ideálu, ale v kterém se možná právě proto kdekdo najde.

Hodnocení: 75%

The Good House

Torontský deník #4: Netflix natočil melodrama, které byste neměli minout © TIFF

Máte pocit, že už jste dlouho nikde neviděli Sigourney Weaver? V tom případě zbystřete! V dramedii The Good House se jí totiž nabažíte! Hildy Good (Sigourney Weaver) je ambiciózní realitní makléřka, které poslední dobou moc nejdou kšefty. Přála by si proto zažít opravdu dobrý rok. Na povrch ale vyplouvají její démoni… The Good House ukazuje Sigourney Weaver v roli, v které jsme ji ještě neviděli. Je nad věcí, sází jednu hlášku za druhou, snaží se být (skoro) s každým za dobře… ale taky má tak trochu nepřiznaný problém s alkoholem. Což se na maloměstě dá jen těžko utajit. Film na motivy stejnojmenného románu Ann Leary skvěle kombinuje vážné a komediální tóny, a v režii Mayi Forbes a Wallace Wolodarskyho (Psí poslání) připomíná klasické studiové dramedie, které se už moc netočí. Ve výsledku tak jde o perfektní diváckou festivalovku, která pohladí na duši i pobaví. Víc takových!

Hodnocení: 75%

Silent Night

Torontský deník #4: Netflix natočil melodrama, které byste neměli minout © TIFF

Vánoční film o apokalypse? Vzhledem k tomu, v čem posledních pár let žijeme… proč ne. V Silent Night se parta přátel ( Keira Knightley, Matthew Goode, Annabelle Wallis, Roman Griffin Davis a další) schází na tradiční vánoční večeři. Má to ale háček! O půlnoci totiž skončí svět a všichni se tak zřejmě vidí naposledy. Silent Night je originální černá ensemble komedie, která celkem dobře kombinuje žánry a ukazuje, jak by vypadaly poslední hodiny v životě anglické smetánky, kdyby svět zanedlouho pohltila látka, která všechny zabije (a kterou možná vypustili Rusové). Vánoční depka, u které se zasmějete a která by měla potenciál stát se novou štědrovečerní klasikou - nebýt málo propracovaných postav a trochu mdlé režie debutantky Camille Griffin. Až si člověk říká, co by se s výchozím materiálem stalo, kdyby si ho vzal do režie producent filmu (a zkušený režisér) Matthew Vaugh (Kick-Ass, Kingsman: Tajná služba)…

Hodnocení: 60%

 1 171 zobrazení  
Torontský deník #3: Doručil Netflix konečně filmovou pecku podzimu?
Torontský deník #3: Doručil Netflix konečně filmovou pecku podzimu?
16.09.2021 7:00:00 | Recenze

Mezinárodní filmový festival v Torontu je v plném proudu a naše zpravodajství z největší filmové online události roku pokračuje!

Torontský deník #2: Jak se povedl thrillerový napínák Viník od Netflixu?
Torontský deník #2: Jak se povedl thrillerový napínák Viník od Netflixu?
13.09.2021 19:00:00 | Recenze

Otevírací víkend Toronto International Film Festivalu je za námi. A to znamená velkou nálož reakcí na premiérové filmy. Mezi nimi i nový thriller s Jakem Gyllenhaalem!

Torontský deník #1: Portrét dívky v plamenech nebyl náhoda!
Torontský deník #1: Portrét dívky v plamenech nebyl náhoda!
10.09.2021 15:00:00 | Recenze

Máme za sebou první den 46. ročníku Toronto International Film Festivalu. Viděli jsme první hrstku filmů a otestovali jsme online festivalovou video platformu.

První dojmy: Rychle a zběsile 9 je konečně tady. Jak moc je šílené?
První dojmy: Rychle a zběsile 9 je konečně tady. Jak moc je šílené?
16.06.2021 17:00:00 | Recenze

Vin Diesel a spol. se po měsících odkladů konečně řítí do kin. A protože jsme film už měli možnost vidět, přinášíme první dojmy z téhle nové vysokooktanové jízdy. Může si film vůbec užít úplný nováček?