FB pixel TP pixel
První mrazivou roli Alaina Delona dnes nikdo nezná. Inspiroval se jí i Netflix © Carlotta Films

První mrazivou roli Alaina Delona dnes nikdo nezná. Inspiroval se jí i Netflix

Alain Delon. Bouřlivák, kontroverzní osobnost, ale také výtečný herec. Lidé si nyní budou připomínat jeho nejlepší role spojené s filmy Jeana Pierra-Melvilla nebo Luchina Viscontiho. Je tu ale jedna méně nápadná role, která ale možná zanechala mnohem větší dopad a inspirovala generace filmařů.

Tipy na film 18. 8. 2024 14:00 | Tipy na film

Rok 1960 byl pro Alaina Delona zlomový. V dnes již italské klasice Rocco a jeho bratři režiséra Luchina Viscontiho ztvárnil Rocca, nejstaršího z rozervaných bratrů Parondiů a titulního hrdinu. V témže roce ale stihl natočit ještě jeden, mnohem méně známý, avšak neméně vlivný kousek. René Clément jej totiž obsadil do svého psychologického krimi dramatu V plném slunci, adaptaci románu Patricie Highsmith Talentovaný pan Ripley.

Příběh o chtíči, moci, svádění a propastných společenských rozdílech sice proslavila spíš až stejnojmenná adaptace Anthonyho Minghelly s Mattem Damonem v hlavní roli, delonův Ripley má v sobě mnohem více démonické energie než americký herec. Ve stínu hollywoodského filmu mohla tak francouzská adaptace zapadnout, i s letošní seriálovou novinkou Netflixu nazvanou jednoduše Ripley, stojí za to si ji ale připomenout.

Postava Ripleyho ve snímku V plném slunci byla první z rolí Delonových chladných odosobněných mužů, které jej tak proslavily. V nejnovější adaptaci je Ripley v podání Andrew Scotta Delonovi mnohem podobnější než Damonovi a celá retro atmosféra se víc přibližuje šedesátkovému snímku. Pokud vám tedy pomalé tempo minisérie Stevena Zailliana sedlo, doporučujeme dát šanci i tomuhle nenápadnému skvostu.

Zdroj: Autorský text / Netflix

Ztraceni, nový Šílený Max, pravěký predátor a další víkendové novinky na Netflixu a HBO
Ztraceni, nový Šílený Max, pravěký predátor a další víkendové novinky na Netflixu a HBO
16.08.2024 17:20:00 | Tipy na film

Nestává se každý den, aby měla služba Max (tedy bývalá platforma HBO Max) zajímavější nabídku než Netflix. Dnešek je ale jedním z těch výjimečných dnů, kdy byste měli zvážit, zda nestrávíte víkend mimo červené N. Na druhou stranu, i Netflix nabízí několik zajímavých novinek.

10 nenápadných filmů na HBO (Max), které jste přehlédli a je to chyba
10 nenápadných filmů na HBO (Max), které jste přehlédli a je to chyba
12.08.2024 16:46:00 | Tipy na film

Mezi velkými streamovacími platformami drží Max, co se týče pestrosti obsahu, stále prim a vedle Rodu draka a Duny zde naleznete i zajímavé nezávislé kousky z celého světa. Vybrali jsme pro vás desítku těch nejzajímavějších snímků, které by neměly uniknout vaší pozornosti.

Sci-fi s cestováním časem, speciální Godzilla a další víkendové novinky (nejen) na Netflixu
Sci-fi s cestováním časem, speciální Godzilla a další víkendové novinky (nejen) na Netflixu
09.08.2024 17:00:00 | Tipy na film

Prázdniny se přehouply do své druhé poloviny, streamovací boje o diváky se ale na rozdíl od dětského letního řádění ke konci nechýlí. Netflix a spol. opět tahají z rukávu několik novinek. Ty uspokojí fanoušky sci-fi, kriminálek, ale také hororových masakrů.

Krize zažehnána: Disneyho spasil jediný film a není to Deadpool. Disney Plus opět zdraží
Krize zažehnána: Disneyho spasil jediný film a není to Deadpool. Disney Plus opět zdraží
07.08.2024 16:50:00 | Tipy na film

Disney má za sebou pravidelné kvartální hlášení investorům, kde tasil nejnovější čísla ohledně svého byznysu. Zatímco oblast kin a VOD je pro firmu aktuálně úspěšná, v zábavních parcích strádá.