FB pixel TP pixel
Jedna z nejlepších českých streamovacích služeb končí. Obsah se přesouvá © Aerofilms

Jedna z nejlepších českých streamovacích služeb končí. Obsah se přesouvá

Dobrých tuzemských streamovacích služeb je stále velmi málo, ta od společnosti Aerofilms ale patřila bez diskuze mezi ty nejlepší. Nyní ji čeká ukončení provozu a přesun obsahu na novou platformu.

5. 10. 2022 14:30 | České novinky

Všechno musí jednou skončit a dobrou zprávou je, že v případě ukončení provozu streamovací služby Aerovod o její kvality zcela nepřijdeme. Ačkoli provozovatelé platformy informovali předplatitele, že s koncem října Aerovod definitivně skončí, zároveň dodali, že se obsah přesouvá pod již fungují službu KVIFF.TV, která nabídku Aerovodu dále rozšíří o nový obsah. Jedná se o strategický krok poté, co se společnost KVIFF Distribution v loňském roce stala 60% vlastníkem společnosti Aerofilms, která za Aerovodem stála. V průběhu letošního roku se již na přechodu na KVIFF.TV hojně pracovalo, včetně zisku práv, aby bylo možné většinu titulů z jedné platformy na druhou přesunout.

Rozšíření nabídky, stejná strategie

Kromě prakticky kompletní filmové nabídky Aerovodu se předplatitelé Aerofilms mohou těšit i na nový obsah v podobě bonusových videí, rozhovorů s tvůrci a exkluzivních živých streamů z kulturních akcí. Ostatně jak už název platformy naznačuje, v průběhu festivalu v Karlových Varech se KVIFF.TV stává jakousi prodlouženou online rukou největšího tuzemského festivalu. Proto zde již nyní najdete řadu videí právě z každoroční letní filmové události.

Dobrou zprávou rovněž je, že se výrazně nemění ani dosavadní distribuční strategie, která byla pro Aerofilms typická. Platforma totiž dlouhodobě lavírovala mezi klasickým SVODem a TVODem, kdy dle dohodnutých práv uvolňovala část titulů divákům nejprve za jednorázovou platbu a posléze je zařazovala do sekce za předplatné. To je nyní stanoveno na vstřícných 160 Kč, za které dostanete nabídku zhruba 500 snímků. Další zhruba stovka je dle našich dat dostupná za jednorázový poplatek. Ten se liší podle toho, zda snímek chcete zakoupit (120 Kč) či pouze zapůjčit (50–70 Kč) s časovou omezeností přehrání. Pokud už navíc máte u Aerovodu účet a na KVIFF.TV ho do konce října převedete, získáte předplatné na měsíc zdarma.

Připomínáme, že již nyní najdete na KVIFF.TV například výtečný seriál Larse von Triera Království, který již 13. října dostane svou 3. řadu. Již nyní zde naleznete také hity Parazit, Všechno, všude, najednou a již za pár týdnů přibude i tento týden startující satirická pecka Trojúhelník smutku.

Zdroj: Aerofilms

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Zemi ovládli mimozemšťané! Nová marvelovka v traileru připomíná paranoidní thrillery
Zemi ovládli mimozemšťané! Nová marvelovka v traileru připomíná paranoidní thrillery
11.09.2022 17:00:00 | České novinky

Marvel konečně ukázal pořádný trailer na očekávanou seriálovou hitovku Tajná invaze. V ní se Samuel L. Jackson bude muset vypořádat s invazí nebezpečných Skrullů. Naštěstí však hrozbě z vesmíru nebude čelit sám.

Netflix v dubnu přidal 13 českých a slovenských filmů. Nechybí ani klasiky
Netflix v dubnu přidal 13 českých a slovenských filmů. Nechybí ani klasiky
27.04.2022 8:00:00 | České novinky

Netflix i v dubnu pokračuje v přidávání lokálního obsahu a v posledních týdnech zamířil mimo jiné na Slovensko, odkud dorazily novinky i klasiky.

Startuje Studentské kino Divoké devadesátky. Užijte si Kouř a další kulty
Startuje Studentské kino Divoké devadesátky. Užijte si Kouř a další kulty
22.02.2022 10:00:00 | České novinky

Máte rádi retro? Chybí vám VHS kazety, magnetofony anebo DVD? Pokud ano, tak to by vás mohl zajímat cyklus Divoké devadesátky, který startuje v úterý 22. 2. 2022 v 20.30 v Univerzitním kině Scala v Brně.

Nejsledovanější filmy Netflixu: Češi loni zničili řadu netflixovských hitů
Nejsledovanější filmy Netflixu: Češi loni zničili řadu netflixovských hitů
05.01.2022 18:15:00 | České novinky

Češti producenti a tvůrci si mohou gratulovat. V loňském roce jasně prokázali, že je o jejich snímky mezi blockbustery Netflixu nemalý zájem. A nemusí jít pouze o komedie.