FB pixel TP pixel
Nejmrazivější film roku je konečně online. Zrůda z Osvětimi vám nedá spát © Aerofilms

Nejmrazivější film roku je konečně online. Zrůda z Osvětimi vám nedá spát

Režisér Jonathan Glazer natočil minimalistické drama, které vás zavede do rodiny osvětimského šéfa Rudolfa Hösse, jež si přímo za pekelným koncentračním táborem vybudoval dokonalý rodinný ráj. Jeden ze suverénně nejděsivějších filmů poslední doby je konečně dostupný online.

Filmové novinky

Tvůrce minimalistického sci-fi Pod kůži, Jonathan Glazer, se po deseti letech triumfálně vrátil s mrazivě minimalistickou Zónou zájmu. Glazer se rozhodl podívat se na tematiku holocaustu z nového úhlu, jeho antihrdinové jsou zdánlivě obyčejní lidé, kteří jsou shodou okolností jedněmi z největších zrůd minulého století. Snímek je výjimečný i formálně. Hrůzy koncentračního tábora totiž vůbec diváci neuvidí, pouze zvuková stopa připomíná neutuchající hrůzy, jež se děly pár kroků od pečlivě upravené růžové zahrádky.

Po úspěšném uvedení v kinech se držitel dvou oscarových ocenění – za mezinárodní film a za zvuk – konečně dostává i na domácí obrazovky. Hereckou masterclass Sandry Hüller, která je jednou z nejhvězdnějších hereček loňského roku, a Christiana Friedela si nově můžete pustit na platformě KVIFF.TV. Mrazivou banalitu zla můžete zhlédnout za 110 Kč, v případě, že máte předplatné na KVIFF.TV, doplatíte jen 55 Kč.

Zdroj: KVIFF.TV / Aerofilms

Nový Šílený Max je velkolepý a jiný než Zběsilá cesta. Kritici jsou nadšení, ale varují
Nový Šílený Max je velkolepý a jiný než Zběsilá cesta. Kritici jsou nadšení, ale varují
09.05.2024 12:50:00 | Filmové novinky

První reakce na nejnovější počin George Millera z postapokalyptické pustiny jsou tady. Furiosa: Sága Šíleného Maxe podle kritiků slibuje vizuálně ohromující jízdu s dechberoucí akcí. Diváci mají ale očekávat jiný filmový zážitek než nabídla předchozí velkolepá Zběsilá cesta.

Apokalypsa, která bere dech. Video nové Planety opic odhaluje prvních pět minut filmu
Apokalypsa, která bere dech. Video nové Planety opic odhaluje prvních pět minut filmu
08.05.2024 14:50:00 | Filmové novinky

Ve čtvrtek 9. května dorazí do kin trikový velkofilm Království Planety opic, který bude vyprávět příběh odehrávající se 300 let po událostech předchozí trilogie. Zemi již naplno ovládly opice a lidstvo živoří. Příroda také pohltila lidské stavby, což nabízí úchvatné nové scenérie. Naplno je odhaluje prvních pět minut z filmu.

Sci-fi Dark od Netflixu má nástupce. Chválená novinka s alternativními realitami vám pocuchá mozek
Sci-fi Dark od Netflixu má nástupce. Chválená novinka s alternativními realitami vám pocuchá mozek
08.05.2024 12:50:00 | Filmové novinky

Že se žánru sci-fi mnohem více daří na streamovacích platformách (a především v seriálové formě), to není žádná novinka. Nyní má čerstvé želízko v ohni služba Apple TV+, která se v posledních letech stala domovem nejednoho vydařeného žánrového projektu. A zdá se, že Temná hmota kvalitně rozšíří dosavadní portfolio.

Wednesday 2 mění obsazení. Potvrzuje to první video Netflixu
Wednesday 2 mění obsazení. Potvrzuje to první video Netflixu
07.05.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Natáčení druhé řady megahitu Netflixu Wednesday konečně začalo. S oznámením přišla samotná streamovací služba, která v prvním oficiálním videu potvrdila i změny v obsazení. Diváci přijdou o jednu z oblíbených postav první řady.