FB pixel TP pixel
Náhrada Strážců galaxie je tady. Skvělý trailer slibuje apokalyptický sci-fi nářez © Lionsgate

Náhrada Strážců galaxie je tady. Skvělý trailer slibuje apokalyptický sci-fi nářez

Studio Lionsgate konečně ukázalo první trailer na očekávanou filmovou adaptaci milované videoherní série Borderlands. A režisér Eli Roth jde očividně směrem marvelovských Strážců galaxie, které by tahle partička ujetých hrdinů v extrémních situacích ráda nahradila. V hlavní roli se odvázala Cate Blanchett.

Filmové novinky

Herní série Borderlands je akční RPG, která se odehrává v postapokalyptickém sci-fi světě nazvaném Pandora. Hra kombinuje prvky střílečky z pohledu první osoby s prvky RPG, jako jsou questy, levelování postav a sbírání kořisti. Hlavním tahákem série je také její charakteristický komiksový styl, výrazně zveličené postavy a do krajnosti zahnaný černý humor. A zdá se, že tohle všechno bude filmová adaptace skutečně obsahovat.

Noví Strážci Galaxie?

Přesvědčit se o tom můžete v prvním, téměř třiminutovém traileru, který vám představí roztodivnou skupinu hrdinů, která provádí šílené kousky, aby se dostala k mýtickému Vaultu, legendárnímu úkrytu plnému bohatství. Čelit přitom musí nejen nepřátelům, ale i značně fekálnímu humoru, který obsahuje mimo jiné projížďku močovou oblastí nebo robotické vylučování exkrementů. Nejpřekvapivějším na tomto komiksově stylizovaném úletu ve stylu Strážců Galaxie je rozhodně obsazení, které je nemálo hvězdné. Do hlavní role se totiž povedlo obsadit Cate Blanchett jako Lilith, které budou sekundovat Jamie Lee Curtis, Kevin Hart nebo hvězda Barbie Ariana Greenblatt. Hlavním padouchem je Edgar Ramírez jako Atlas.

V loňském roce se však objevily poněkud znepokojující zprávy pro fanoušky, že byl z filmu odejit režisér Eli Roth, jenž měl být pro potřebné přetáčky nahrazen režisérem prvního Deadpoola Timem Millerem. Jak ale uvádí například magazín Deadline, nahrazení Rotha mělo být s režisérem koordinované a mělo být výsledkem nedostatku času, neboť režisér již zároveň pracoval na hororu Den díkůvzdání a neměl na přetáčení čas.

Zdroj: Deadline / Lionsgate

Aquaman 2 dorazí na HBO Max o 14 dní dříve, než se čekalo
Aquaman 2 dorazí na HBO Max o 14 dní dříve, než se čekalo
21.02.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Aquaman a ztracené království, pokračování superhrdinského velkofilmu s Jasonem Momoou v hlavní roli, bude k vidění již za několik dní na HBO Max. Epický biják tak dorazí dříve, než se očekávalo.

Tvůrce Temného případu otevřeně nesnáší 4. řadu. Hlavní herečka si to líbit nenechala
Tvůrce Temného případu otevřeně nesnáší 4. řadu. Hlavní herečka si to líbit nenechala
21.02.2024 12:10:00 | Filmové novinky

HBO odvysílalo závěrečný díl 4. řady Temného případu s podtitulem Temná krajina a zatím se zdá, že ohlasy jsou značně rozpačité. Mezi zástupce zklamaných diváků se zařadil i tvůrce předchozích řad Nic Pizzolattto. Jeho šíření negativních příspěvků si ale nenechala líbit představitelka hlavní role.

Vládcové nebes mají rekordní sledovanost. Celý Apple si polepšil o 65 procent
Vládcové nebes mají rekordní sledovanost. Celý Apple si polepšil o 65 procent
20.02.2024 17:15:00 | Filmové novinky

Válečná minisérie Vládcové nebes o hrdinných letcích ze 100. bombardovací skupiny dělá producentům Stevenu Spielbergovi a Tomu Hanksovi radost. Seriál totiž překonal na Apple TV+ divácký rekord a stal se nejsledovanějším novým seriálem.

Duna 2 spasí kina. Obří předprodeje slibují miliardové tržby a překonání Oppenheimera
Duna 2 spasí kina. Obří předprodeje slibují miliardové tržby a překonání Oppenheimera
20.02.2024 10:00:00 | Filmové novinky

Po delším období bez výraznějšího hitu kinaři s nadějí vyhlížejí premiéru druhého dílu monumentální sci-fi Duna. Optimismus jim dodává fakt, že zájem o vstupenky v předprodejích je vyšší než u Oppenheimera.