FB pixel TP pixel
Seriálový Vetřelec přepíše historii série. Tvůrce prozradil nový typ xenomorfa © 20th Century Studios

Seriálový Vetřelec přepíše historii série. Tvůrce prozradil nový typ xenomorfa

Tvůrce seriálu Vetřelec: Země Noah Hawley právě odhalil nové detaily o projektu, na který se fanoušci netrpělivě těší. Mimo jiné prozradil, že se dočkáme i nových verzí xenomorfa, jehož finální podoba bude tentokrát výrazně ovlivněna hostiteli, kteří nebudou nutně lidského původu.

Filmové novinky 18. 9. 2024 16:00 | Filmové novinky

Zatímco filmový Vetřelec: Romulus pomalu, ale jistě končí svou úspěšnou jízdu světovými kiny, fanoušci xenomorfů se mohou začít těšit na očekávaný seriál Vetřelec: Země. Za ním stojí respektovaný showrunner Noah Hawley, který na právě proběhlém předávání cen Emmy prozradil o chystaném projektu pár nových detailů. Zatím víme, že se Vetřelci poprvé mimo sérii Vetřelec vs. Predátor objeví na Zemi, kde se děj bude točit kolem korporace Weyland-Yutani. V rozhovoru pro Deadline Hawley doplnil, že se rozhodl pro nové a „mrazivé“ pojetí Vetřelce. Hawley slibuje, že pohled na xenomorfa pohybujícího se mezi námi na Zemi nabídne opravdu děsivý a nepříjemný zážitek.

A nejen to. Hawley se chystá trochu si pohrát s designem tohoto legendárního monstra, aniž by zasáhl do jeho charakteristických rysů. Tvůrce seriálů Fargo či Legion naznačuje, že tentokrát se facehugger přilepí na nějakého nelidského hostitele. To se ve franšíze stalo zatím pouze jednou, když Vetřelec 3 představil rozporuplně přijatého aliena vzešlého ze psa jednoho z vězňů (v prodloužené verzi je to dokonce jeden z volů chovaných ve vězeňské stanici). „Co mě opravdu bavilo, bylo skutečně se do toho tvora vložit, vnést do návrhu nějaké vlastní myšlenky, a přitom se nedotknout siluety, protože ta je posvátná,“ dodal Hawley.

Oficiální synopse seriálu prozrazuje, že hlavní hrdinkou bude mladá žena (Sydney Chandler), která spolu s elitním vojenským týmem objeví ztroskotané mimozemské plavidlo, čímž spustí události vedoucí k boji o přežití proti těmto vražedným tvorům. Vedle Chandler se v seriálu objeví i Alex Lawther, Timothy Olyphant, Essie Davis či Samuel Blenkin. Projekt je již dotočen a nyní je ve fázi post-produkce, jeho premiéra je plánovaná na rok 2025.

Zdroj: ComicBookMovie

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  1 870 zobrazení   128 se líbí
Nová dystopická sci-fi Netflixu zklamala. Rozsekal ji moderní Rambo
Nová dystopická sci-fi Netflixu zklamala. Rozsekal ji moderní Rambo
18.09.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Začíná podzimní sezóna, což znamená, že Netflix začíná tahat z rukávu svá hlavní esa. Letos zahájil sezónu s akční variací na Ramba a následnou dystopickou sci-fi Oškliví. Sází nám streamovací gigant opravdu jeden hit za druhým?

Odporný kříženec z nového Vetřelce měl vypadat úplně jinak. Prohlédněte si okřídlené monstrum
Odporný kříženec z nového Vetřelce měl vypadat úplně jinak. Prohlédněte si okřídlené monstrum
17.09.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Fede Álvarez ve filmu Vetřelec: Romulus představil novou verzi hybridního monstra známého jako Potomek, kterého ovšem mnozí fanoušci nepřijali. Koncepční umělec Dane Hallett nyní ukázal působivý původní design zrůdy, který zahrnoval i okřídlenou verzi.

Devadesátky jsou zpátky! Melrose Place se vrátí s původním obsazením, vše začne smrtí
Devadesátky jsou zpátky! Melrose Place se vrátí s původním obsazením, vše začne smrtí
17.09.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Že jsou devadesátky v kurzu neví je módní značky, ale producenti a filmová studia. Po úspěchu pokračování hitů jako Sex ve městě bychom se tak měli dočkat i další retro perly, sequelu Melrose Place.

Kultovní Constantine se vrací. Keanu Reevese čeká scénář, který děsí i producenta
Kultovní Constantine se vrací. Keanu Reevese čeká scénář, který děsí i producenta
17.09.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Producent Lorenzo di Bonaventura se po hrůze jménem Madam Web hodlá v očích komiksových fanoušků očistit. A symbolicky tak učiní s hrdinou, který má ve svém arzenálu i svěcenou vodu. Aktuálně totiž promluvil o tom, jak to vypadá s dlouho očekávaným Constantinovým pokračováním.