FB pixel TP pixel
YouTube to balí. Jeden z nejlepších seriálů současnosti míří na Netflix! © TMDB

YouTube to balí. Jeden z nejlepších seriálů současnosti míří na Netflix!

Třikrát hurá. Seriál Cobra Kai, který volně navazuje na události původního filmu Karate Kid mění svůj domov na YouTube za nový naleštěný obývák Netflixu. YouTube tímto krokem definitivně končí s originálními pořady.

Streaming novinky

Sbohem a díky za všechny kopy

Seriál pokračující v příběhu Daniela LaRusso a Johnnyho Lawrence z filmu Karate Kid již před svým vznikem dlouho hledal distribučního partnera a našel ho právě na YouTube. O to větší zažil samotný Google šok, že se ze seriálu stal v roce 2018 kult, který navíc sklidil naprosto fantastická hodnocení nejen mezi fanoušky. Ostatně 94 procent pozitivních recenzí na Rotten Tomatoes a 8,8 (!!!) bodů z 10 na IMDB již o něčem vypovídá. O rok později vznikla neméně skvělá druhá řada a nyní je již natočená třetí. Tu však již YouTube neuvede. Společně s právy vlastnícím Sony se dohodl na přesunu seriálu na fanoušky vysnívaný Netflix, díky čemuž si seriál najde cestu k mnohem více lidem.

Jestli totiž Cobra Kai něco sráželo, byla to platební brána tehdejšího YouTube Red, které u nás nebylo dostupné. Častokrát se tudíž stávalo, že diváci ani nevěděli, že YouTube má vlastní seriály, natož aby tušili, že je na YouTube ke zhlédnutí jeden z nejlepších dramatických seriálů současnosti. Ačkoli se námět o pokračování Karate Kida může zdát jako nostalgická banalita, tvůrcům se povedlo ze seriálu vytesat skvělé komediálně akční drama, které přináší nejen parádní akční scény, ale i výtečně napsanou psychologii postav. A to nejen z původní generace hrdinů, ale i pubertálních nováčků, kteří také mají své frustrace. Pokud byste chtěli plnohodnotnou recenzi, snad vás přesvědčí moje dva roky staré blahořečení!

Kdy seriál dorazí na Netflix?

Rozhodnutí Netflixu sáhnout po Cobra Kai je zcela logické. Netflix přesně hledá levně natočené věci s kultovním potenciálem a je jasné, že takto populární seriál přiláká řadu nových předplatitelů. Navíc je vysoce pravděpodobné, že díky Netflixu bude seriál moci při udržení současných kvalit pokračovat. Netflix, ani Sony se zatím nevyjádřili k datu vydání. Vzhledem k tomu, že je již třetí řada kompletně natočená, se však předpokládá, že Netflix během letoška uvede první dvě řady a začátkem příštího roku dodá i třetí řadu. Nebylo by ovšem překvapivé, kdybychom se dočkali všech tří řad i letos. Nezapomínejme, že Netflix umí v tomto směru překvapit.

 5 676 zobrazení   24 se líbí
HBO Max stahuje kvůli rasismu Jih proti Severu. Problém řeší i další služby
HBO Max stahuje kvůli rasismu Jih proti Severu. Problém řeší i další služby
11.06.2020 15:00:00 | Streaming novinky

Vyhrocená situace ve Spojených státech nutí zaujmout postoj i tamní zábavní průmysl. Proto v tuto chvíli diváci na HBO Max neuvidí klasickou romanci Jih proti Severu či na Netflixu komediální seriál Malá Velká Británie.

Kinařům má skončit éra časové exkluzivity. Situace je neudržitelná
Kinařům má skončit éra časové exkluzivity. Situace je neudržitelná
02.06.2020 | Streaming novinky

Americký analytik Robert Fishman tvrdí, že nynější devadesátidenní promítací období mezi kinopremiérou a uvedením online je nadále neudržitelné a kinaři o svou výlučnost s velkou pravděpodobností přijdou.

Online odstartoval globální filmový festival We Are One. Potrvá 10 dnů
Online odstartoval globální filmový festival We Are One. Potrvá 10 dnů
29.05.2020 15:00:00 | Streaming novinky

21 filmových festivalů spojilo síly a na YouTube v rámci 10 dní vynahrazuje zrušení řady festivalů v důsledku koronaviru jednou velkou globální akcí. A nechybí ani česká troška do mlýna v podobě české klasiky a výtečného českého kraťasu Ondřeje Hudečka.

Exkluzivní seriály HBO Max dorazí k nám. České HBO pořady přebírá
Exkluzivní seriály HBO Max dorazí k nám. České HBO pořady přebírá
28.05.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Co jsme tak trochu tušili, se nakonec opravdu potvrzuje. Ačkoli nová streamovací služba HBO Max svou expanzi chystá až na příští rok a k nám možná vůbec nedorazí, diváci o exkluzivní nové seriály nepřijdou. Již nyní je začala přebírat česká pobočka HBO, která je uvede na HBO GO.